Lunch englezesc la Oxford

Oxford
Timișoara

Mi se întâmplă destul de rar să ajung prin Complex, mai ales la ora prânzului. Mi se întâmplă  chiar să evit zona  când îmi este tare foame, nu de alta, dar shawormerile alea de acolo mă atrag ca un magnet, că doar o shaworma cu o Cola lângă merg la fix când ţi-e foame.

Ei, nu ştiu cum am făcut de am reuşit totuşi să-mi iau mintea de mâncarea extrem de nesănătoasă (dar delicioasă) şi să-mi amintesc că zona complexului studenţesc oferă o varietate largă de localuri pentru a servi masa.

Unul din ele este chiar Oxford Pub la care mai fusesem o singură dată, mai demult prin facultate şi am zis că n-ar strica să văd ce-i nou pe acolo.

Oxford Pub

Terasa Oxford Pub Timisoara

Îmi place tare mult ideea de pub în general, iar Oxford în special, este un local cu o ambianţă plăcută unde eşti înconjurat de simboluri englezeşti şi mai că nu te simţi prin Londra pe undeva. De-a lungul verii au avut şi o terasă destul de încăpătoare unde puteai servi masa.

Pe terasa lor frumoasă am luat şi noi loc pentru a ne bucura de ultimele zile calde de toamnă. Menul este unul destul de variat şi include preparate de tot felul din bucătăria internaţională şi au chiar şi meniul zilei pentru cei care doresc să servească masa de prânz tradiţională.

Limonada de piersici

Limonada ananas

Noi am ales pentru mijlocul zilei inele de ceapă crocante ca aperitiv (faimoasele onion rings) care se servesc la Oxford cu sos de iaurt, iar ca fel principal fiecare şi-a luat o Quesedilla cu legume şi pui.

Nici până acum nu am înţeles de ce au ajuns inelele de ceapă după Quesedilla, că doar nu degeaba am zis că începem un aperitiv pe care-l împărţim, da’ mă rog, foamea era prea mare ca să mai stăm să le luăm pe rând.

Pentru că am mai mâncat quesedilla chiar la un pub irish din SUA, am vrut să încerc să văd dacă şi la Oxford pot servi una la fel de bună. Pentru cei care încă nu au mâncat aşa ceva până acuma, o quesedilla însemană piept de pui amestecat cu legume şi brânză topită învelit în tortilla la grătar şi servit cu sos de iaurt şi usturoi. Un fel de shaworma, dar nu chiar shaworma. 😀

Chicken Quesedilla

Quesedilla cu pui si legume

Quesedilla cu pui Oxford Pub

De apreciat a fost dimensiunea foarte mare a porţiei (330 de grame). Dacă ştiam că e vorba de atât de multă mâncare, cred că am fi ales să împărţim una.

Ca să fac o comparaţie, quesedilla de la Oxford s-a apropiat destul de bine ca gust de cea a cărei mare fan sunt din SUA. Ceea ce m-a surprins a fost că cea de la Oxford era cam scăldată-n ulei, ceea ce nu e exact definiţia sănătăţii pentru mine. De asemenea cred că ar fi mers mai bine ca quesedilla să fie servită cu smântână  decât cu acel sos destul de lichid. Per total, nu a fost rea deloc şi am şi luat la pachet două din bucăţile rămase.

Despre onion rings nu prea am multe de zis. În meniu zice inele de ceapă crocante, dar din păcate nu erau crocante mai deloc. Au fost însă proaspete şi nu au făcut deloc economie, inelele având fâşii mari de ceapă în interior. De asemenea sosul de iaurt cu usturoi servit lângă a mers la fix cu ele.

Onion rings

Şi pentru că am preferat să luăm la pachet mâncarea decât să nu ne luam desert, le-am testat celor de la Oxford şi talentul la partea de dulce. Eu mi-am luat lapte de pasăre şi parteneru de prânz mousse de ciocolată.

Despre laptele meu de pasăre, toate cele bune bucătarului, a fost delicios şi mult, iar sosul de vanilie a fost excelent. Poate puţin cam dulce, dar hei, niciodată nu cred că poate fi PREA dulce când vine vorba de un desert. 😀

Desert la Oxford

Lapte de pasare la Oxford

Nici mousse-ul de ciocolată nu s-a lăsat mai prejos şi a fost delicios, însă prezentarea pe farfurie nu a fost cea mai nimerită. 😛

Chocolate mousse

Mousse de ciocolata Oxford

Cu excepţia faptului că am primit aperitivul după felul principal, mâncarea a venit foarte repede. Nici nu era foarte plin, pe semne că studenţii nu erau încă pe baricade. Servirea nu a fost nici ea rea, un chelener uşor mai plictisit de viaţă, dar văzând localul destul de gol la acea oră, ne-am gândit că poate l-a prins moleşeala.

Pentru ce am servit noi preţurile arată în felul următor:

  • Limonadă piersici 500 de ml – 13 lei
  • Limonadă ananas 250 de ml – 7 lei
  • Inele de ceapă 120 de gr – 9 lei
  • Quesedilla de pui 330 de gr – 15 lei
  • Mousse de ciocolată 130 de gr – 12 lei
  • Lapte de pasăre cu sos de fructe 140 de gr – 11 lei

Preţurile nu-s foarte mici, dar nici nu e un local mediocru de complex. Nouă ni s-au părut preţuri corecte pentru ce-am primit.

All in all, o experienţă plăcută. Intenţionez să mă-ntorc că mai erau multe preparate în meniu care mi-au făcut cu ochiul.

Voi ce-aţi servit bun la Oxford? 🙂

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Oxford

Adresă:
Str Daliei, nr 4
Telefon:
Website:

[…] 7 de toţi, nu am găsit niciunde loc să stăm toţi laolaltă, aşa că ne-a fost sugerat Jarvis Pub. Şi noi ne-am dus, şi mare ne-a fost […]

[…] timpul pentru quesadilla (16 lei), cel mai bun lucru pe care l-am mâncat în ultima vreme. Noi am cerut o porţie […]

Pranz pa Lipscani | FoodCrew

17 December 2012 at 15:34

[…] Quesedilla mea era cu tortilla, pui afumat, ardei gras, ceapă la cuptor şi brânză Guada. Nu a fost cea mai bună quesedilla pe care so fi mâncat de-a lungul timpului, însă nici rea n-a fost. Seamnănă foarte bine cu cea pe care am servit-o la Pizza Hut. Mi-ar fi plăcut ca lipia să fie puţin mai moale şi nu aşa crocantă cum a venit. Brânza a fost bună la gust, iar ce mi-a plăcut cel mai tare a fost sosul salsa care este servit lângă Quesedilla. De obicei nu mă ating de acel sos pentru că este fie prea picant, fie plin de bucăţi mari de legume de parcă ar fi o mini-salată. Na, că ăsta a fost tare bun cu o consistenţă cremoasă, cu legume bine mărunţite şi cu un gust perfect – nici prea picant, nici prea dulce. […]

[…] toate elementele de decor, per ansamblu, te fac să te simți ca într-un adevărat pub englezesc sau irlandez. Iar la ora 19:00, când am ajuns eu acolo, localul era extrem de animat și plin […]

[…] ne-am decis pentru un aperitiv constând din variantă indiană a Onion Rings, numite Bhajia cu ceapă. Apoi a urmat Pui curry Indigo pentru mine şi Jumătate de pui Tandoor […]

[…] m-au surprins printr-o prezentare frumoasă și intr-o cantitate mai mult decât decentă (300 de grame). Au fost ok și ca gust deși eu […]

[…] Am mers acolo joi, pe la ora 19, imediat după rafala de ploaie. Am ținut neapărat să stăm pe terasă și sincer, am mers spre Old House cu o oarecare strângere de inimă, la gândul că poate tersa […]

[…] lângă mâncare, am servit 2 limoande şi 2 […]

Comentarii

vale

11 October 2012 at 22:49

Mie imi plac ciorbele de la ei. Si vin cu niste painici f f bune 🙂

    Nuți Foame

    12 October 2012 at 0:01

    Şi ce ciorbă ne-ai recomanda? 😀

EuCeMananc

3 March 2014 at 11:39

Si pentru ca era pacat sa nu poti comanda de acasa sau de la birou, acum se poate, prin EuCeMananc.ro
Economisesti timp si scapi si de ispita shawormei cu Cola

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul