Locanda del Corso, noul restaurant cu specific italian din oraş

Locanda del Corso
Timișoara

Cu un nume foarte sugestiv şi-a făcut debutul în Timişoara noul restaurant cu specific italian – Locanda del Corso. Deja prezentat de către colega mea Ratatoullia, restaurantul Locanda del Corso se impune prin modul de prezentare care te atrage şi te face sa vrei să-l descoperi.

Cam aşa a fost şi la noi şi într-una din zilele cu soare am decis să luăm masa la ei pe terasă, deoarece tot ce-i nou trebuie testat, notat şi apoi comentat şi recomandat! La ora prânzului când am ajuns noi am găsit destul de repede o masă, dar în vreo 10 minute cât ne-a luat până am decis ce comandăm, deja cu greu mai găseai un scaun liber.

Terasa Locanda del Corso

Terasa plina Locanda del Corso

Despre restaurant pot spune doar cuvinte de laudă, deoarece din interior până în exterior, totul este aranjat cu foarte mult bun gust. Mi-a plăcut mult că pentru terasă s-a optat pentru umbrele simple, crem, foarte elegante, ca de altfel tot restaurantul. Este genul de restaurant ideal pentru o întâlnire de afaceri, pentru o cină elaborată, cât şi pentru un prânz în care să te simţi ca şi în Italia. Spun aceasta deoarece de la meniu care era în limba italiană (exista şi traducerea în limba română), de la vinurile care erau cu preponderenţă din Italia, până la chelnerii care vorbeau limba italiană, totul se încadra perfect.

Interior Locanda Del Corso

Candelabre Locanda del Corso

Ansamblu vinuri Locanda del Corso

Fiind un restaurant cu specific italian, mi-a atras atenţia varietatea de paste care exista, precum şi multe combinaţii de peşte, fructe de mare, vită, precum şi nelipsita pizza. Deoarece sunt o mare fană a pastelor, şi de data aceasta am ales Tortelloni (di carne) al prosciutto crudo, Burro e timo (250 g), care prin traducere e cam aşa: Tortelini cu şuncă crudă în sos de unt şi cimbru. Era menţionat în meniu că pastele sunt făcute în casă, un lucrur specific şi de reţinut despre Restaurantul Locanda Del Corso.

Deoarece era aşa frumoasă atmosfera am ales şi un desert: Cremă Catalană, pentru a fi cu totul în ton. Pentru că la toate acestea mergea ceva rece şi bun am ales fresh de pepene (280 ml). De menţionat că acesta nu era în meniu, dar chelnerul a fost foarte prompt şi astfel s-a putut comanda, lucru de apreciat!

Fresh centrat Locanda del Corso

Cam în 10-15 minute au sosit pastele comandate. De la prima vedere până la ultima înghiţitură pot spune că nu regret alegerea făcută. Totul era din belşug. Mi-a plăcut că era mult parmezan, care era de calitate şi se potrivea de minune cu restul farfuriei. De asemenea, şunca era pusă parcă fără milă. Multă, gustoasă, suficient de crudă, ce mai, o minunăţie. Despre paste pot spune că de la culoare până la gust îţi dădeai seama că sunt de casă şi sunt foarte bine făcute. Pastele erau umplute cu carne de vită tocată foarte, foarte mărunt şi fin, foarte bune. Era şi puţin sos, suficient şi întregea totul.

Super Tortellonni Locanda del Corso

Tortellini Locanda del Corso

Tortelloni Locanda del Corso

Dacă despre tortelloni am doar cuvinte de laudă şi sunt cotate la 10 +, despre desert pot spune că s-a lăsat muuuuuulllllttt, foarte mult timp aşteptat, cam 40 minute. Într-un final, cu scuzele de rigoare din partea chelnerului a sosit şi desertul. Despre crema catalană savurată pot spune că a fost ceva uşor, nu foarte dulce, cu puţin gust de lămâie, bucăţi fine de alune şi un strat subţire de zahăr ars deasupra, pentru rafinament.

Crema zahar Locanda del Corso

Crema Catalana Locanda del Corso

Crema Locanda del Corso

Să nu uităm de preţuri, care sunt pe măsura restaurantului:

  • Tortelloni (di carne) al prosciutto crudo, Burro e timo – 30 RON;
  • Crema Catalană – 12 RON;
  • Fresh de Pepene – 10 RON.

Despre Restaurantul Locanda del Corso pot spune numai de bine, cu excepţia timpului de aşteptare pentru desert. Să sperăm că a fost doar o scăpare, dat fiind ca sunt la început şi terasa era destul de plină când am fost cu Ratatoullia. Cu siguranţă voi mai încerca din specialităţile vaste de paste pe care le oferă Restaurantul Locanda del Corso şi vă îndemn să ne spuneţi dacă aveţi experienţe asemănatoare sau dacă vreţi să mai încercam ceva, ca apoi să-l facem cunoscut.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Locanda del Corso

Adresă:
Strada Mărășești Nr.10
Telefon:

[…] Nu mai exista savanonul de migdale care ne stârnise imaginaţia, aşa cǎ am fost serviţi cu o crema catalana (13 lei), similarǎ cremei de zahǎr ars de la noi şi cu o compoziţie uşor grişatǎ. Chiar […]

[…] cam în 15 minute și m-a încântat de la prima vedere. Am remarcat că deasupra era un strop de ulei de dovleac, care m-a dus cu gândul la copilărie. De asemenea, mi-a plăcut cum era pusă pastrama de […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul