La Moara Veche, birjar!

Old Mill
Oradea

Restaurantul „La Moara Veche”, sau Old Mill (după cum o cunoaşte mai tot orădeanul), e situat pe Str. 1848, cum dai dinspre Str. Mihail Kogălniceanu, şi e unul dintre cele mai mari localuri din urbea de pe Crişul Repede. Sala e foarte mare, veşnic plină şi pot să zic cu mâna pe inimă că ştiu mulţi prieteni care se feresc de local, tocmai pentru că-i mare agitaţia.

Restaurant Old Mill Oradea

Da’ parcă mie chiar aşa-mi place. Aşa că mă iau fain-frumos, într-o seară de vineri (săptămâna trecută), pe la ora 8, să degust o pizza bună-bună.

Vin destul de des şi-aici, şi ştiu deja cum funcţionează servirea. Nu mai trebuie să menţionez faptul că am prins printre ultimele mese libere, aşa că m-am înarmat cu nervi de oţel pentru ce avea să urmeze (Stat la masă fără meniu în faţă, apoi o oră până vine cineva, altă oră până apare cu comanda… ) Dar parcă a fost un dat de sus, căci n-am stat nici 1 minut, şi-a şi apărut chelnerul cu meniurile. Comand o pizza care-mi place mult (Pizza Pollo), deja testată, şi un ceai cald, cu miere şi lămâie. Nici nu termin de zis bine ceai cald, că PAC!, apare chelnerul cu cănile. Ei, drăcie! Asta-i nouă, zic! 😉

Peste alte 15 minute, apare cu pizza. Eu, cu gura căscată deja, nu conteneam să mă minunez.

Sosuri de casă pentru pizza la Old Mill în Oradea

Pizza Pollo la Old Mill în Oradea

Când vine să ia farfuriile, cer să văd meniul de deserturi. N-aveam chef să testez noutăţi, că mi-a ajuns săptămâna trecută cu clătitele cu castane, aşa că merg la sigur: papanaşi cu dulceaţă şi smântână. Mă uit mai bine în meniu, poate n-am văzut eu bine. Nici vorbă de papanaşi, la plural, ci PAPANAŞ. Îl întreb pe chelner, ca să nu mor proastă:

– Nu te supăra, da’ papanaşul vostru (la singular) e mai măricel, aşa? sau cum de daţi unul singur?
– Ah, să ştiţi că e ceva… cam cât un pumn.
– O_0
– Să vă aduc?
– Adă, te rog. Că am cu cine-l împărţi. 🙂
– Bun, dar o să dureze. (M-au trecut apele, mă gândeam eu că-i prea frumos să fie adevărat!) Cam 20 de minute.
– Bine, zic, pot să aştept.

Nu trec nici 10 minute, eu nepregătită să-mi crească aşa de brusc glicemia, că hopa, vine papanaşul!

Papanaş la restaurantul Old Mill din Oradea

Bună, asta… altă surpriză plăcută (eu tot Toma necredincioasa). Mi-am zis Eh, lasă că stăm noi după notă, n-are cum să meargă aşa aţă treaba. Pe naiba. Rapid a venit şi nota, şi parcă toate păcatele de dinainte le-au fost spălate.

* Pentru necunoscători, în Old Mill au fost cazuri în care s-a stat şi 2 ore după comandă, sau încă o oră pentru notă.

** Oh, uitai de preţuri:

  • Pizza Pollo (foarte bună, o recomand – are bucăţi mari de piept de pui şi roşii, e delicioasă, plus sosul iute, de casă!) – 11,9 lei
  • ceai de fructe, cu lămâie şi miere (iarăşi, merge bine că nu se zgârcesc nici la una, nici la alta) – 5,3 lei
  • papanaş cu dulceaţă şi smântână – 6 lei
Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Old Mill

Adresă:
Strada Mihail Kogălniceanu, nr. 26, Oradea
Telefon:
Website:

[…] poate e doar părerea mea). Ar fi mers mai bine ceva mai lent, poate ceva clasic, ştiu eu?… La desert, spre nenorocirea mea, n-au avut prăjituri (nu au decât în timpul săptămânii), şi tot ce […]

[…] am tot auzit bârfe, zvonuri, şuşoteli, da’ parcă îmi era tare greu să trec strada de la Old Mill, ca s-ajung la el. Da, e vis-a-vis de un alt local despre care v-am povestit, situat pe str. Mihail […]

Comentarii

zmole mihai

10 May 2011 at 9:50

Am fost si eu la Old-Mill si am fost incantat e serviciile lor(cele recente). pentru ca pe vremuri (respectiv acum vreo un an si mai bine) dadeam in anorexie pana venea o pizza.

    Dona Giovanna

    10 May 2011 at 10:06

    Exact aşa era, să ştii! Ce bine că unele lucruri se mai şi schimbă! 🙂

Sorin

10 May 2011 at 14:38

Da e pe bune faza cu servirea; in gluma povesteam cu prietenii ca probabil si-a luat cei de la Old Mill inca un cuptor si acum se pot coace doua pizze la “pret” de una

Cârtița Pofticioasă

11 May 2011 at 21:00

Pizza Pollo arata foarte bine. Si are si un pret ieftin, zic eu. Nu stiu care e medie in Oradea. 🙂

    Dona Giovanna

    11 May 2011 at 21:59

    E, cred, cel mai mic preţ la pizza din Oradea. Ca o mare amatoare de pizza ce sunt, ştiu cam care-s preţurile, iar ăsta e unul foarte bun! Şi e şi calitate! 🙂

Retetele lui Ari

16 May 2011 at 15:00

Interesant blogul vostru, chiar imi place 🙂 .. o sa va vizitez inainte sa calatoresc prin tara :), in Oradea fac acasa retetele si mai comanda pizza acasa uneori. 11 lei pt o pizza in Oradea e intr-adevar f mic, deobicei dau 15-19 lei

    Dona Giovanna

    16 May 2011 at 17:15

    Te-aşteptăm să revii la noi cu drag! Cât despre preţuri, sunt bune-bune, şi sperăm să mai ţină o vreme! 😉

    Infidel Gastro

    17 May 2011 at 11:46

    Mulţumim, iar dacă ai de spus ceva despre localurile pe unde mânânci, ştii unde să o faci 😉 Spor la bucătărit!

SSebastian

15 February 2012 at 0:04

Intr-un timp am mancat saptamanal acolo. Am ajuns la concluzia ca e printre cele mai bune localuri din oras tinand cont de calitate-cantitate-pret.
Din pacate am prins meniul zilei doar de vreo doua ori. Dezavantajul e ca e pana la ora 16. La felul 2 primiti si putina, dar de ajuns, varza, asa ca nu trebuie sa comandati separat.
La meniul zilei portiile sunt facute ca sa poti manca tot dar sa te si saturi. Si te saturi.
Pizza de la Old Mill mie nu imi place. Din cauza aluatului. Am impresia ca localul e cunoscut mai mult pentru pizza, care fiind la doar 10 lei e cautata. Prima data am comandat Diavolo. Am mancat-o cu greu. a Doua oara la fel. Am zis saii mai dau o sansa dar nu a fost sa fie.
Eu sunt fan al snitelului – care e cat farfuria – cu cartofi. Au si varza buna. O poti manca si fara sa pui otet s.a.
La fel de buni sunt si “fingersii”. Bucati lungi de pui. Cu pesmet picant.
Supa e buna, primesti un bol mare. Unii de abia mai pot manca felul 2 dupa ce mananca supa (nu vorbesc de meniul zilei, ci de meniul clasic).
La capitolul desert stau rau de tot zic eu. Nu stiu de ce nu fac macar clatite cu ciocolata. Nu mi se pare greu de facut. Si e important desertul. Dupa mancare mai simti si nevoia de dulce.
Dupa cum am mai scris in alte comentarii, o problema mare e si mirosul de mancare ca intra in haine. Toate localurile ar trebui sa investeasca ca sa asigure aerisirea si iarna.

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul