Majoritatea dintre noi obişnuim să ne plimbăm prin zona centrală a minunatului oraş Timişoara, însă puţini dintre noi ştiu ce poveşti frumoase ascund aceste clădiri pe care le putem admira zi de zi acolo.
Nu am să vă povestesc despre clădirile din Timişoara şi istoria lor că nu suntem la şcoală, ci am să vă spun despre ce se găseşte pe una dintre cele mai drăgute străzi, Alba-Iulia. Fiindcă suntem maeştri ai mâncărurilor de tot felul, nu putea să nu ne atragă atenţia taman Restaurantul Casa cu Flori, un restaurant cu o tradiţie de aproape 10 ani în oraşul de pe Bega.
De cum păşeşti înăuntru, simţi că atmosfera este una specifică modelului vienez şi simţi deodată, că te-ai întors în timp. Restaurantul Casa cu Flori adăposteşte în interior atât un restaurant, cât şi o cofetărie frumos împărţite pe diferite niveluri pentru ca fumătorii şi nefumătorii să se simtă, fiecare în parte, bine în spaţiul special destinat lor. Astfel că nu pot decât să felicit şi să mă bucur, ca nefumător, de o aşa împărţire corectă şi eficientă a localului.
Dat fiind faptul că vremea este încântătoare pentru a ne bucura de ultimele raze calde ale soarelui, împreună cu Ratatoullia, am decis să luăm prânzul pe terasa Restaurantului Casa cu flori, mai exact, pe acoperişul restaurantului, unde chiar dacă e zonă de fumători, nu se simte nici urmă de fum fiindcă suntem în aer liber.
Un alt lucru minunat pe care l-am întâlnit în foarte puţine restaurante este meniul disponibil în 5 limbi străine. Aşa da! Aşa putem avea pretenţia să avem turişti cărora să le oferim o experienţă frumoasă. 😉
Fiindcă am mers acolo chiar în pauza de prânz, când mai toată lumea e flămândă, îmi place ideea de a oferi din partea casei un mic aperitiv care constă într-o mică porţie cu salată de vinete, o jumătate de roşie şi brânză. În acest fel, îţi potoleşti cât de cât senzaţia de foame şi te poţi bucura de pauza de prânz fără să începi să te enervezi şi să începi să te joci cu tacâmurile.
Fiind o fană a tot ceea ce înseamnă pui în combinaţie cu fructe dulci, am ales pentru masa de pranz piept de pui cu portocale şi cartofi natur. Mare mi-a fost surpriza să văd, atunci când mi-a ajuns mâncarea, că nu numai puiul e umplut în interior cu bucăţi mari de portocale, dar are şi un sos de portocale deasupra absolut delicios! 😀
Puiul a fost bun la gust, la fel şi cartofii natur comandaţi să mai echilibrez puţin din dulceaţa puiului. 😀
Ratatoullia a servit rulouri de şalău cu fructe şi broccoli gratinat. Ea a rămas tare plăcut surprinsă de alăturarea de sărat, a peştelui, cu dulceaţa fructelor în combinaţie cu un sos dulce-acrişor în care peştele şi fructele se scăldau.
Nimic de raportat în ceea ce priveşte calitatea mâncării. Ah, dacă sunteţi fani salate, vă recomand cu mâna pe inimă salata de crudităţi cu piept de pui de la Casa cu flori (22 lei).
De menţionat, de asemenea, porţile foarte mari pe care cei de la Casa cu Flori le servesc, cu opţiunea de a putea comanda jumătate de porţie, ceea ce mi se pare foarte tare! 🙂
Ca să vă faceţi o idee şi despre preţuri, să vă spun cam cum stă treaba la acest capitol:
- Rulou de şalău cu fructe – 32 lei (200g)
- Brocoli gratinat – 11 lei (200 g)
- Piept de pui cu portocale – 24.50 (200 g)
- Cartofi natur – 6.5 lei (200 g)
Preţurile sunt foarte ok pentru o zonă ultracentrală şi pentru serviciile de calitate oferite.
Un alt mare plus este servirea la acest local. Dom’le aceşti chelneri chiar sunt în stare să îţi recomande ceva din meniu fără să zică, aşa cum fac mulţi dintre ei, că totul este bun. Alt lucru ok dacă e să privim servirea este faptul că oamenii te şi întreabă dacă ţi-a plăcut şi cum a fost, nu vin şi îţi iau farfuria din faţă, totul cufundându-se într-o linişte mormântală. Bravo! 😉
Toate puse la un loc, în afara faptului că atunci când mi-e foame, acele scări care duc spre terasă par 1000, tare, tare mult îmi place localul din toate punctele de vedere: mâncare, locaţie, servire şi preţuri. 🙂
Dacă aţi trecut pe-acolo, tare curioasă sunt cum v-a plăcut! 🙂
La bunica acasa | FoodCrew
[…] Casa Bunicii a fost una tare frumoasă la care un rol important au avut servirea ireproşabilă şi ambianţa plăcută. Eu cu siguranţă mai trec pe acolo să văd ce alte bunătăţuri are Bunica de […]
Cina fancy la Belvedere | FoodCrew
[…] în care stilurile se combină. Am fost aşezaţi chiar la o masă cu vedere către Piaţă , un peisaj de seară minunat, chiar extraordinar dacă nu era în drum clădirea Rectoratului Politehncii care […]
Pranz langa lac | FoodCrew
[…] de septembrie, vremea a fost destul de drăguţă cu noi încât să ne permintă să luăm loc pe terasa de pe malul lacului unde priveliştea este foarte […]
Ambianta de vis la Casa del Sole | FoodCrew
[…] unul din cele 4 restaurante timişorene prezente în Ghidul A la carte pe 2012, ghid în care numai câteva localuri din […]
O cina ca in 1994 la Gradina Banateana | FoodCrew
[…] la felul meu, vă spuneam că eu am comandat pui cu fructe și garnitură de orez. Aș fi fost foarte încântată să primesc orez, însă pe post de […]
FoodCrew – Prânz la Papa Sam
[…] interesantă cu iaurt şi puţin usturoi (cred). Ingredientele folosite au fost proaspete, iar puiul condimentat în aşa măsură încât, alături de dressing, să dea un gust savuros întregii […]
Nici un comentariu