Voie şi mâncare bună la atelierele FoodCrew de la Festivalul PLAI

Festivalul PLAI
Timișoara

Weekend-ul acesta am campat la Muzeul Satului Bănăţean de lângă Timişoara pentru a ne afla în mijlocul oamenilor care au venit cu mic, cu mare la cea de-a 6-a ediţie a Festivalului PLAI. Aşa cum anunţam, nu am venit cu mâna goală, ci am pregătit două ateliere delicioase şi am stat la poveşti despre mâncare cu cei care ne-au făcut bucuria de a ne vizita cortul.

Iată în câteva cuvinte şi în ceva mai multe imagini ce s-a întâmplat sâmbătă şi duminică la cortul FoodCrew de la PLAI.

Sâmbătă fiind prima zi dedicată activităţilor, probabil mulţi dintre purtătorii brăţărilor PLAI s-au adunat mai greu în curtea Muzeului Satului. La ora 14.10 când au sosit cele 23 de cutii de pizza livrate de Rustica a început să se strângă cu mai mare spor lumea curioasă de întâmplare. La nici 10 minute mai târziu în faţa cortului aveam deja un grup de vreo 15-20 oaspeţi cu care am început Atelierul de Pizza şi am dat totodată drumul la poveşti.

Poveşti cu pizza la standul FoodCrew de la Festivalul PLAI

Am discutat despre pizzeriile preferate ale celor prezenţi, despre ce pizzerii s-au mai deschis prin oraş, ce tipuri de pizza ar trebui să încercăm în Timişoara şi mai ales unde să o facem. Nu au lipsit exemplele de pizza ciudate, dezbaterile de tipul “pizza americană vs. pizza italiană”, “pizza cu sau fără sosuri” şi nici explicaţiile date de către cei mai în temă dintre participanţi.

Discuţii despre pizza la standul FoodCrew de la Festivalul PLAI 2001

Bineînţeles, în acest timp printre cei prezenţi circulau în toate direcţiile cutiile de pizza într-un fel de degustare de pizza ad-hoc 🙂

Pizza Frutti di Mare de la Pizzeria Rustica la Atelierul de Pizza de la Festivalul PLAI 2011

Şi dacă tot ne-am strâns la cortul FoodCrew şi ne-am pus pe povestit, parte din sugestiile făcute în timpul atelierului de sâmbătă s-au putut regăsi şi pe “peretele cu recenzii” unde am invitat participanţii să-şi treacă recomandările şi ponturile de localuri pe care să le vizităm.

Peretele cu recenzii la standul FoodCrew de la Festivalul PLAI

Mulţumim tuturor celor care au împărtăşit cu noi câteva felii din experienţa lor în ceea ce priveşte mâncatul în oraş. Sperăm că pizza oferită la schimb mulţumită Pizzeriei Rustica să vă fi fost pe plac şi că măcar într-una din zilele de PLAI aţi profitat de reducerea oferită la locaţia Rustica din Unirii.

Dacă sâmbătă am despicat pizza-n patru şi am mai aflat câteva lucruri noi despre acest preparat, duminică am trecut la mâncarea care ne stă tuturor la îndemână: sandwich-urile. Dorind să facem lucrurile cât se poate de simple pentru invitaţii noştri de la PLAI, am încropit o echipă mixtă de editori FoodCrew, prieteni şi cititori şi ne-am pus pe feliat şi porţionat ingrediente, preparat sosuri şi stors lămâi pentru limonadă.

Pentru cei aflaţi în trecere pe Aleea Culturală de la PLAI, cortul FoodCrew arăta cam aşa:

Atelierul de Sandwich-uri văzut de pe Aleea Culturală la PLAI

Pentru cei care au avut curiozitatea să se apropie ceva mai mult, cortul a arătat cam aşa:

Atelierul de sandwich-uri organizat de FoodCrew la Festivalul PLAI 2011

În nici 10 minute de la startul Atelierului de Sandwich-uri vreo 30-40 de oameni deja trecuseră pe la mesele cu ingrediente, dornici atât să-şi pregătească sandwich-ul din combinaţia preferată de ingrediente, cât şi să se inspire de la colegii de atelier pentru a încerca gusturi noi.

Atelierul de Sandwich-uri de la PLAI

Sandwich la atelierul FoodCrew de la PLAI 8

Pentru rezultate lăsăm pozele să vorbească de la sine:

Sandwich la atelierul FoodCrew de la PLAI 2

Sandwich la atelierul FoodCrew de la PLAI 3

Sandwich la atelierul FoodCrew de la PLAI 4

Sandwich la atelierul FoodCrew de la PLAI 5

Sandwich la atelierul FoodCrew de la PLAI 6

Sandwich la atelierul FoodCrew de la PLAI 7

Aşa cum ne aşteptam, la PLAI am cunoscut o mulţime de oameni faini, iar regula conform căreia evenimentul se adresează tuturor vârstelor a fost încă o dată confirmată chiar şi la Atelierul de Sandwich-uri unde prichindei, părinţi şi bunici au meşterit şi au mâncat cot la cot bunătăţile preferate.

Juniorii Atelierului de Sandwich-uri de la PLAI

Seniorii Atelierului de Sandwich-uri de la PLAI

Atelierul de Sandwich-uri a fost de asemenea o ocazie pentru cupluri să-şi demonstreze atât îndemânarea şi grija atunci când vine vorba de a împărţi o gustare cu jumătate mai pofticioasă.

Degustare în doi la Atelierul de Sandwich-uri de la PLAI

Sandwich pentru doi la atelierul FoodCrew de la PLAI

Un lucru este sigur: fie că au ales să-şi pregătească un sandwich consistent…

Sandwich îmbelşugat la atelierul FoodCrew de la PLAI

… sau unul mai simpluţ…

Sandwich minimalist la atelierul FoodCrew de la PLAI

… concluzia a fost unanimă. Sandwich-urile au primit fără excepţie notă de trecere!

Recenzii pozitive pentru Atelierul de Sandwich-uri de la PLAI

Ne bucurăm că am reuşit să aducem un zâmbet nu doar pe feţele celor care au petrecut câteva ore la standul FoodCrew.

Sandwich smiley face la atelierul FoodCrew de la PLAI

Sperăm să ne revedem cu bine şi la PLAI 2012, însă până atunci ne citim pe FoodCrew.ro. Ah, da! Nu uitaţi să vă tag-uiţi în pozele din albumul de pe Facebook! 😉

Mulţumim tuturor participanţilor atelierelor, organizatorilor PLAI şi sponsorilor celor două ateliere: Pizzeria Rustica pentru pizza livrată şi reducerea acordată pe baza brăţărilor PLAI, respectiv Novatim pentru contribuţia adusă la procurarea ingredientelor necesare pregătirii sandwich-urilor!

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Festivalul PLAI

Adresă:
Muzeul Satului Bănățean
Website:

[…] « Voie şi mâncare bună la atelierele FoodCrew de la Festivalul PLAI […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul