Da, știu, nu ați auzit până acum de acest local. Nou deschis și amplasat pe pietonala care face legătura între Parcul Botanic / Piața Mărăști și Piața Unirii, Spring Phoenix s-a dovedit a fi o alegere foarte inspirată pentru masa de prânz în oraș.
Decorat cu bun gust la interior, fără ornamente kitchoase, cu un spațiu suficient și un meniu foarte atrăgător, restaurantul m-a impresionat în special prin grija pentru client care se vede în meniul ușor, internațional, dar și în curățenia perfectă existentă în toate sălile localului, dar și pe terasă.
În ceea ce privește partea de mâncare, Spring Phoenix oferă multe feluri de salate, supe cremă ușoare, paste, minuturi, deserturi, variate băuturi, dar și meniul zilei (cu mâncare clasică, românească, foarte apetisantă, care cuprinde și pâinea aferentă).
Când am poposit eu la ei, localul era plin de oameni care savurau meniul zilei. Totuși, am dorit ceva diferit, așa că am ales, alături de colega mea de luat prânzul, un platou cu bruschete asortate. Așa cum puteți observa în poză, platoul a fost deosebit, ornat cu multă grijă, iar gustul ingredientelor proaspete a fost pe măsură. Am apreciat în mod special bruschetele cu somon afumat, unt, feliuțe de lime și chives, triunghiurile gustoase cu cremă de brânză, anșoa și lime, dar și pe cele clasice cu roșii și un parfum subtil de usturoi. Totul a fost excelent, răcoritor, un aperitiv foarte potrivit pentru orice masă și care trebuie împărțit cu cineva.
La felul principal, am optat pentru un cordon bleu de porc (cotlet de porc, șuncă, cașcaval, ardei gras, totul rulat și prăjit sub forma unui șnițel), risotto simplu, cu unt, un sos tzatziki și o salată de varză. Porția a fost imensă, sper că observați, și nu am putut s-o dau gata pe toată (iar acum îmi pare rău)) ). Partea de carne a fost foarte bună, aromată, dar, din păcate, cu toate că rugasem chelnerița să noteze că aș vrea fără ardei gras, acest lucru nu s-a întâmplat. O mică scăpare din cauza faptului că, așa cum am observat și la alte localuri, majoritatea chelnerilor nu își notează comenzile clienților. Oricum, nu a fost un capăt de țară. Un mare plus pentru risotto care a fost excelent, aromat, cremos, și a mers foarte bine acompaniat de sosul tzatziki care avea o cantitate de usturoi potrivită unei mese în oraș.
Toate astea au fost însoțite, pentru mine, de apă plată ca să pot simți foarte bine gustul mâncărurilor. Fără a comanda, la felul principal am primit și un coșuleț cu pâine gustoasă, cu semințe, tipul ciabatta, care a fost foarte bună. Din câte am văzut în meniu, pâinea se oferă gratuit la achiziționarea unui fel principal care să necesite acest lucru.
Pentru asemenea bunătăți, prețurile stau cam așa:
- Platou bruschete asortate (350 g): 15 RON;
- Gordon Bleu (200 g): 20 RON;
- Risotto simplu (200 g): 6 lei.
În concluzie, dacă aveți drum în centru, dați-i acestui restaurant o șansă și sunt sigură că nu vă va dezamăgi.
Spring Phoenix, restaurantul nou deschis care e bine sa-l avem pe lista! | FoodCrew
[…] i-a făcut introducerea colega mea, Veverița, dar mai sunt câteva aspecte pe care aș vrea să vi le prezint și […]
Prânz aparte la Radha Cuisine, restaurantul indian din oraș | FoodCrew
[…] nou, ceva gustos, suficient de repede ca timp de servire, fără multă agitație în jur, totul la 15 RON. Tweet !function(d,s,id){var […]
Comentarii
drs
Dupa bunul obicei, imediat ce a aparut review-ul pe site-ul vostru, am si vizitat localul.
Am comandat 2 platouri de bruschete, dintre care una de post (nu era in meniu, dar personalul ne-a ajutat). Au fost foarte bune, nu avem nimic de reprosat localului, vom mai reveni.
In schimb, nu inteleg un lucru: in pozele de la voi apar mai multe bruschete fata de ce am primit noi, si pretul este mai mic (noi am platit 18 ron pentru platoul asortat). Aveti cumva beneficii de “inspectori”? 🙂
Migdala Sarata
Da, platoul cu bruschete isi merita toti banii. Noi am comandat cel asortat si am primit din partea casei și bruschetele cu pasta de avocado, fiind printre primii clienti.
Cat despre pret, nu inteleg ce s-a intamplat, la noi s-a respectat pretul din meniu. Poate fiindca s-a ales si varianta de post si a fost o alta combinatie, a influentat pretul.
drs
Multumesc pentru raspuns! Pretul pentru bruschetele de post a fost de 10 lei, iar pentru cele asortate, 18. Dar acesta era si pretul din meniu. Probabil ca au ajustat preturile dupa deschidere.
Ariciul Sonic
Oare de ce au ajustat preturile??