Cât de mult aştepţi după mâncare la Curtea Berarilor?

Curtea Berarilor
Timișoara

Foarte mult! De când s-a deschis Curtea Berarilor în Timişoara, cred că am fost acolo de vreo 3-4 ori şi o singură dată am fost aproape în totalitate mulţumită de ce-am găsit.

Celelate ocazii au fost însă motive de nervi şi agitaţie. Locul în sine este foarte frumos, deşi încă se mai lucra la el cu spor de când s-a deschis. Este situat într-o zonă centrală şi într-o clădire frumoasă cu multă istorie în spate.

Curtea Berarilor este de exemplu locul perfect de petrecut o seară cu prietenii după lucru la o bere într-o atmosferă degajată. Nici dacă mergi cu familia sau copii nu dai greş pentru că mai ales pe timpul verii, copii pot zburda liniştiţi prin curtea interioară.

Problema mare apare în momentul când este destul de multă lume şi nimeni nu mai face faţă comenzilor. De exemplu, într-una din ieşirile acolo am aşteptat vreo o oră jumate pentru o salată cu crudităţi şi piept de pui, iar cu altă ocazie pentru nişte clătite am aşteptat vreo o oră şi 40 de minute.

Meniu Curtea Berarilor Timisoreana

Tablou Curtea Berarilor din Timisoara

În general nu sunt o persoană bătută-n cap şi pot pricepe foarte bine atunci când un local este aproape plin şi comanda durează mai mult, însă dacă tu ca proprietar construieşti un local de 300 de locuri de exemplu, trebuie să pui la dispoziţie clienţilor şi personal pe măsură.

Ca să trec direct la treaba cu pricina, adică la mâncare, nu am plângeri în ceea ce priveşte calitatea. Este mâncare bună şi proaspătă. Eu de exemplu am servit Meniul Bâlbâitului care conţinea:

 • pulpe dezosate la grătar (200 de grame)
 • cartofi ţărăneşti (200 e grame)
 • salată asortată (200 de grame)
Meniul Balbaitului la Curtea Berarilor
Pulpe dezosate la gratar si cartofi taranesti
Meniul Balbaitului la Curtea Berarilor din Timisoara

Fiind zi de prânz în timpul săptămânii pe timp de vară târzie, treburile s-au mişcat destul de repede, dar nu m-au surprins prin rapiditate. Să zicem că au fost mai ok decât cu alte ocazii. Mâncarea măcar a venit caldă şi a fost bună. Meniul este destul de variat şi oferă o gamă largă de tot felul de meniuri în tot felul de combinaţii pentru gurmanzi adevăraţi. Salata asortată a fost cu murături şi a fost bună prin primsa faptului că murăturile aveau gust ca şi cele făcute de bunica.

Salata asortata

Cel mai bun lucru pe care l-am mâncat eu acolo au fost însă clătitele cu brânză dulce şi smântână, cred că cele mai bune pe care le-am mâncat în ultima vreme. Multă brânză dulce, stafide  şi topping de ciocolată. Sună a reteţa perfectă, nu? 😀

Clatite cu branza dulce si stafide

Desert la Curtea Berarilor din Timisoara

În ceea ve priveşte preţurile acestea nu sunt foarte mici, dar nici exagerate. Meniurile în general sunt 19 lei sau mai scumpe, iar pe clătite parcă am dat 10 lei.

Păcat însă de servire care nu e deloc ok, chelneriţele având tendinţa de a da mereu vina pe bucătărie dacă le întrebi de ce întârzie atât de mult mâncarea.

Ca şi proprietar, cam ştii orele de vîrf ale localului, motiv pentru care un număr mai mare de chelneri sau bucătari ar trebui mobilizaţi pentru ca şi clienţii să plece mulţumimţi de acolo.

E un loc fain, dar eu aş merge acolo numai dacă ar fi realmente necesar, dau dacă m-ar lovi o poftă incredibilă de clătitele lor.

Voi ce experienţe aveţi aici?

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Curtea Berarilor

Adresă:
Str. Proclamatia de la Timisoara Nr7, Timișoara
Telefon:

[…] Pulpe de pui la cuptor […]

[…] lămâie, de care mă declar complet mulţumită. Peştele a fost excelent, crocant, proaspăt, iar cartofii delicioşi – 7 lei / 100 gr + 4,5 […]

[…] aproximativ un an am fost pentru prima dată la Fabrica de Bere Ursus din Cluj, invitaţi de nişte prieteni clujeni care ne lăudaseră sufleul cu ciocolată de […]

[…] să nu ziceți că am eu o problemă cu oamenii ăștia, recunosc cu mâna pe inimă că micii sunt foarte buni, eu nefiind o fană înfocată a lor. Sunt de o dimenisiune decentă și au un […]

Comentarii

Virginie Brunel

5 October 2013 at 20:09

Kicked out from the restaurant after 2h !!!!!

HANUL BERARILOR – Casa Lupescu, Bd Ferdinand Bucharest Romania

Today 5th October 2013, we made reservation for 5 persons, one of my friends celebrating his anniversary. We arrived at 14,30 h, the food arrived at 16.00 h and after 2 hours the head of hall invited us to left the restaurant because at 18,30 they have other reservation !!!!!!
We did not even finished the desserts.. Never ever happened something like that in any country …Very poor service, very poor meals, bad chef and very bad restaurant !!! Not recommend!
Virginie Brunel

  Nuți Foame

  11 November 2013 at 11:09

  We’re sorry to hear that. We never visited that restaurant in Bucharest, though we had the same problems at the one in Timisoara, We weren’t kicked out from the restaurant, but we did wait a lot for the food to come.

Random

2 November 2014 at 10:23

Salut,

Nu stiu de cat timp nu ati mai fost la curtea berarilor, dar ceea ce se intampla acum e groaznic.

Nu am unde sa ma plang de calitatea slaba de care au dat dovada cei de la curtea berarilor in ceea ce priveste mancarea. Am ales sa nu fac scandal in restaurant, nu simt nevoia unei astfel de atentii.

Am fost aseara pentru prima data la curtea berarilor cu prietena mea sa mancam.
Locul arata foarte bine, a avut si tema de Halloween, loc curat si ingriijit.

Eu am comandat meniul haiducilor, care trebuia sa contina o tochitura de ceafa de porc, mamaliguta, oua ochiuri si muraturi asortate.
Prietena mea a comandat Meniu Copt Rascopt, care trebuia sa contina piept de pui la cuptor, cartofi prajiti si muraturi asortate.

In ceea ce priveste comanda mea, oua ochiuri s-a transformat in ou ochi. Prin tochitura s-a inteles bucatele de carne prajite in ulei, mamaliga era fainoasa, rece si veche. Toate intr-o farfurie in care baltea uleiul.
La meniul prietenei mele, pieptul de pui la cuptor a fost defapt jumatate de pui facut la boiler in ulei, lipsit de gust, zero condimente, cartofi prajiti foarte multi cam de doua ori cat jumatatea de pui, reci si unsurosi.

Cat despre muraturi, problemele continua. Conopida nu era murata, ci fiarta cu otet, gogonelele nu erau murate suficient, aveau un gust crud, iar gogosari se prelingeau prin farfurie din cauza vechimii.

In legatura cu timpul de aducere a fost ok, nu am asteptat foarte mult, in ciuda faptului ca a fost plin, ospararii au fost politicosi.
Insa timpul de debarasare a mesei a fost in jur de o jumatate de ora.
Am observat ca acest lucru nu mi se intampla doar mie, ci si altor persoane din restaurant care in momentul intrarii mele in restaurant, aveau mancarea pe masa, iar in momentul in care eu am parasit localul, inca nu aveau masa debarasata.

Va rog sa luati in considerare experienta mea de aseara.

Multumesc

  Muffin Queen

  3 November 2014 at 11:27

  Ne pare rău să auzim că lucrurile din restaurante se degradează, în loc să fie îmbunătățite. Dacă te mai întâlnești cu situații de genul acesta, când ai parte de surprize plăcute sau neplăcute, te invităm să faci câteva poze și să ne scrii o recenzie. Astfel vom putea oferi tuturor o privire cât mai completă și aproape de adevăr.

Paul Dobrescu

14 October 2015 at 22:38

Comentariile voastre , se rezumă (referă) doar la mâncare ! Prea puțini au notat berea excelentă , care se poate servi acolo ! Însăși denumirea locației , pune berea pe primul plan !!! P.S. : nu am fost acolo dar , m-ați făcut curios !

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul