Prânz în aer liber pe terasă la Oxford

Timișoara

Vremea de afară și soarele cald de pe cer ne-au scos din case și din birouri așa că ce mai bun pretext ca asta pentru un prânz pe terasă?! Așa că am decis să mergem la Oxford Pub pentru masa de prânz. Nu eram la prima vizită acolo, însă a trecut ceva timp de la ultima noastră experiență culinară la ei.

Am fost norocoase să găsim loc chiar pe terasa interioară a restaurantului și să ne putem bucura de căldură și de liniște chiar dacă zona Complexului Studențesc nu e cea mai liniștită zonă din oraș. Până să ne decidem ce comandăm, am vrut ceva rapid și răcoritor de băut, așa că eu am ales un frappe (6 lei) iar Migdala o limonadă la carafă (500 ml – 13 lei).

Terasa este curată, frumoasă și călduroasă cu scaune de lemn foarte comode, așa că go for it dacă sunteți prin zonă că e numai bună pentru vremea de vară.

terasa

terasa oxford

limonada

frappe

Uitatul prin meniu ne-a luat ceva pentru că sunt multe opțiuni. Eu nu mă puteam decide între niște paste, o salată cu creveți și avocado (26 lei) sau un preparat cu piept de pui cu garnitură. Așa cum vedeți și în pozele de mai jos, am decis până la urmă că pieptul de pui în crustă crocantă (29 lei)  e cea mai bună alegere pentru masa de prânz. Nu am stat mult după comandă iar odată adusă, farfuria arăta cam așa. Țin să vă precizez că e o porție mare de mâncare, 230 de grame (pui), respectiv 250 de grame (legume), deci aproape jumătate de kilogram de mâncare într-o farfurie. Ceea ce e foarte bine, dar mă gândesc că e bine de știut în cazul în care ați vrea mai multe feluri sau ați vrea să încercați și un desert după. 🙂

Așadar dish-ul era compus din două bucăți de piept de pui în crustă crocantă, umplut cu o delicioasă brânză de capră, iar pe post de garnitură am avut cartofi gratinați, legume și mici cuburi de măsline verzi. Plus un sos roșu să nu fie compoziția din farfurie prea … crocantă. 🙂 M-am bucurat de alegerea făcută gândindu-mă că a fost alegerea cea mai potrivită și mai sățioasă. Nu am putut să termin ce aveam în farfurie pentru că a fost foarte multă mâncare, dar vă pot garanta că a fost delicioasă.

pranz la oxford

piept de pui in crusta crocanta

piept de pui cu branza de capra si legume

Colega Migdala a mers pe ciorba zilei, care în ziua respectivă a fost ciorbă de văcuță (9 lei), o ciorbă delicioasă, așa cum a descris-o chiar colega mea. A fost o ciorbă lăudată de Migdala, mai ales că ea nu este fan ciorbă de văcuță. Din cele spuse de ea, era destul de echilibrată cantitatea de legume cu cea de carne, iar smântâna întregea totul, nefiind în exces. Și ce mi-a plăcut și mie foarte mult au fost chiflele pe care cei de la Oxford le fac acolo, la ei în bucătărie și care sunt foarte proaspete în fiecare zi.

ciorba de vacuta

ciorba zilei

ciorba zilei oxford

paine

Pentru felul 2, ea a ales o porție de paste recent adăugată în meniu, fusili cu brocoli, bacon, usturoi și sos gorgonzolla (23 lei). Și porția ei de paste a avut un gramaj considerabil, mai exact 400 de grame. Nu le-am gustat pentru că eram prea plină și prea ocupată cu ce aveam eu în farfurie, dar au părut să îi placă mult de tot. Din cele spuse de ea, rezumatul e cam așa: parmezan de calitate și suficient, brocoli puțin cam fiert, bacon muuult, porție cam prea mare :). Trăgând linie, iese cu plus (primul era la ciorbă).

paste cu legume si bacon oxford

paste cu legume si bacon

paste oxford

fusili cu brocoli

Servirea a fost și ea foarte ok, chelnerul care ne-a servit a fost amabil, rapid și foarte plăcut. Deci am găsit acolo terasă faină, umbră, liniște, mâncare bună, servire ok și prețuri decente. Acestea fiind spuse, o să încercăm să ne îndreptăm mai des pașii spre Zona Complexului.

Voi ați fost pe acolo recent? Cum v-a plăcut? 🙂

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

[…] probleme cu ajunsul la destinație. Despre salată pot spune de bine. A fost o salată ușoară, o porție suficient de mare spre foarte mare, iar ideea de a pune arahide a fost una care a dat un aer mai semi-exotic salatei. […]

[…] pe terasă în dreapta. Am intrat și am constatat cu surprindere că putem sta liniștiți pe terasă. Este acoperită și înconjuarată de tot felul de copaci, care formează o grădină urbană în […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul