E pleskavica sau nu e pleskavica?

Pan Rusovan
Timișoara

Pe lângă Napoleon, Pan Rusovan din centru cred că este unul din primele fast-food-uri din Timişoara. Şi cu siguranţă unul dintre primele cu pleskavica. Şi acum îmi amintesc cât de bună era cea din anii 2000. Acum? Diferenţă de la cer la pământ. În primul rând mie nu-mi place carnea de pui pe care o folosesc. Nu ştiu de ce au ajuns la aşa o schimbare, probabil din cauza preţului, dar cu toate încercările de condimentat, n-au reuşit s-o facă să se apropie măcar de ceea ce însemna pleskavica odată.

Cum era şi normal în ultimii ani şi Pan Rusovan s-a diversificat, şi-a mărit gama de produse, lucru deloc rău, a deschis în mai multe locaţii, deşi în centru cred că le merge cel mai bine.

În ultimele luni, pentru că serviciul m-a dus cam mult prin centru, am încercat diverse preparate de la ei. Până acum cel mai mult îmi place pieptul de pui umplut cu şuncă şi caşcaval şi învelit în susan, dar pe care din păcate observ că am uitat să-l pozez.

Nici pieptul de pui la grătar nu şi-a cam pierdut gustul de altădată.

Deşi înainte luam destul de des toast sandwich de la ei, de câţiva ani n-am mai făcut-o, dar din ce văd cam la fel pare.

Una din noutăţile de care eram foarte încântată ca idee era shaorma. Nu pot spune că e rea, dar nici cea mai bună pe care am mâncat-o. E ok în comparaţie cu multe altele.

Unul din produsele mele preferate de la ei este cotletul la grătar, care alături de acel sos cu porumb merge minunat. 🙂

Am mai încercat şi cabanosul la grătar, care nu e nici el rău, dar parcă pică greu, chiar mai greu decât restul preparatelor, cel puţin aşa mi s-a părut mie.

Bineînţeles că am mai încercat să dau o şansă pleskavicei, dar tot fără succes. E comestibilă, da, şi poate dacă n-aş compara-o atât cu alte gusturi ar fi ok, dar aşa chiar nu. Sper că la un moment dat vor reveni la carnea de dinainte.

Ce m-a surprins în mod plăcut să văd pe meniu: clătitele. Cum sunt o fană a clătitelor, era perfect să le putem găsi în plin centru. Însă dezamăgire! Clătitele sunt preparate deja şi congelate. Şi deşi au şi cu ciocolată şi biscuiţi sau sunt cu gem, gustul umpluturii nu se mai simte aproape deloc după acea congelare şi apoi decongelare în microunde. Am luat o dată şi deajuns mi-a fost. Un mare, imens, minus pentru asta.

Ce-mi place mult la ei este sosul cu porumb. Doar că de multe ori nu se pune din el dacă nu spui.

Preţurile sunt acceptabile: pleskavica 6 lei, toast sandwich 5 lei, cotlet şi piept de pui la grătar 7 lei, shaorma mică 7 lei, piept umplut şi învelit în susan 7 lei.

Servirea e când cum, mai ales că periodic apar feţe noi, doar câteva tanti din cele de demult mai sunt. În general sunt amabile şi fără mutre. 🙂 Vorbesc despre cele din centru. Personal am mai mâncat de la ei din Sinaia, unde servea o tânără cam sictirită, dar asta era acum vreo 2-3 ani, deci nu mă pot pronunţa faţă de restul locaţiilor.

Mai nou au aranjament frumos la pult unde se pot vedea câteva din preparatele făcute la grătar.

Pan Rusovan rămâne cu siguranţă o bună variantă de papa pentru mulţi. Dar eu tot continui să mă întreb: e pleskavica de la ei cu adevărat pleskavica? Dacă ne luăm după reţeta originală, cu siguranţă nu.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Pan Rusovan

Adresă:
Grădina de Vară

Comentarii

Claudiu

5 February 2012 at 18:12

unul din primele fast-food-uri din Timisoara? Poate unul din primele din anii 2000 🙂 dar a existat viata si inainte de asta 🙂 plescavita din 700 exista dinainte; celentano (lussam) exista dinainte; sa nu mai discutam de 3f si altele din complex

    Naiada

    6 February 2012 at 11:41

    Claudiu, nu văd ce e greşit în ce am spus. Am spus că unul din primele cu pleska, ştiind foarte bine de cel din 700. Dar hai să fim serioşi, erau prea puţine localuri de genul pe vremea aceea. Cât despre Lussam e pizzerie/restaurant, la fel cum era pe atunci şi Mama Mia din Doina. Deci nu le punem în aceeaşi categorie. În complex era 3F, Napoleon, Pret şi vreo 2 shaormerii mai de Doamne-ajută. Unirii nimic pe atunci. Deci, de ce e aşa de mirare cum am spus?

Claudiu

7 February 2012 at 0:59

Lussam a devenit mult mai tarziu pizzerie/porcarie (ca restaurant nu e); initial a pornit ca fast-food, serveau kebab;
micii se pun la fast-food?:) ca erau tarabele din piete 😛
ah…ma scuzi…scufundam pret cu 3f 😀 in fine…io acum vorbesc din amintiri foarte indepartate 🙂 nu mai imi aduc aminte chiar corect ordinea cronologica…de lussam mai retin pentru ca a fost primul fast-food unde am mancat (habar nu aveam ce e carnea aia inghesuita in chifla pe atunci :D) si mai de cateva mai retin (de care am zis); stiu ca in complex, langa napoleon era…demuult, tare demult, un fastfood unde aveau ceva hamburger cu sos mexican; era foarte fain si foarte picant 🙂 (asta se intampla prin 98-99 (la eclipsa :D). Pan Rusovan a fost infiintata in 2000 🙂 deci astea erau deja cu state vechi de plata, in domeniu. Nu mai tin minte tot ce a fost prin complexul ala, ca se tot inchideau si deschideau….napolenul il stiu, pret (care l-am confundat cu 3f), cer albastru (habar nu am de ce ii spune asa 🙂 ), aia de care ti-am spus mai sus, cu iuteala… Marele merit al celor de la pan rusovan e ca au rezistat pe piata, dar eu nu prea sunt fan al preparatelor lor (nici al fastfood-ului in general). Ah; exista si McDonalds; stiu ca eram in 96-97 (ca eram cu un coleg de clasa ce luase permisul si avea masina) cand am fost la McDrive si am luat ceva lesinatura. Ah…da…ca mi-am adus aminte; erau ceva fast-gherete la Olimpia (aveam una favorita de unde imi luam hotdog), deci oferta de fastfood era destul de bogata inainte de a aparea pan-rusovan. In fine…e de inteles…am avut 4 ani in plus sa cunosc Timisoara 😉

    Naiada

    9 February 2012 at 15:56

    Vezi dacă eşti mai mare? 😀
    De Lussam-ul de la tine am auzit prima dată că aveau kebap. Ai scris într-un comentariu la alt text şi oricât încerc să cotrobăi în amintiri nu reuşesc să-mi amintesc de aşa ceva. Ştiu doar de pizza. Dar io cred c-o să-i întreb. 😛
    Mai erau şi alte fast-food-uri, da, dar trecătoare sau prea necunoscute. Tarabele alea cu hot-dog mi le amintesc. Erau identice prin mai multe locuri, nu? Şi chiar erau bunicele. Uitasem complet de ele.
    Altceva nu prea mai e. În complex cred că zici de cei care aveau gyros, că aşa îi spuneau, cu carne de porc şi sos tzatziki dacă plăteai în plus, nu? Dacă tot de ei zici, chiar păcat că nu mai sunt. Asta sigur era prin ’98-’99 că eram prin ultimele clase la liceu.
    Şi ştii ce-mi mai lipseşte? Îmi lipseşte cofetăria Fram şi lactobarul cu merdenele din locul unde e acum McDonalds în centru. Chiar dacă n-are legătură cu post-ul de aici, dar dacă tot îmi aminteam şi de altele… 🙂 Off!!

Claudiu

10 February 2012 at 12:25

Pai Lussam pe vremea aia era doar o mica bodega 🙂 si s-au schimbat si patronii; atunci erau niste arabi patroni (asta pe la inceputul anilor 90). In complex mai erau acolo in linie cu napoleonul cateva fastfood-uri, iar ultimul, de langa parcare, era numit “cer albastru” de cunoscutii mei care frecventau zona. Localul de langa napoleon era ala unde aveau hamburgerul ala mexican 🙂
Hot dogii erau bunicei, din cate mai tin eu minte, dar a trecut timpul….
Cofetaria Fram…care era aia?
Eh…lactobar…ala se incadreaza in aceeasi categorie cu placintaria aia de la bega mica, unde acum e nu mai stiu ce banca. Dulci amintiri…

    Naiada

    14 March 2012 at 14:07

    Scuze că iar sunt o întârziată cu răspunsul.
    Cofetăria Fram era cea din centru de pe străduţa de vis-a-vis cu Banc Post, care dă în spatele primăriei.
    Cred că avea oarece legătură şi cu Casata, unde e acum Violeta.
    Vai, numai la îngheţata lor mă gândesc! 🙂

    ps: Claudiu, nu te înscrii pentru seara de găteală de vineri? 🙂

Claudiu

14 March 2012 at 16:43

Sa ma inscriu sa ce? Sa donez niste raceala?:) Is cobza de racit. Fram…da…K2 gelateria..da…uite ca am uitat de asta

Bogdan

12 April 2012 at 17:44

da la cele care servesc s-a uitat cnv?cu mizerie sub unghie si nu folosesc manusi sau ceva.am luat o data si mi s-a facut greata, cred ca si sousl de porumb a contribuit la asta si imaginea pe care mi-a lasat-o chelneritele

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul