Meniul surpinzător de complex de la Soso’s

Soso's
Timișoara

Dacă la prima impresie ai crede că te afli într-un caffe-bar, Soso’s te va surprinde plăcut. Pe lângă specialitățile de cafele, prăjituri apetisante și cocktail-uri sofisticate, aici am găsit și un meniu de mâncare demn de un bistro de succes. Un loc elegant care te cucerește de cum treci pragul. Decorul atent ales în nunațe de alb și negru cu mici accente de culori pale, chelnerii impecabili și muzica din fundal creează o atmosferă foarte plăcută.

sosos interior

Localul este destul de mic și de cele mai multe ori e aglomerat. Există mese de două persoane mai retrase, bănci capitonate sau mese cu scaune înalte de bar, totul e să găsești un loc liber. Ne-am așezat într-un colț cu vedere la stradă și am început să răsfoim meniul. Chiar dacă nu eram la prima vizită, am venit special să degustăm o supă cremă pentru că am auzit atât de multe lucruri bune despre sortimentele mai deosebite pe care le servesc aici.

meniu soso's

MENIU

După cum v-am spus, am venit aici cu un scop precis. Tot ce ne-a rămas de făcut a fost să alegem una dintre supele prezente în meniu. Aveam de ales între supă cremă de dovleac, roșii, ciuperci sau broccoli. Deși inițial voiam să gust supa de dovleac, m-am răzgândit în ultima clipă și am ales o cremă de roșii. Ce mi-a plăcut a fost că totul se poate adapta. Chelnerița a fost foarte amabilă și ne-a spus că putem schimba din compoziția preparatului. Așadar, ceea ce urmează să vedeți e o adaptare a preparatului prezentat de ei pentru că lipsește din compoziție anșoa și mozzarella.

supa crema de rosii

supa de rosii cu busuioc

Când au adus supa, am primit farfuria frumos decorată cu pâine cu semințe prăjită, ceapă albă, busuios și roșii uscate. Supa era într-un recipient separat și au pus-o în farfurie direct la masă. Foarte frumos și atent totul. O consistență potrivită pentru o supă cremă, suficient de condimentată, o rețetă chiar reușită. Singurul aspect care mi-ar fi plăcut, din motive practice, era ca busuiocul sa fie tăiat pentru a putea fi savurat mai ușor.

Am fost foarte plăcut impresionată atât de prezentare cât și de gust. Având în vedere că Soso’s nu e chiar un restaurant în toată puterea cuvântului, are standarde înalte și de fiecare dată mâncarea a fost proaspătă. Am mai încercat de la ei și ciabatta cu prosciutto crudo și ravioli. Au un meniu mai atipic, vă puteți bucura de preparate complexe la o calitate satisfăcătoare.

Pentru că știam că stau bine și la partea de desert, am comandat și o lemon and meringue tartalette, adică o prăjiturică mică cu bezea și coajă de lămâie. O combinație interesantă care ne-a surprins. Ne-a plăcut mult că deserturile pot fi văzute în vitrină, ceea ce face alegerea mai ușoară.

lemon and meringue tartalette

IMPRESIE GENERALĂ

Nouă ne place tare mult localul acesta. Indiferent dacă ieși cu pritenii, o seară cu fetele sau o cină romantică, ambianța plăcută a localului vor face ca orice ieșire să fie una plăcută. Dacă mai treceți pe aici, trebuie încercat shake-ul cu Oreo. Vă spun cu mâna pe inimă că e preferatul meu de departe. Au prăjituri bune și mâncare pentru pofticioși ca mine.

prajituri soso's

Atenția la detalii e ceea ce face diferența în acest local. De fiecare dată când am mers aveam plante naturale pe masă, mereu diferite și în ton cu sezonul. Luminiile, muzica și amabilitatea chelnerilor fac parte din șarmul localului.

decor masa sosos

Singurul defect major al localului e baia, care e extrem de mică și e comună pentru bărbați și femei. În rest, pentru mine rămâne un loc frumos pe care îl vizitez cu drag.

Prețurile poate sunt puțin mai ridicate ca în alte localuri din centrul Timișorii dar e bine că ai diversitate și preparatele sunt chiar mai deosebite și bune. Spre exemplu, pentru supa de roșii am plătit 24 lei, fresh-ul de portocale e 10 lei, un nectar Cappy e 7 lei, tartele sunt 10 lei, iar magnificul Oreo Shake e 12 lei.

Voi ați fost la Soso’s? Cum vi s-a părut?

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Soso's

Acest restaurant s-a închis. Descoperă ce e nou în oraș.

[…] zdrobiți. Textura era groasă, dar nu budincă. Am strâmbat din nas când am văzut că Oreo milkshake-ul era servit cu topping de frișcă. (Eu tot timpul comand fără frișcă deoarece tot tot […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul