Știți deja că eu sunt o mare amatoare a mâncării de la restaurantul BIOFresh, aș merge zilnic acolo. Având în vedere că v-am spus de mai multe ori cât de bună e mâncarea, acum o sa povestesc despre trei deserturi pe care le-am încercat la ei și mi-au plăcut foarte mult.
Răsfăţ regal
Încep cu cel mai recent, aflat pe locul 3 în topul preferințelor mele. Este un desert cu două straturi. Cel de jos e realizat din fructe uscate: curmale și prune. Deasupra este așezat un alt strat, de coloare albă, din nucă de cocos cu lămâie și miere. Peste acest strat vin fructele roșii (în meniu este vorba de rodii, însă eu am primit coacăze). Când am gustat din el am simțit prima dată fructele acrișoare, apoi textura nucii de cocos rase, la final rămânând cu gustul dulce al fructelor uscate din stratul de jos. Totul a fost excelent, mai puțin faptul că fructele erau congelate când am primit desertul la masă.
Tort de ciocolată cu mango
Eh, acest desert de legendă a avut privilegiul să fie comandat de două ori, așa că am avut timp să îi studiez toate nuanțele. În primul rând, e cel mai bun tort de ciocolată pe care l-am mâncat vreodată.
Dintotdeauna am avut “mixed feelings” legat de prăjiturile tradiționale, cu straturi uriașe de cremă și cantități la fel de uriașe de margarină. De aceea, m-am bucurat nespus să aflu că se pot face dulciuri și altfel. M-am bucurat să găsesc un tort pe care, după ce îl mănânci, în loc să simți greață și greutate la stomac, te bucuri că ai savurat un desert delicios.
Tortul e făcut doar din ingrediente vegetale: nuci, cacao pură, carob (sau pudra de roșcove, asemănătoare celei de cacao, dar cu gust diferit), miere, avocado, mango, cocos. Are un strat cu rol de blat, ușor crocant și mai subțire decât cel de cremă. Peste el este un strat intermediar alb, subțire, de cremă de mango. Deasupra este minunatul strat de cremă de ciocolată, deosebit de fin, rafinat, potrivit de dulce.
Tortul se topește în gură, fiecare linguriță fiind un deliciu!
Chiar dacă îți vine să îl mănânci pe tot dintr-o dată, desertul trebuie neapărat împărțit, cantitatea (200 g) fiind ideală pentru două persoane.
Dacă ar fi să adaug ceva la acest tort ar fi mai mult gust de mango, care este foarte discret, a trebuit să mă concentrez pentru a-l detecta.
Tort ananas și papaya
Cu toate că tortul de ciocolată m-a cucerit pe deplin, cred că preferatul meu rămâne cel cu ananas și papaya.
Acest tort are trei straturi delicioase. Cel de jos este închis la culoare, concentrat la gust și crocant ca textură, din merișoare, caju și cacao. Peste el vine un strat roșiatic, probabil tot cu merioșoare, mai acrișor decât cel de jos. Deasupra este stratul de cremă pură, care cred că e realizat din caju și ulei de cocos, răsfățându-te cu finețe și dulceață. Tortul e încoronat cu bucăți proaspete de ananas și papaya.
Am apreciat prospețimea și răcoarea lui, precum și texturile diferite ale straturilor, care se completează foarte bine unul pe altul. Am ales acest desert pentru papaya și, ca atare, mi-aș fi dorit să primesc mai multe bucăți de papaya 🙂 Acesta ar fi singurul cusur al desertului. Dacă am găsi în România papaya din aia bună și suculentă, cred că ar ieși un desert rupt din rai!
Prețuri
Răsfăţ regal- 150 g – 8 lei
Tort de ciocolată cu mango – 200g – 10 lei
Tort ananas și papaya – 200 g – 10 lei
Concluzie
Într-o recenzie mai veche am povestit despre alte două preparate dulci, desert Amor și ruladă cu lămâie, la fel de bune ca cele de mai sus.
Așadar, dacă sunteți în căutarea unei alternative mai sănătoase la dulciurile tradiționale, vă recomand să gustați deserturile de la BIOFresh. Sunt convinsă că le veți adora 😉
Pranz satios si gustos la Biofresh | FoodCrew
[…] sincer, mixul de legume a fost mai mult decât foarte săţios şi suficient, dar, nu puteam lăsa desertul acolo, aşa că, puţin de sacrificiu trebuie din când în […]
Pranz delicios fara carne | FoodCrew
[…] la desert, am comandat o felie de tort cu cafea și așteptam să văd cum arată și ce gust are un tort la care nu ai nevoie de coacere, […]
Quinoa - un nou restaurant vegetarian in Timisoara | FoodCrew
[…] am încercat de data asta nici un desert, dar promit că data viitoare încerc bananele cu ciocolată sau budinca de […]
S-a deschis prima cofetarie raw-vegan din Timisoara | FoodCrew
[…] Locul unde puteți savura dulciuri raw-vegan se numește The Coffe Project și este situat pe Str. Mercy Nr.3, chiar lângă BIOfresh. Este un loc simpatic, decorat într-un stil minimalist cu lemn și cărămidă și care le este dedicat în special pasionaților de cafea. Singurul detaliu care te duce cu gândul la o cofetărie ar fi vitrina de la intrare în care sunt expuse deliciile vegane. Desigur, eu aș fi preferat un local în adevăratul sens al cuvântului, sub forma unei cofetării vegane cu băuturi similare celor din meniul BIOfresh și alte detalii de genul. Sigur, bănuiesc că au făcut asta din rațiuni logistice probabil, însă nu e tocmai o cofetărie, ci o cafenea unde se servesc dulciuri raw vegan marca BIOfresh. […]
Răsfăț boieresc pentru simțuri la Hanu' Berarilor Interbelic | FoodCrew
[…] încăpea şi desert? Nu mai încăpea, dar era musai. Cum să rezişti descrierii de budincă de curmale însiropată prin stropirea din abundenţă cu sos caramel, oferind un tablou marmorat de la […]
Comentarii
Mia
Doar un lucru spun, mai mancati si carne din cand in cand ca prostiti de tot! oricum tendinta e tot mai mare…
Nu degeaba exista cuvantul “Echilibru” in Dex !
Din pacate tot mai multi “specialisti in hranire” au aparut si tot atat de multi sectanti. Puneti mana si va informati, nu traiti in turma !!!
Ratatoullia
Mulțumim pentru sugestie. Foodcrew.ro nu își propune să promoveze un anumit regim alimentar. Fiecare recenzie este părerea sinceră a editorului despre mâncarea consumată și, implicit, menționează preferințele culinare ale acestuia.