Restaurant Ariniş – meniul zilei, călduţ dar ieftin

Hotel Ariniş
Timișoara

Răspunsul la întrebarea unde mai găseşti meniul zilei dupa ora 17 în Timişoara este: în locurile bine ascunse. Am nimerit aşadar sub Hotel Ariniş, în beciul clădirii, în restaurantul de care puţini muşterii ştiu. Îl mai vizitasem vara, când e răcoros. Firma e ascunsă de o streaşină neinspirat instalată la intrare.

Acum tot răcoare a fost, iar schimbarea majoră faţă de ultima vizită a fost plasticul folosit pe post de lambriu, care ascundea cărămida aparentă. Singura explicaţie pe care o văd e să protejeze masa de firicelele de nisip care se desprind de pe tavan. Cu puţin efort şi răbdare se puteau rostui cărămizile şi totul arăta mult mai bine.

Lămpile din plastic contribuie la impresia generală eclectică – kitsch. La fel, uşile batante de la intrare sunt improvizate din nişte suporturi din lemn pentru flori căţărătoare. Probabil un restaurant gândit şi decorat de un patron gospodar care îşi reciclează toate materialele de construcţie nefolosite.

Chelneriţa ne-a servit cu decenţă şi politeţe. La meniul zilei, pentru 11 lei am avut de ales între ciorbă de cartofi şi ciorbă de pui a la grec, piept de pui pane şi ceafă de porc, respectiv cartofi prăjiţi şi spanac, toate cu salată de varză.

Am fost serviţi foarte repede, iar ciorba mea de cartofi a fost călduţă, nu fierbinte. Nu a reuşit să mă încălzească după frigul îndurat afară. Din păcate şi felul doi a fost cam neîncălzit. Ne-o fi văzut mai înfometaţi şi puşi pe fugă.

Ciorba de cartofi a fost destul de străvezie, însă multă. La fel, supa de pui a fost fără carne de pui. Spanacul a fost chiar bunicel, la fel şi cartofii, proaspăt pregătiţi.  Şniţelul de pui a fost acceptabil, deşi raportul carne / ou pané era clar disproporţionat în favoarea oului.

Nu am prea avut semnal Orange, deci locul nu e unul potrivit pentru cei care trăiesc cu telefonul la ureche sau netu’ la vârful deştului.

În concluzie, mai trec doar când mi-e tare foame şi vreau să fug de căldura verii.

[fblike]

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Hotel Ariniş

Adresă:
Stefan cel Mare 5, Timișoara
Telefon:
Website:

[…] Restaurant Ariniş – meniul zilei, călduţ dar ieftin […]

[…] This post was mentioned on Twitter by Alex Albu, FoodCrew. FoodCrew said: Pregătiri de #halloween: am coborât în tenebrele Pieţei Traian pentru a servi meniul zilei >:) http://bit.ly/bxwgTj #timisoara […]

Comentarii

Vlad

29 October 2010 at 13:53

Pentru mine a fost o surpriză plăcută locul ăsta. Într-adevăr atmosfera lasă mult de dorit, dar dacă mergi acolo pentru că trebuie să bagi ceba în stomac, raportul calitate/preț e mai mult decât decent.

Gură Mare

29 October 2010 at 15:53

Dorna e praf pe lângă ei.

cristiancc

31 October 2010 at 9:04

Acum si tu ..vrei si bun si ieftin si cald , combinatia ideala.Eu zic sa te rezumi doar la ieftin si cald.

Robert

7 April 2011 at 10:01

eu o sa vin in TM si vreau sa mananc undeva cat de cat bine la un pret de maxim 50 de lei..este bine aici sau pot gasi ceva mai bun?

    Infidel Gastro

    7 April 2011 at 10:06

    Salut Robert! Cu siguranţă cu 50 de lei poţi mânca bine în Timişoara, însă nu ne stă în fire să fim părtinitori şi să recomandăm un restaurant sau altul. Sugestia mea este să arunci un ochi peste recenziile noastre şi să vezi ce local ţi s-ar potrivi mai bine. A, şi să ne spui ce ai ales şi cum a fost experienţa culinară! 😉

    Robert

    9 April 2011 at 18:52

    Multumesc mult Infidel Gastro…am vreo 2 restaurante pe lista mea(nu dau nume totusi) si sper sa mananc bine…insa in vara voi veni in TM…iti multumesc inca o data pentru raspuns

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul