Mă plângeam eu în câteva recenzii anterioare că sunt prea puține localuri în Timișoara în care poți servi masa fără să tai fumul de țigară cu cuțitul. Ei bine, între timp am mai găsit un local unde fumul de țigară aparține de domeniul trecutului. Locul se numește Bistro 24 și este situat pe Str. Eugeniu de Savoya Nr. 24. Simplu de reținut și identificat, nu? 🙂 Dar dacă aveți nevoie de și mai multe repere, vă spunem că este lângă Bibliotheka, aproape de Cora.
Localul
Eu am descoperit recent locul deși, din câte am înțeles, are deja vreo 3 luni, dacă nu mai bine, de când e deschis. Am ajuns acolo pe la ora 14, după ora de vârf de la prânz așa că nu am avut probleme în a găsi un loc disponibil pentru a servi masa. Am înțeles însă că între orele 11-14 cererea este foarte mare.
Locul este foarte mic, curat și cochet. Nu cred că am numărat mai mult de 6-7 mese care pot hrăni maxim 25 de oameni în același timp. După cum spuneam, nu se fumează și, deși e foarte mic, nu pleci de acolo mirosind de parcă ai fi stat în bucătărie toata ziua. Și în plus, geamurile mari care lasă lumina să pătrundă, fac din Bistro 24 un loc perfect pentru masa de prânz.
Meniul
Fiind vorba de un local micuț de forma unui bistro, meniul nu este foarte complex, însă au meniul zilei pe care îl servesc la un preț excelent și care are 3 feluri de mâncare. O să găsiți la ei o gamă variată de sandwich-uri, atât pentru mic dejun, cât și numai bune de servit pentru masa de prânz, câteva salate și câteva feluri principale, în caz că nu vă face cu ochiul meniul zilei. Am fost informați însă că meniul va deveni în curând mai bogat cu opțiuni de paste, mai multe salate și mixed grill-uri.
Eu am ales să mă îndepărtez puțin de meniul pe care îl ofereau în ziua aia, deși nu suna rău deloc, și am ales piept de pui cu sos de gorgonzola și cartofi copți iar de băut, o apă plată. Am primit rapid mâncarea, ar fi fost și culmea să fie altfel având în vedere că eram noi și încă o masă. 😛
Luând în considerare prezentarea de pe farfurie și dimensiunea porției, eu le-am dat o bulină roșie. Porția a fost compusă din două bucăți de piept de pui făcut pe grătar și două bucăți de cartof cu o pastă de brânză cu boia (cred) deasupra. Și tot de menționat ar fi că deși în meniu pieptul de pui cu gorgonzola apărea alături de cartofi prăjiți, aceștia s-au putut substitui cu cartofii copți de la meniul zilei.
Prânzul a fost un deliciu, puiul a fost cald, fraged și suculent, iar cartofii au fost delicioși în combinație cu pasta de brânză de deasupra. Dar poate gustul lor ar fi fost mult mai sec fără deliciosul sos de gorgonzola în care se scăldau toate în farfurie. A fost un prânz bun de tot și foarte sățios. Pentru cei interesați să încerce meniul zilei, acesta se servește între 12 și 17.
De asemenea, am înțeles că multă lume sună pentru a lua mâncarea la pachet și vin numai să ridice mâncarea. Așa că nu vă faceți griji dacă nu prindeți loc, mâncarea lor se poate lua și la pachet.
Mic dejun
Și dacă tot am fost acolo, am luat la pachet și vedeta micului dejun din meniul lor, sandwich-ul cu care multă lume din zonă își începe dimineața și care are în compoziție: pastă de brânză făcută în casă, roșii, omletă și bacon. Totul servit într-o ciabatta proaspătă. L-am gustat și mi-a plăcut mult de tot așa că vi-l recomand mai ales dacă sunteți fan sandwich-uri, așa cum sunt eu. Localul este deschis de dimineață de la ora 9.
Prețuri
Prețurile sunt în limita celor practicate de majoritatea în Piața Unirii, sau poate puțin de tot mai mici. Pe ce am consumat eu, prețul a fost de 15 lei pentru un singur fel de mâncare. Meniul zilei costă și el 15 lei, dar conține trei feluri de mâncare. Servirea a fost și ea ok mai ales că un singur om se ocupa atât de bar, cât și de servirea la mese.
Eu personal mă bucur că am găsit acest loc micuț și simpatic unde poți lua micul dejun sau prânzul într-un spațiu luminos și fără pic de fum de țigară. Vă recomand și vouă Bistro 24 pentru calitate, locație și prețurile foarte ok pe care le practică! 🙂
Meniul zilei fără fum la Bistro 24 | FoodCrew
[…] e bună mâncarea acolo. Ei bine, se pare că nu mai este neapărat cazul unui asemenea compromis. Prezentat deja de colega mea, Nuți, localul Bistro 24 intră în categoria locurilor unde nu se fumează. […]
Pranz in aer liber pe terasa la Oxford | FoodCrew
[…] dish-ul era compus din două bucăți de piept de pui în crustă crocantă, umplut cu o delicioasă brânză de capră, iar pe post de garnitură am […]
Briza mării din Eforie Nord nu aduce cu ea și servicii de calitate | FoodCrew
[…] la Acapulco ea conținea un mix mai deosebit de salată verde, varză roșie, cașcaval, crutoane, piept de pui la grătar și dressing de maioneză cu usturoi. Puiul era putin prea prăjit, iar gustul de […]
Comentarii
Adina
Un loc liniștit, ideal pentru a servi masa. Mâncarea este foarte buna, gătită cu atenție, iar servirea pe măsura. Prețurile sunt de asemenea , foarte bune . Mi-a plăcut mult , si merg ori de câte ori am ocazia
Nuți Foame
Așa am zis și noiu, Adina. Un loc tare bun pentru masa de prânz care are toate ingredientele de care avem nevoie: mâncare bună, prețuri ok și un local curat și aerisit. 🙂
Vlad
Si sandvichul…cat a costat??
ca vad ca n-au site, ceea ce e un pic aiurea daca vrei sa iei la pachet
Nuți Foame
Sandwichurile sunt între 10 și 13 lei, parcă. Cel din poză costă 10 lei. 🙂
Vlad
Am incercat sandvich-ul mic dejun, e mare, e bun, e gustos, si satios, dar ma asteptam ca baconul ala sa fie ceva de genul ce vezi la americani pe langa oua ochiuri, asa subtirel si crispy, dar era ceva in genul din asta mezel parca nu s-a simtit ca era tras la tigaie
Nuți Foame
Poate data viitoare îl poți cere puțin mai crispy când îl comanzi. Sunt convinsă că nu e greu pentru ei iar pentru tine va fi mult mai delicios ușor crocant. 🙂