2 sandwich-uri cu personalitate, care merită încercate :)

The Sandwich Factory
Timișoara

La o aruncătură de băț de Piața Unirii se află un loc unde poți să îți astâmperi foamea cu multe feluri de sandwich-uri. The Sandwich Factory se vrea un local ce promovează mâncarea sănătoasă, cu ingrediente bio. Un loc drăguț din toate punctele de vedere, cu sandwich-uri altfel față de cele existente pe piața din Timișoara, un local cochet, aerisit, destinat celor care își doresc mai mult chiar și de la ceva atât de banal precum un sandwich.

the sandwich factory timisoara intrare (2)

După prima experiență, când am încercat un sandwich cu Halloumi, am rămas cu o impresie foarte plăcută. Asta se întâmpla chiar după deschidere, când le-am făcut o vizită din curiozitate, după care am uitat cu totul de ei. Zilele trecute mi s-a făcut din nou dor de un sandwich și am zis să trec pe la fabrică să văd ce mai e nou.

meniu sandwich factory

sandwich factory timisoara

Cel mai tare eram curioasă dacă au rezistat pe piață sandwich-urile “ciudate”, neobișnuite, pe care le propuneau cu multă îndrăzneală românilor  mai mult sau mai puțin deschiși să dea bani din portofel pe astfel de combinații.

Unul din aceste sandwich-uri era cel cu măr verde la grătar, pe care eu nu prea îndrăzneam să îl încerc. Aveam un blocaj mental pe asocierea dintre măr, brânză și pâine.

De data asta, însă, mi-am luat inima în dinți și l-am comandat. Am cerut jumătate de porție (fiindcă se poate și așa), urmând să aleg pe urmă încă o jumătate din altă specialitate.

Așadar, Grilled Green Apple & Gruyere Cheese, cum e trecut în meniu, este un sandwich cu pâine neagră, felii subțiri de mere și gruyere (specialitate de brânză care își are originea în Elveția), toate puse pe grătar. E un sandwich crocant, bine rumenit pe dinafară, puțin uleios. Brânza e topită și are un gust delicios. Feliile de mere sunt subțiri și coapte pe jumătate, nicidecum crude și tari cum îmi imaginam eu. De menționat că sandwich-ul este înnobilat și cu nițică miere, întreaga combinație fiind foarte savuroasă pentru gustul meu.

În concluzie: mi-a plăcut la nebunie, neașteptat de mult! Îmi pare rău că fotografiile nu au putut surprinde ce bunătate se ascunde între două felii de pâine, mirosul îmbietor al mărului copt îmbinat cu pâinea prăjită și gruyere-ul fondant. Mmmmmm….

sandwich mar verde la gratar si branza gruyere

3 lucruri care mi-au plăcut la Sandwich-ul Grilled Green Apple & Gruyere Cheese:

  • pâinea crocantă
  • aroma cu totul și cu totul specială de măr copt în combinație cu brânza topită
  • deși pare mic, e foarte sățios

sandwich mar verde la gratar

Uitându-mă prin meniu ce altă jumătate de porție să încerc, m-am oprit asupra unui sandwich clasic și simplu: Caprese. The Sandwich Factory propune o rețetă cu baghetă franțuzească, mozzarella di bufala, roșii, frunze de busuioc proaspăt, ardei roșu. Bagheta era puțin prăjită, făcând ca sandwich-ul să fie crocant la suprafață și moale în interior. Miezul baghetei cred că era acoperit cu pesto și mi-a plăcut că nu era uscat, ci absorbise zeama de la roșii. Am simțit și gustul busuiocului proaspăt iar ardeiul dădea o aromă foarte bună întregului sandwich. Pe scurt: neașteptat de bun și acest sandwich, nimic de reproșat.

sandwich caprese mozzarella

sandwich caprese timisoara

3 lucruri care mi-au plăcut la Sandwich-ul Caprese:

  • aroma puternică de busuioc proaspăt
  • feliile de baghetă crocante la exterior, moi și îmbibate cu aroma ingredientelor în interior
  • feliile de mozzarella nu erau garnisite doar cu roșii, cum era de așteptat, ci și cu ardei, care vine cu o aromă aparte

sandwich caprese

Un lucru pe care l-am apreciat la The Sandwich Factory e faptul că au mai multe feluri de pâine, atât albă, cât și neagră, baghetă sau felii normale.

paine the sandwich factory

Prețuri

La prima vedere, e posibil să vi se pară mari aceste prețuri. Mie însă mi se par ok pentru ce oferă.

  • Caprese Sandwich – 12.5 lei
  • Grilled Green Apple & Gruyere Cheese Sandwich – 9 lei

sandwich

Concluzii
Pentru o masă rapidă și totuși sănătoasă și delicioasă, recomand sandwich-urile de la The Sandwich Factory. Nu ezitați să le încercați și pe cele mai neobișnuite, s-ar putea să aveți o mare supriză, la fel ca mine, și să descoperiți că o mâncare atât de bine cunoscută precum un sandwich lasă, totuși, loc pentru originalitate.

Ah, încă ceva: la cel puțin două porții comandate limonada e din partea casei, câte un pahar pentru fiecare porție!

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

The Sandwich Factory

Adresă:
Str. Ungureanu nr.8
Telefon:

[…] spus și de fiecare dată mi se confirmă acest lucru,  pentru mine cel mai bun loc unde pot mânca sandwich-uri în Timișoara, este The Sandwich Factory. Îmi place modul lor de […]

[…] am pornit spre Unirii și ne-am oprit la The Sandwich Factory, fiindcă am văzut un afiș cu ceva sandwich nou la […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul