Spring Phoenix, restaurantul nou deschis pe care e bine să-l avem pe listă

Spring Phoenix
Timișoara

Deja i-a făcut introducerea colega mea, Veverița, dar mai sunt câteva aspecte pe care aș vrea să vi le prezint și eu.

Restaurantul Spring Phoenix, nou intrat în lumea magică a restaurantelor cu potențial din Timișoara, m-a impresionat plăcut.

De ce? Din punctul meu de vedere e genul de restaurant micuț și cochet, liniștit și atent la mici detalii care fac diferența. Spațiul este frumos delimitat, având în vedere și un separeu, precum și un spațiu deschis și clasica terasă pentru această frumoasă perioadă a anului. Pe masă se găsesc flori, pe pereți sunt tablouri care întregesc tot aranjamentul, iar mobilierul este din culori deschise, care mie mi-a plăcut, fiind o mare adeptă de lumină.

Mese Spring Phoenix

Tablou Spring Phoenix

Nu vreau să vă spun mai multe despre aranjament și interiorul restaurantului deoarece lansez provocarea de a merge să vedeți și apoi să împărtășiți cu noi impresiile.

Mai divulg totuși un ultim aspect și, anume, că terasa este înconjurată frumos de jardiniere cu flori, care fac tot ansamblul mai vesel.

Flori terasa Spring Phoenix

Deoarece când am vizitat acest restaurant, vremea era cam supărată și rece, am luat prânzul înăuntru.

Acum să vă spun și despre mâncare și servicii, câte ceva.

Înainte să decid ce vreau să comand, am ales un ceai verde. De menționat este că majoritatea ceaiurilor sunt infuzii și este o gamă destul de largă din care poți alege.

Ceai+infuzor Spring Phoenix

O gamă destul de largă și cuprinzătoare este și meniul din care poți alege ce să comanzi. Clar, pentru început mi-a tras cu ochiul platoul de bruschete asortate (sunt mare fană bruschete!), apoi am continuat cu o supă cremă de conopidă și brocoli, iar pentru felul principal am ales o salată de creveți cu portocale și avocado.

Nu voi spune prea multe despre ceai, doar că a fost bun și mi-a plăcut, era gustul clasic de ceai verde!! Dacă cu ceaiul am terminat repede, acum voi spune cu melancolie despre tot ce am mâncat.

Să le luăm pe rând:

  • Platoul de bruschete asortate: în meniu era vorba despre bruschete cu roșii, bruschete cu somon fume, bruschete cu cremă de brânză și anchoix și bruschete cu unt, usturoi și verdeață. De la început părea îmbietor și muuult. Dar surpriza cea mare a fost când pe platou a apărut și o porție de bruschete cu cremă de avocado cu usturoi și pastramă de curcan, însoțite de mențiunea *din partea casei*. Super, ce mai, să înceapă petrecerea. Fiecare în felul ei avea un gust aparte, erau proaspete și feliile de pâine folosite erau mari și gustos prăjite. M-au încântat mult bruschetele și ca porție și ca ingrediente folosite, iar cel mai mult mi-a plăcut cea de avocado!!!După așa un început, trebuia să trec și la restul comenzii.

Front Bruschete Spring Phoenix

  • Supa cremă de conopidă și brocoli: prima dată au apărut crutoanele care au fost de două feluri, atât rotunde cât și pătrățoase. Mi-a plăcut această variantă. Supa de cum și-a făcut apariția a fost examinată și m-a încântat cum se vedea discret dar sigur, smântâna pusă la final. Gusturile erau foarte bine definite, se simțea și conopida și brocoli, nu era prea grea, nici prea sărată și suficient de caldă. Verdict final: voi mai încerca și altă dată! Acum după atâtea bunătăși, eram curioasă ce mai poate fi la salată.

Crutoane Spring Phoenix

Supa crema Spring Phoenix

Supa cu smantana Spring Phoenix

  • Salata de creveți cu portocale și avocado: a apărut și aceasta repede, ca toate celelalte feluri. La fel de repede m-a și încântat. Combinația e pur și simplu demențială. Mi-a plăcut că din fiecare ingredient era suficient. Suficient avocado, care venea foarte bine cu creveții, iar portocala lega totul.

Salata Creveti Spring Phoenix

Salata cu portocale Spring Phoenix

Salata multa Spring Phoenix

Deja totul  mi se părea foarte bun și chiar am zis că am dat lovitura și am descoperit un restaurant bun, bun și decent în Timișoara. Pentru a fi cu totul convinsă, pot spune că pâinea oferită din partea casei e și ea foarte bună și completează tot ansamblul, E o pâine neagră cu semințe, ce mai, de vis!!

Paine si salata Spring Phoenix

Paine Spring Phoenix

Să nu uit să vă spun și de prețuri:

  • Platou bruschete asortate (350 g): 15 RON (am înțeles că de la vizita noastră și până acum, prețul a mai crescut și este 18 RON);
  • Supă cremă de conopidă și brocoli (400 g): 8 RON;
  • Salată de creveți cu portocale și avocado (350 g): 20 RON.

Pentru mine concluzia e clară: mă bucur de descoperirea făcută și voi mai trece pe acolo. Vă invit și pe voi, pentru a afla diverse păreri, mai ales că există și meniul zilei, la 15 RON, ceea ce iarăși e o bilă albă.

 Meniul zilei Spring Phoenix

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Spring Phoenix

Adresă:
Str. Marasesti nr.14, Timișoara
Telefon:
Website:

[…] de pe acum că porția este una mare. Pe lângă faptul că e mare e și foarte bună. Combinația broccoli și parmezan nu are cum să dea greș. Plus, prezența semințelor de dovleac prăjite, face din […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul