Chinezesc în stil ţărănesc românesc

Beijing
Timișoara

Îmi place mâncarea chinezească deşi obişnuiam să nu suport nici măcar ideea de a călca într-un restaurant chinezesc (până acum 6 ani de zile).

Acum, nu există restaurant chinezesc în Timişoara căruia să nu-i fi încercat supa de pui 🙂 … supa de pui fiind toolul pe care îl folosesc pentru evaluarea bucătăriei chinezeşti.

Pe Str. Romulus la intersecţia cu Str. Giurgiu găsiţi Restaurantul Chinezesc “Beijing”. Este unul dintre ultimele restaurante cu specific chinezesc deschise în Timişoara, asta în urmă cu aproximativ 3 ani. Mănânc de la ei de 2 ani de zile, dar abia azi am mâncat prima dată în restaurant. Până acum am apelat doar la serviciul de livrări la domiciliu.

Am avut o pauză de 30 de minute între 2 întâlniri şi trebuia să mănânc ceva. Cum eram în zonă m-am hotărât să stau la masa restaurantului al cărui număr de telefon îl formasem de mai multe ori. Ajung în faţa lui. De afară, după decor, arăta tipic ca un restaurant chinezesc: mult roşu, simboluri chinezeşti pe geam, un placaj mare roşu agăţaţ deasupra intrării pe care scria “Restaurantul Chinezesc Beijing”.

Intru. Vai de capu’ meu cât de chicios! Pe pereţi erau tot felul de zorzoane, tablouri, simboluri, beţe care aduceau a chinezării (să zicem că le tolerez cât de cât) dar restul… horror! Foarte multe mese, înghesuite, aranjate-decorate ca pentru o nuntă de manelişti. Scaunele îmbrăcate într-o pânză gălbuie, pe alocuri murdară. Barul mă ducea cu gândul la discoteca de la casa de cultură a satului. La boxele agăţate pe pereţi se auzea un clinchet care vroia să fie muzică tradiţională chinezească. Până şi pe Madonna dacă o puneau erau mai căştigaţi. 🙂

Personalul era format din 2 persoane, cel puţin atâtea am văzut eu; 2 femei mai în vârstă, una la bar şi una la bucătărie. Chinezoii lipseau cu desăvârşire din restaurantul chinezesc. 😀

***

Îmi place mâncarea chinezească cu o aromă mai europeană, aşa cum o pregătesc aproape toate restaurantele chinezeşti din România. Aşa e şi la Restaurantul Chinezesc “Beijing”. Şi îmi place, îmi place foarte mult! Deşi, azi am fost dezamăgit de atmosfera pe care am găsit-o acolo, nu mi-au înşelat aşteptările (destul de ridicate) ce le aveam de la supa lor de pui. A fost genială, chiar dacă mi-am ars limba la prima lingură. Deh, eram învăţat cu ea la livrare la domiciliu unde ajungea puţin mai rece. Chiar şi aşa, tot ce am mâncat azi mi s-a părut proaspăt şi bine gătit… şi supa de pui de la felul întâi, şi tăieţeii de orez cu legume şi pui de la felul doi.

Serviciul a fost ok şi am primit comanda foarte repede (ce-i drept, localul era destul de gol)… iar preţul acceptabil. Din punctul ăsta de vedere, fac concurenţă bună oricărui restaurant din Timişoara, indiferent de specific, doar la categoria livrări la domiciliu. La local sunt praf!

Eu unul sunt lămurit. Relaţia cu ei o păstrez doar la nivel de comenzi la domiciliu. Acolo o să mai calc doar dacă vreau să mănânc papa chinezească şi caut un loc în care să fiu doar eu şi prietenii mei, mai ales dacă e în timpul zilei.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Beijing

Acest restaurant s-a închis. Descoperă ce e nou în oraș.

[…] ciuperci, și tocmai când mă consultam cu Gură Mare (doar cu cine altcineva, știți doar că Gură Mare e mare fan chinese) ce să aleg între Aripioare de Pui Si Chuan și Pui cu bambus și ciuperci, chelnerul mi-a […]

Frigul din Beijing | FoodCrew

12 April 2013 at 13:05

[…] voi povesti despre cum arată restaurantul Beijing în interior; a făcut-o Gură Mare într-un review precedent; doar voi subscrie alăturând desigur dezamăgirea prvocată de această neaşteptată atmosferă […]

Comentarii

DJ

6 August 2009 at 10:13

Am fost la ei acum vreo doua saptamani si m-a frapat si pe mine cat de kitcho-manelistic poate fi restaurantul inauntru. Mizerabil! ( si la propriu – din pacate aveau fata de masa murdara intr-o parte). Totusi, dupa ce am comandat orez cu fructe de mare ( nota 11+ ) si rulouri cu oua ( nota 11+ ) mi-au revenit cat de cat sentimentele de bine pt local.
Nu stiam ca au livrari la domiciliu.

  Gură Mare

  6 August 2009 at 19:11

  Dap, local horror; mâncare delicioasă.

  Sper că nu au scos livrarea la domiciliu. Recunosc că au trecut ceva luni bune de când nu am mai apelat la serviciile lor. Acum un an şi ceva comandam de cel puţin 3 – 4 ori pe săptămâna.

  Infidel Gastro

  12 August 2009 at 23:15

  @Gură Mare
  Mi-am amintit cu ocazia asta de prietenul Grand Ken. Ce zici de o vizită fulger? 🙂

  Gură Mare

  13 August 2009 at 14:55

  Mi s-a părut interesant la început. Acum mi se pare scump pentru locaţie şi nu prea chinezesc.

  Mergem, mergem… să vedem dacă reuşesc să mă surprindă.

Oana

11 August 2009 at 10:35

Acum vreun an mi-au trimis din greseala, la o comanda de 4 feluri, un orez in loc de un pui in sos Beijing… Am sunat sa intreb daca se mai poate intoarce soferul sa refacem puzzle-ul comenzilor. “Vaaai, imi cer mii de scuze, domnisoara, din pacate soferul a dus si cealalta comanda, cea cu puiul dumneavoastra! Vai, va rog sa ne scuzati!” etc. – asta dupa ce verificase in prealabil si ma sunase ea inapoi.

La urmatoarea comanda – pe care, recunosc, am intarziat-o o vreme din resentimente – am primit un suc gratis impreuna cu scuzele soferului si ale doamnei care preia comenzile.

  Gură Mare

  12 August 2009 at 1:42

  Din câte ştiu, la comenzi de minim 30 sau 40 de lei primeai o sticlă de Cola la 1l. 😉

  Am primit de mai multe ori sticla de Cola… nu am reţinut suma.

Naiada

26 April 2010 at 18:41

Nici nu ştii ce surpriză mi-ai făcut cu ce ai scris! Am descoperit site-ul din întâmplare şi de câteva zile nu mă pot sătura să citesc ce aţi scris voi pe aici. Surpriza mea se referă însă la restaurantul “Beijing”. Locuiesc pe strada Giurgiu şi de când s-a deschis n-am îndrăznit să-i calc pragul, deşi sunt o fană a mâncării chinezeşti. N-am îndrăznit pentru că aproape de fiecare dată când trec pe acolo e gol, o dată la câteva zile observ câte o masă ocupată, cel mult 2, extrem de rar şi în mintea mea de Toma mă gândeam că odată ce nu prea sunt clienţi, ori e mâncarea proastă ori e veche din moment ce nu au vânzare, deşi e drept că văd uneori maşinuţa grăbindu-se cu punguţele unde se află probabil bucate care se vor livrate la domiciliu. Povestea ta mi-a dat curaj să încerc şi eu măcar o dată, iar dacă nu-i a bună, ştiu la cine să vin să mă plâng. 🙂

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul