Acum două săptămâni, am luat masa alături de Migdala la BIOfresh, singurul restaurant cu mâncare 100 % vegetariană din Timișoara. Nu sunt la prima vizită la ei pentru că îmi place foarte mult mâncarea de acolo. Eu personal nu sunt vegetariană și consider că și carnea își are locul într-o dietă echilibrată, dar asta nu m-a împiedicat însă să testez oferta unui restaurant în care carnea nu își găsește locul.
Meniu
De la prima vizită mâncarea lor m-a cucerit. Țin minte că au fost acele bruschete delicioase și sățioase din meniu. E important să vă menționez cât de impresionată am fost de faptul că te poți sătura cu un meniu care nu conține lapte, ouă, carne etc. De atunci sunt clientă fidelă și de fiecare dată testez alte și alte produse din meniu.
De data aceasta mi s-a pus pata pe paste cu roșii uscate și sos pesto. În meniu zicea așa: paste integrale, roşii uscate, pesto, parmezan vegetal, ulei de măsline. Nu mai mâncasem paste integrale până la acel moment așa că eram curioasă să văd cum arată, ce gust au și care e diferența între pastele cu care eram eu obișnuită și varianta mai sănătoasă a acestora. Când au ajuns și le-am văzut atât de verzi în farfurie (cred eu că erau cu spanac) trebuie să recunosc că am fost puțin reticentă și credeam că mi-am cam compromis prânzul.
Bineînțeles că mi-am dat seama că greșesc în momentul în care le-am gustat. Singura diferență majoră pe care am remarcat-o e că aceste paste sunt parcă mai sățioase decât cele cu care eram eu obișnuită. Roșiile uscate erau tare bune la gust, iar parmezanul vegetal de deasupra a dat un gust interesant combinației. Un singur lucru aș avea de spus, cred că au avut puțin cam mult ulei de măsline pentru gustul meu. Nu a fost neapărat un lucru rău, dar pastele de jos se scăldau în puțin cam mult ulei. Nici sosul pesto nu m-a dezamăgit deloc. Un sos răcoritor și ușor care a făcut ca pastele să fie savurate până la ultima îmbucătură.
Ajunsă la desert, am comandat o felie de tort cu cafea și așteptam să văd cum arată și ce gust are un tort la care nu ai nevoie de coacere, lapte, făină și ouă. Ei bine, arăta cam așa și a fost DELICIOS.
Mare mi-a fost mirarea să văd că arăta perfect normal, ca cel pe care îl face mama după ore de copt și pregătit prin bucătărie. Tortul de cafea de la BIOfresh era cu caju, cafea organică, cacao și miere. Incredibil de dulce și de bun, cu un gust pur de cacao. Ah, și foarte mare. Nu am reușit să-l termin așa că recomand să îl împărțiți, mai ales dacă serviți și altceva înainte.
Mi-a plăcut mult consistența tortului mai ales că eu mă așteptam că dacă e fără coacere să mi se deșire prin farfurie, nu să stea așa frumos și să recunosc exact toate ingredintele după prima îmbucătură. După experiența asta m-am convins că se pot face deserturi extraordinare fără să facem saună în bucătărie. 😀
Prețurile
Pentru ceea ce am servit prețurile sunt:
- paste cu roșii uscate și sos pesto – 18 lei;
- tort cu cafea (200 de grame) – 10 lei.
Pentru cei care doresc să servească masa între orele 12-14 recomand răbdare pentru că durează. Sunt foarte mulți oameni care iau masa acolo și extrem de multe comenzi așa că va dura mult, cel mai probabil. Dacă sunați pentru comandă la pachet sunați cu încredere cu o oră și jumătate înainte să fiți siguri. 🙂 De asemenea, ar fi frumos să fie o muzică ambientală în restaurant, asta nu pentru că nu îmi place mie liniștea, dar parcă ar face masa și mai plăcută.
Ah, și încă ceva, sper din suflet că au în plan să facă și o terasă cu multe flori unde să putem servi masa acum că e cald afară. 😀
Voi ce-ați mai mâncat bun pe acolo? 🙂
Cea mai buna alegere pentru un pranz perfect: Restaurant Casa Yanka! | FoodCrew
[…] bruschete pot spune doar de bine. Varianta care ne-a atras cel mai mult a fost cea cu somon şi piure de […]
Quinoa - un nou restaurant vegetarian in Timisoara | FoodCrew
[…] sfârșit avem în Timișoara o alternativă la BIOfresh. Așa cum o menționam și în alte recenzii, eu nu sunt vegetariană, mănânc fără probleme și carne și lactate însă îmi place să am […]
Pranz rapid si delicios la Bistro 24 | FoodCrew
[…] mai mult de 6-7 mese care pot hrăni maxim 25 de oameni în același timp. După cum spuneam, nu se fumează și, deși e foarte mic, nu pleci de acolo mirosind de parcă ai fi stat în bucătărie toata […]
S-a deschis prima cofetarie raw-vegan din Timisoara | FoodCrew
[…] de-al treile desert comandat la masă a fost tortul de ciocolată cu mango, nuci, cacao pură, carob, miere, avocado și cocos (230 de gr.). Zic cu mango că așa scrie în […]
Nici un comentariu