Ciocolată cu 4 gusturi surprinzătoare

Let's Chocolate
Timișoara

Când vezi diversitatea pralinelor disponibile în vitrina de la Let’s Chocolate îți dai seama că imaginația nu are limite și creatorul acestor delicii se poate juca la infinit cu ingredientele, dând naștere la gusturi, texturi și arome noi.

Primăvara a venit la concept store-ul din Iulius Mall Timișoara cu patru tipuri noi de mini-chocolat, realizate de același maestru ciocolatier din Franța, Joel Patouillard.

Împreună cu Veverița Mâncăcioasă am fost într-o vizită pe la ei, foarte curioase de aromele neobișnuite ale noilor praline: piper roșu, cocos, scorțișoară și frăguțe cu oțet balsamic și miere.

Piper roșu

Ni s-a spus că ciocolata se consumă într-un anumit mod, pornind de la cel mai subtil gust înspre cel mai intens. Astfel, am început cu piperul roșu, de la care eu mă așteptam la un gust iute, picant. M-a surprins că nu a fost deloc așa, aroma de piper se simțea pe limbă, puteai să o și miroși, dar nu era atât de puternică încât să îți ia foc gura. Am apreciat această cumințenie a gustului. Cu un înveliș de ciocolată neagră încântătoare și un interior cremos, cu accente subtile de piper, această ciocolățică poate surprinde pe oricine. Nu vă așteptați să găsiți aroma puternică, iute, uneori deranjantă de piper folosit pentru felurile de mâncare; acest desert este mult mai rafinat, îmbinarea dintre ciocolata neagră și ganacheul cu piper făcându-l cu adevărat deosebit.

Cocos

De la cocos mă așteptam la o textură mai aspră, dar, din nou, am fost plăcut surprinsă. Ganache-ul din interior avea gust de nucă de cocos și puteai simți câțiva fulgi, dar era un melanj echilibrat de textură fină și crocantă. Fulgi de cocos delicați la exterior, ciocolată neagră crocantă și un ganache savuros și cremos ascuns în interior. Această ciocolățică impresionează prin echilibrul absolut delicios dintre dulceața cocosului și ciocolata cu conținut mare de cacao.

Scorțișoară

Același strat exterior de ciocolată neagră dar, în combinație cu o cremă excelentă cu arome de scorțișoară și fulgi fini de pralină. Din nou, nimic ostentativ, evident, ci doar indicii, arome, gusturi ușoare. O adevărată surpriză pentru cei obișnuiți cu gustul tare, parfumat de scorțișoară care vor descoperi că nu cantitatea este cea mai importantă.

Frăguțe, miere și oțet balsamic

Ultima pralină a fost cea mai atrăgătoare vizual, decorată frumos cu un roșu sugestiv. Intrigată de combinația din interior, de data asta chiar nu știam la ce să mă aștept. În final, am fost cucerită de gustul acrișor și dulceag învelit în ciocolata neagră amăruie. Cred că această pralină mi-a plăcut cel mai mult, după cea cu cocos.

Colega mea a fost încântată de gustul atât de greu de surprins al frăguțelor, alăturat celui dulce de miere și celui acid al oțetului balsamic alcătuiesc, împreună, o simfonie atent echilibrată a aromelor, cu o textură excelentă. Pur și simplu extraordinară.

Concluzie

O selecție de ciocolățele cu îmbinări uimitoare de arome, pentru gusturi rafinate și, mai ales, pentru ocazii speciale. Nimic nu vă va surprinde mai mult ca trecerea de la ciocolata de supermarket la cea de la Let’s Chocolate, produsă în Franța.

Prețuri

Deși par foarte micuțe, aceste patru bucăți de mini-chocolat sunt mai mult decât suficiente pentru o degustare. Nu de alta, dar pralinele de la Let’s Chocolate se consumă cu moderație.
Vă spunem și prețurile, în cazul în care vă tentează un răsfăț dulce sau un cadou deosebit pentru cineva drag. Cutia de 4 bucăți costă 14 lei, cea de 8 e 29 de lei, 12 bucăți: 44 lei, ș.a.m.d

Iar acum, cu ocazia primăverii, cei de la Let’s Chocolate au pregătit niște cutii tare drăguțe pentru un mărțișor dulce.

Alte delicii

Când vine vorba de ciocolată, nu ai cum să te plictisești. Ar fi păcat să te plictisești! De fiecare dată când trec pe la Let’s Chocolate sunt foarte bucuroasă să văd câte varietăți de praline și tablete au în magazin. Vă recomand și vouă să ajungeți pe la ei, sunt sigură că nu veți regreta!

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Let's Chocolate

Adresă:
Iulius Mall
Telefon:

[…] ori, așa că am avut timp să îi studiez toate nuanțele. În primul rând, e cel mai bun tort de ciocolată pe care l-am mâncat vreodată. Dintotdeauna am avut “mixed feelings” legat de […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul