Impresii nejustificate la Celentano

Celentano
Timișoara

Fiecare oraş are acele localuri care pot fi uşor încadrate în categoria mituri urbane. De obicei fac sunt cele care fac cu ochiul muşteriilor şi sunt recomandate între prietenii care nu le-au mai trecut de multişor pragul. Cam la fel e şi cu Pizzeria Celentano din Timişoara.

Ultima dată îi trecusem pe la Celentano la ceas târziu de noapte, împreună cu o gaşcă flămândă încropită ad-hoc. Ăsta ar fi şi avantajul “restaurantului” – este un local deschis non-stop unde se poate servi la orice oră mai orice fel de mâncare.

Nu voi povesti acum despre cum se prezintă localul spre dimineaţă, ci despre o incursiune pe care am făcut-o “pe lumină”.

Deşi Celentano îşi spune pizzerie, în meniul localului se regăsesc destule preparate gătite. Printre acestea, ciorba de burtă servită cu baghete cu usturoi este unul dintre felurile de mâncare care contribuie din plin la aura “restaurantului”.

Am folosit până acum ghilimelele în dreptul cuvântului restaurant dintr-un motiv cât se poate de simplu: nu consider că orice local care serveşte mâncare gătită, chiar dacă are şi două săli de mese, poate fi numit astfel. Cu atât mai mult un local care arată precum Celentano.

Întâmplător eram însoţit de un prieten care are obiceiul de a spune cu voce tare ce gândeşte. Reacţie lui odată aşezaţi la masă: locul ăsta arată sinistru!

Nu prea aveam cum să-l contrazic: aşezământul este în mare parte construit din bârne de lemn, cu zid spre partea unde se află bucătăria şi toaletele. Undeva în spate se află salonul nefumătorilor, separat printr-o uşă de PVC (cum altfel) de restul localului. Mesele şi scaunele par a fi acolo de la inaugurare, iar geamurile de la mesele din dreptul barului sunt acoperite cu o plasă de camuflaj militar. Pe mese sunt aşezate suporturi din muşama imprimate cu oferta Celentano, deasupra unor feţe de masă ce par din aceeaşi epocă ca şi mesele. Barul nu se abate de la tradiţionalul model de cărămidă (falsă), vopsită într-un vişiniu strident; nelipsită este draperia de zorzoane din plastic care doreşte să separe spaţiul de după pult de restul sălii. Kitsch neoclasic.

În vreme ce noi contemplam la minunile dimprejur, vine şi domnişoara să ne ia comanda. Eu ciorbă de burtă (8 lei) cu baghete cu usturoi (câte 1 leu) şi ardei iute murat (câte 0.5 lei), tovarăşul a luat un gulyasleves de vită (10 lei). Pentru cine doreşte să încerce ciorba de burtă e bine de ştiut că nu e trecută în meniu. Un fel de secret bine păstrat deci 🙂

Înainte să ne vină comanda, dau să merg la toaletă pentru a mă spăla pe mâini. Baia curată, nimic de reproşat, însă cumva mă aşteptam să fiu dat pe spate – şi am fost. Pe uşa de la privată mi-a fost dat să văd următoarea inscripţie: Dacă nu blocaţi prima uşă nu aveţi lumină în cabină! Wow, mă simţeam ca acasă la Inspectorul Gadget.

Toaleta Inspectorului Gadget

Probabil o precauţie ce are de a face cu economia de curent – ac de cojocul nesimţiţilor care lasă becuri aprinse prin toalete, huaa!

Vine şi mâncarea. Ambele porţii de dimensiuni sănătoase, gătite după datina care le cere consistente şi săţioase, nicidecum apă chioară. Burta mea a fost cam elastică, iar gulaşul colegului incredibil de picant – recomandat temerarilor. Baghetele cu usturoi au fost de departe pariul câştigător al mesei – potrivite şi în combinaţie cu smântâna, pe care de această dată nu am mai comandat-o însă.

Ciorbă de burtă la Celentano

Baghete cu usturoi la Celentano

Gulyasleves de vită la Celentano

La final de acţiune nu se putea să nu mai mai avem parte de o surpriză. Doream să plătim cu cardul, văzând că acest lucru este posibil. De altfel, sistemul de preluare al comenzilor părea din alt film – monitor cu touch screen lângă draperia de zorzoane?! Iată că se poate.

Nu a fost posibil să achităm cu cardul şi am fost lămuriţi sec: Numai pentru notele de plată mai mari de 50 de lei! De ce? Pentru că asta este politica restaurantului.

Două remarci: 1. Celentano nu poate fi numit restaurant şi 2. La aşa hardughie nu poţi să ai aşa pretenţii.

Poate sunt eu mai pretenţios. Vouă cum vă place la Celentano?

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Celentano

Adresă:
Str. Regiment 13 Călărași Nr.3
Website:

[…] Impresii nejustificate la Celentano […]

[…] This post was mentioned on Twitter by Alex Albu and Andrei Mărin, FoodCrew. FoodCrew said: Ciorbă de burtă cu baghete cu usturoi şi impresii fără acoperire la Celentano http://bit.ly/hUKBb7 #timisoara […]

[…] nu e tocmai ce as prefera eu dar, măcar, era nou şi curat. În al doilea rând, au mai luat din kitchoşeniile de pe mese şi de pe pereţii, astfel încât restaurantul pare mai liber şi mai aerisit. În al […]

[…] de ciorbă de burtă pe care o declară una dintre cele mai bune din oraş. Nefiind amatoare de ciorbă de burtă nu pot decât s-o cred pe […]

[…] ciorbă de burtă gustoasă poate să te mai surprindă cu mâncare bună. Zis şi făcut: o ciorbă de burtă cu pâine şi ardei iute […]

Comentarii

Raluca

26 November 2010 at 13:04

In ultima vreme am decis ca este mai intelept sa nu merg in locuri care fac de toate, in cazul asta: pizza, ciorba de burta etc. E clar ca nu le pot face pe toate bine, nu? M-ai convins ca Celentano e unul din locurile unde nu o sa merg, cand ajung la Timisoara.

  Infidel Gastro

  26 November 2010 at 13:09

  Da, sunt lecuit de localurile care fac de toate. Chiar dacă ar pregăti ceva bine, mai greu să nimereşti din prima.

veveritza mancacioasa

26 November 2010 at 13:24

Acum, nu stiu cat de kitchos o fi decorul sau alte amanunte sf (nu stiu cum o sa reusesc sa blochez usa respectiva ca sa am lumina si ce alte cerinte o sa mai fie de indeplinit pentru un pranz), dar ciorba de burta mie imi face cu ochiul. Mai ales cu baghetele alea cu usturoi. Musai sa mearga si veveritzoii p-acolo. 😀

  Infidel Gastro

  26 November 2010 at 13:46

  Pentru ciorba de burtă cu baghete merită să le faci o vizită. Dacă se poate ia bani ficşi, poate nu au să dea rest :p

veveritza mancacioasa

26 November 2010 at 13:55

Roger that! :-))

Livia Camciuc

26 November 2010 at 16:36

Saptamana viitoare o sa ajung in Timisoara, bine ca stiu ce trebuie sa ocolesc pe acolo!

  Infidel Gastro

  26 November 2010 at 17:24

  Să ne spui ce ai încercat şi cum ţi-a plăcut 😉

dAImon

29 November 2010 at 12:36

la faza cu plata cu cardul, să ştii că se întâmplă şi la case mai mari; pur şi simplu taxele bancare sunt mari, şi nu e rentabil sub anumite sume ..

  Infidel Gastro

  29 November 2010 at 13:14

  Înţeleg ce spui, însă la cum se prezintă localul, nu cred că s-ar supăra cineva dacă ar renunţa la “facilitatea” asta. Dacă atunci când au introdus plata cu cardul era un wow rezervat celor cu dare de mână, azi mai tot amărăşteanu are card. Şi dacă tot are ar vrea să-l şi poată folosi.

Cris*

4 February 2011 at 13:58

mancarea e buna dar mi se pare ca au un pret putin cam piperat..

  Infidel Gastro

  4 February 2011 at 14:40

  Mâncarea lor într-o locaţie aranjată cu gust ar merita banii?

EquiliVal

8 June 2013 at 15:04

[url=http://cheapzoviraxgetnow.com/#wlywu]order zovirax 800 mg without prescription[/url] – purchase acyclovir 400 mg , http://cheapzoviraxgetnow.com/#qzodx buy acyclovir 800 mg online

george

23 October 2014 at 17:44

Eu stau in Modern … si acuma cativa ani ADORAM celentano si cu precadere ciorba de burta. DAAAAR ..de vreun an (adica din 2014) s-au cam stricat trebile acolo.Ciorba e luuuuunga si tre sa cauti bine dupa carne. La comenzi acasa …hmmm …incurca comenzile si uita sa iti puna toata mancarea in plasa …dar pe bon o pun. Oricum …. ar trebui sa isi mai revizuiasca atitudinea. Au musterii pt ca e facultatea acolo …

izsa

6 August 2015 at 9:52

primaoara la celentano ..deja comandasem de multe ori mancare de acolo…imi placea iahnie de fasole cu ciolan:D ..dar cand am ajuns acolo si am intrat parca eram intro carciuma de colt…am luat o ciorba de burta….chiar “LUNGA” CAUTI CARneaA PRIN EA….. nota 1….nu am mai fost si nu mas mai duce acolo…data viitoare fiindca stiam ca au iahnia de fasole buna cu ciolan am zis sami comand mai bine…si am comandat….hop si mancarea in 30-45 minute -destul de rapid-am deschis mancarea imi lipsea mancare din pachet dar nu si de pe bon…deja platisem…mam uitat a ciolan– era PLIN DE GRASIME SI DE PAR-pentru ca porcul probabil nu a fost curatat de par…am zis ca mor ca fac hepatita…..SAU PROSTIT RAU DE TOT CU MANCAREA ISI BAT JOC…..

Camelia

10 December 2022 at 15:15

Am comandat pizza la Celentano, timp livrare 30 de minute. Pizza a ajuns rece, după 70 de minute. Problema era ca trebuia să plec la gară cu copilul căci altfel refuzam comanda. Așa nesimțire nu am mai văzut.

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul