Specialităţile casei la Rustica

Rustica
Timișoara

Într-o după amiază de weekend, mânaţi fiind de dorinţa de a mânca o supă, şi sătui fiind de clasicul meniul zilei în care ai parte cam de aceleaşi preparate (supă de pui, ciorbă de văcuţă, şi să nu uităm de atât de des întâlnita combinaţie cartofi – carne), am poposit la Rustica. Deşi Gură Mare s-a declarat fan al pastelor şi al pizzei de la Rustica în mai multe rânduri – pizza pe care am avut ocazia să o degustăm de curând cu ocazia auditului de pizza, de data aceasta o delicioasă supă crema de ciuperci a fost cea care ne-a călăuzit paşii spre acest local.

Supa cremă de ciuperci face parte din așa zisele “specialități ale casei”, pe care nu le veţi găsi nicidecum în meniu, ci scrise pe tăbliţa de la intrare. Specialităţile sunt cam aceleaşi de multă vreme la Rustica. Cu timpul, am avut ocazia să le degustăm pe toate, dar aici vă vom vorbi în special de 3 preparate:

 • supa cremă de ciuperci cu crutoane
 • tocăniţa de pui cu mămăliguţă (sau Stufatto di pollo con polenta pe italiană, ca să sune mai pretenţios)
 • vinete pane cu şuncă şi mozarella

Ultima dată când am fost trecut pragul la Rustica, la specialităţi mai figura şi ciorba de pui a la grec, Insalata Paesano şi desertul Panna Cotta.

Dar să revenim la supa cremă de ciuperci. Motivul pentru care apreciem, atât Gură Mare, cât şi eu, această supă, este consistenţa cremoasă, pe care nu am mai întâlnit-o în altă parte, completată perfect de crutoanele crocante. Aviz însă amatorilor, supa este una care “cade cam greu”, cum s-ar spune într-un limbaj mai popular. Personal, nu aş recomanda consumarea supei într-o cină care se vrea uşoară (aviz domniţelor care ţin la siluetă), însă pentru un prânz este excelentă.

Supa crema de ciuperci Specialitate la Pizzeria Rustica din Timisoara

Mai degraba curioşi şi de celelalte specialităţi decât înfometaţi, am comandat şi o tocăniţă de pui (pe meniu o veţi găsi cu denumirea în italiană), iar Gură Mare a decis să încerce vinetele pane.

Eram obișnuiți cu porţiile mari de la Rustica, însă tocăniţa de pui cu mămăliguţă mi-a depăşit aşteptările cu mult. Servită foarte fierbinte, tocăniţa a fost gustoasă, iar mămăliguţa perfectă ca şi consistenţă: nici prea moale, nici prea solidă.

Tocanita de pui cu mamaliguta Specialitate la Pizzeria Rustica din Timisoara

Nici vinetele pane nu au fost mai prejos, combinaţia cu mozarella şi şuncă a fost una reuşită. Din nou aviz domniţelor, care vor o gustare “uşoară”. Altfel, ocazional sunt excelente. A se remarca punctul de vedere al unei persoane care nu consumă preparate prăjite.

Vinete pane Specialitate la Pizzeria Rustica din Timisoara

Aşadar, dacă vă aflaţi în Piaţa Unirii şi sunteţi dornici de a încerca o alternativă mai deosebită la meniul zilei, puteţi încerca cu încredere specialităţile casei de la Rustica. Plecaţi însă cu stomacul gol în vizită.

Iar dacă tot am menţionat de meniul zilei, mai nou puteţi prânzi şi la Rustica, pentru că servesc meniul zilei între 11 – 13 de luni până vineri.

Preţuri:

 • Supă cremă de ciuperci – 7 lei
 • Tocăniţă de pui cu mămăliguţă – 18 lei
 • Vinete pane – 18 lei

Sunt curioasă cine se mai declară fan al supei de ciuperci şi pe unde aţi mâncat-o pe cea mai bună 🙂

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Rustica

Acest restaurant s-a închis. Descoperă ce e nou în oraș.

Meniul zilei la Rustica | FoodCrew

14 September 2011 at 9:29

[…] servirea și mâncarea de la Rustica am povestit în câteva rânduri, localul nu mai are nevoie de prezentare. Și de data asta ne-a […]

[…] Dacă în articolul precedent despre aventurile din Olympic Beach vă povesteam despre un gyros de calvar, acum revenim cu o relatare de la un restaurant sezonier: White Rose pe numele său. Aici am ajuns după ce cu o zi înainte am savurat o bere grecească (Mythos) şi am apucat să le consultăm meniul. Aşadar din momentul în care ne-am aşezat, ştiam deja ce urmează să comandăm şi fără a mai sta pe gânduri am început a transmite ospătarilor mesaje non-verbale, cum că suntem pregătiţi să fim luaţi în primire. Eu am comandat ciulama de ciuperci, iar prietena mea a ales specialitatea casei. […]

[…] Mulţumim tuturor celor care au împărtăşit cu noi câteva felii din experienţa lor în ceea ce priveşte mâncatul în oraş. Sperăm că pizza oferită la schimb mulţumită Pizzeriei Rustica să vă fi fost pe plac şi că măcar într-una din zilele de PLAI aţi profitat de reducerea oferită la locaţia Rustica din Unirii. […]

Pranz pa Lipscani | FoodCrew

17 December 2012 at 16:11

[…] 3 feluri. Fetele au mers amândouă pe meniul zilei cu două feluri de mâncare. Primul fel a fost supă cremă de ciuperci (Creme du jour) cu funghi porcini, smântână, pătrunjel şi servite lângă. Cei care mi-aţi […]

Comentarii

Dani

6 July 2011 at 13:44

Foarte buna supa crema de ciuperci. La Casa cu flori e la fel de buna sau poate chiar mai buna, nu reusesc sa imi dau seama care e mai buna. Cert e ca sunt diferite: la Rustica e mai mult crema de ciuperci la Casa cu flori e mai mult supa de ciuperci 🙂

  Infidel Gastro

  6 July 2011 at 14:04

  E o chestie de gust deci.

  Cârtița Pofticioasă

  6 July 2011 at 15:46

  Mersi de recomandare! Mancarea la Casa cu Flori e buna, in general. Decretam apoi care dintre supe e castigatoare.

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul