Frigul din Beijing

Beijing
Timișoara

Când am decis împreună cu colegele de serviciu să ne răsfăţăm cu delicatesele chinezeşti ale Beijingului, nu ne-am gândit că surpriza cea mare va fi că vom lua masa într-un iglu. Pentru că da, în Beijing e frig!

Nu voi povesti despre cum arată restaurantul Beijing în interior; a făcut-o Gură Mare într-un review precedent; doar voi subscrie alăturând desigur dezamăgirea prvocată de această neaşteptată atmosferă deloc călduroasă a unui local care speram să mă surprindă plăcut măcar cu mâncarea.

Cum se poate ca în toiul iernii să nu existe nici măcar un calorifer într-un restaurant care funcţionează totuşi de ani buni?

Alături de 4 colege, într-o după-masă am păşit pragul Beijingului înarmate cu o poftă nebună de aromele chinezeşti. Localul gol. Nu era de mirare având în vedere temperatura, undeva în jur de 0 grade, dacă nu chiar sub. Cu toate astea, consideraţi-ne dereglate, ne-am aşezat la o masă. O tanti deloc chinezoaică a venit degrabă cu meniurile şi auzindu-ne că ne plângem de frig ne-a propus să ne mutăm la masa de lângă sobă. Diferenţă prea mare nu s-a simţit.

Comandăm fiecare, 3 porţii de pui sichuan, un platou încins, o porţie de pui în sos dulce-acrişor, colţunaşi cu carne, 4 porţii de tăiţei de orez, iar eu orez cantonez. Una dintre colege a dorit ca porţia ei de pui sichuan să fie pe platou încins, dar bineînţeles că a primit-o simplu pe farfurie.

Restaurant chinezesc Beijing în Timişoara

Pui sichuan la restaurant Beijing în Timişoara

O altă surpriză neplăcută după frigul din restaurant a fost că unul din paharele de pe masă avea urme de ruj. Următoarea surpriză a fost că porţiile de mâncare au venit pe rând. Probabil la ei în bucătărie nu se puteau găti mai multe feluri deodată. Dar să povestesc despre mâncare. Porţiile nu sunt foarte mari, dar nici preţul nu este asemenea celorlalte restaurante chinezeşti din oraş, dar sunt suficiente pentru a te sătura. Ceea ce am comandat noi ca si garnituri să zic aşa, costă în jur de 7-8 lei, iar felul principal cam până în 13 lei.

Orez cantonez la restaurant Beijing în Timişoara

Platou încins pe farfurie la restaurant Beijing în Timişoara

Platou încins la restaurant Beijing în Timişoara

Colţunaşii au fost buni, tăieţeii la fel şi puiul în sos dulce-acrişor. Colega care a servit platoul încins spune că i-a plăcut. Orezul în schimb nu m-a încântat la nebunie, iar puiul sichuan n-a fost nici pe departe ce ne-am aşteptat. E cel mai rău pui sichuan mâncat vreodată. Bucăţile imense de ceapă (n-am mai mâncat pui sichuan cu ceapă, nici nu ştiam că se pune) acaparau tot gustul, puiul era tăiat în bucăţi destul de mari, ardeiul deasemenea.

Colţunaşi cu carne la restaurantul Beijing din Timişoara

Pui dulce-acrişor la restaurant Beijing în Timişoara

La final nota undeva peste 100 lei. Pentru 5 persoane e ok, dar la frigul îndurat…

Cred că am fost eroine de am rezistat mai bine de o oră în Beijingul din Bălcescu. Promitem să nu mai revenim.

ps: scuzaţi calitatea pozelor, dar nu sunt făcute cu aparatul

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Beijing

Acest restaurant s-a închis. Descoperă ce e nou în oraș.

[…] This post was mentioned on Twitter by Petre Dobrescu, FoodCrew. FoodCrew said: Unul dintre cele mai slabe restaurante chinezeşti din Timişoara http://bit.ly/fwtH1E #timisoara […]

[…] Du puiul sichuan, alt preparat preferat de-al meu. Am observat că şi ei îl fac cu ceapă, ca la Beijing, ceea ce nu-mi place. Sper însă că la gust să fie totuşi mai […]

Comentarii

Veveritza mancacioasa

18 February 2011 at 13:25

Da’ ati avut curaj, nu gluma. Eu nu suport frigul de nicio culoare si cu siguranta n-as fi stat acolo sa mai si comand…

    Infidel Gastro

    18 February 2011 at 15:46

    Bine zice Veveriţa, mare curaj aţi avut, fetele! Mă-nclin!

    Naiada

    24 February 2011 at 21:17

    🙂 Dacă tot ne-am dus, era musai să comandăm pentru că una dintre colege n-a mai mâncat până atunci mâncare chinezească… şi dacă am fi plecat, nu ştiu dacă o mai convingeam altădată. 😀

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul