Gustul Braşovului propus de Sergiana

Restaurant Sergiana
Brașov

Braşovul are ceva cu adevărat fermecător. De fiecare dată când l-am vizitat am simţit acest lucru. Nu mă îndoiam că are şi un local tradiţional unde toţi cei care îi trec pragul vor reveni negreşit. Pentru că Sergiana parcă poartă această promisiune a revenirii.

Încă de la intrare te cucereşte farmecul acela de rustic, de cramă amprentată de un iz de trecut, dar totodată şi de ceva nou. Sergiana este un restaurant mare în plin centru, pe strada Mureşenilor. Aflat la subsol are aerul acela tipic acestor genuri de localuri. Cum spuneam, restaurantul este mare, dar împărţit în mai multe încăperi. Eleganţa se simte în fiecare colţişor. M-am simţit în largul meu, ca acasă, încă din primele minute.

La intrare ne-a întâmpinat un ospătar care ne-a îndrumat spre una din puţinele mese libere la acea oră, undeva în jurul orei 7 seara. Ospătarii foarte amabili aveau o ţinută impecabilă, numai potrivită stilului localului. Lumina difuză era legănată de o muzică plăcută, liniştitoare.

Din partea casei am primit “pomana porcului” atât de adorată de prietenii cu care am fost. Eu am gustat doar jumerile cu ceapă roşie. Aveau cu adevărat gustul acela de proaspăt, home made. Greu m-am hotărât la care bunătăţi să mă opresc. În cele din urmă am ales piept de pui umplut cu şuncă, ciuperci şi caşcaval, alături de cartofi ţărăneşti şi bineînţeles o nemaipomenită salată de ardei copţi. Prietenii cu care am fost au servit ciorbă de fasole cu afumătură, pulpe de pui pe grătar alături de cartofi copţi în coajă cu sos de smântână, tocană ardelenească şi papricaş cu găluşte. Ca desert, cei care au mai putut au luat papanaşi cu smântână şi dulceaţă. Eu am zis pas. Eram prea plină şi oricum nu terminasem din farfurie tot. Mâncarea a fost super gustoasă, bine făcută. Absolut toţi am fost încântaţi. Singura problemuţă să zic aşa, deşi nu înseamnă mai nimic pe lângă bunătăţile servite, a fost că la papanaşi se punea foarte puţină dulceaţă. Dar s-a rezolvat repede apelând la amabilitatea ospătarilor.

Preţurile sunt ok zic eu pentru un restaurant atât de select precum Sergiana; nu sunt nici mici, nici foarte mari, undeva peste medie. Meniul este scris într-un superb grai ardelenesc. Am plecat desigur foarte încântată de la Sergiana, ştiind că la următoarea vizită în Braşov îi voi trece din nou pragul.

Trebuie să vă spun că Sergiana Grup deţine mai multe localuri în Braşov, cum ar fi: “Casa Tudor” – unde peştele e la el acasă, dar meniul e plin şi de alte cărnuri, “Ceasu’ Rău” – unde predomină grătarul, “Nec’s” – care duce mai spre fast-food, dar cu multe feluri de pizza. Probabil astfel ei reuşesc să mulţumească toate gusturile.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Restaurant Sergiana

Adresă:
str. Mureşenilor, nr. 28
Website:

Comentarii

Madalin Blidaru

28 February 2011 at 21:27

In general, acest oras este … foarte atractiv si fermecator…

    Infidel Gastro

    1 March 2011 at 11:09

    Apropo de farmec, care sunt locurile care pe tine te atrag cel mai mult când vine vorba de mâncare bună servită într-o atmosferă faină în Braşov?

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul