Castelul Maria are aer curat și mâncare bună

Castelul Maria
Banpotoc

Există unele locuri, pe care, dacă ai șansa și norocul să le descoperi, faci ce faci și încerci să mai ajungi pe acolo. Unul din aceste locuri este și Castelul Maria.

Castelul Maria se bucură de o livadă mare, chiar foarte mare, cu pomi fructiferi pentru fiecare anotimp. Pe lângă livadă mai este și o curte cu flori și spații verzi, curte în care se găsesc suficiente mese pentru cei dornici de un prânz sau cină în aer liber.

Castelul Maria Banpotoc

Castelul Maria Banpotoc Deva

Masa afara Castelul Maria

Trandafiri Castelul Maria

Să nu uit să vă spun și de locul de joacă pentru copii îmbogățit cu multe topogane și balansoare. Există așa o liniște și o calmitate la Castelul Maria încât nu îți mai vine să pleci.

loc de joaca la Castelul Maria

Pentru a putea rămâne cât mai mult și fiindcă foamea a început să apară, am decis să mă bucur de un prânz gustos. Recunosc, oferta este destul de mare, de la aperitive, la supe/ciorbe, salate, fripturi care mai de care, inclusiv carnea de vânat este prezentă și la sfârșit, dacă mai e loc, poți alege și o variantă de desert.

Am studiat, am studiat și am ales într-un final: ciorbă de văcuță a la grec și am continuat cu mușchi de vită la grătar cu cartofi ardelenești și carne de căprioară.

Ciorbă de văcuță a la grec

Mie îmi place mai mult această variantă pentru ciorba de văcuță. Fiind o  mare fană de smântână, clar prefer această variantă pentru orice fel de ciorbă. Plus, îmi place și fiindcă e mai dulce și nu e varianta acră.

Bun, a sosit repede ciorba și de la prima degustare mi-a plăcut. Era suficient de consistentă, nu se simțea gustul de apă colorată, cum am mai avut ocazia să simt prin alte părți.

Erau legume nu mă plâng (morcovi, pătrunjel, leuștean), dar era și multă carne,  chiar surprinzător de multă, în sensul că stă cu tine până la ultima înghițitură, nu dispare imediat.

Carnea era suficient de moale, potrivită pentru o ciorbă de văcuță.

Dacă am început așa bine, eram curioasă ce va urma.

Ciorba de vacuta cu legume Castelul Maria

Detaliu Ciorba de vacuta Castelul Maria

Ciorba de vacuta Castelul Maria

Mușchi de vită la grătar cu cartofi ardelenești și carne de căprioară

De pe acum vă avertizez că porția este cam prea îndestulătoare.

Încep cu cartofii despre care în descriere spunea că sunt cu ceapă și ardei. Au venit bucurați și de niște smântână și pătrunjel. Mi-au plăcut deoarece erau moi, simplu făcuți, puțin dunstuiți în ulei și ceapă. Prezența ardeiului roșu întregea tot tabloul, ardeiul era adăugat la sfârșit, astfel gustul fiind destul de proaspăt.

Carnea de vită am cerut să fie mediu făcută și așa a și sosit. Simplă, bună la gust, chiar nu am dat greș cu alegerea făcută.

Cel mai mult dintre toate m-a încântat carnea de căprioară. Era varianta marinată, suficient de prăjită, fragedă și cu un gust cu care nu eram obișnuită, dar care mi-a plăcut. Într-adevăr faptul că a fost lăsată la marinat și-a atins scopul. Se simțeau arome plăcute de condimente (rozmarin, cimbru, dafin, ceapă și alte cele ce nu am reușit să le deșlușesc), iar culoarea mai închisă a cărnii, era, probabil de la vinul în care a fost lăsată.

Cartofi ardelenesti Castelul Maria

Muschi de vacuta Castelul Maria

Carne de Caprioara Castelul Maria

Prețuri și servire

Prețurile sunt decente pentru cantitatea care se oferă și gustul plăcut al mâncării. În meniu prețurile la carne sunt afișate la 100 g.

  • Ciorbă de văcuță (400 ml): 12 Ron;
  • Mușchi de vită la grătar: 19 Ron/100 g;
  • Carne de căprioară: 16 Ron/100 g;
  • Cartofi ardelenești (200 g): 7,5 Ron.

Despre servire nu am decât cuvinte de laudă și de această dată. Totul a fost foarte prompt și a existat atenție la cerințele existente.

Îmi place mult acest loc și mă bucur că am ajuns să-l cunosc. E un loc făcut cu gust și bun simț, unde există rafinament și prin simplul fapt că vesela poartă inițialele locului.

Cu siguranță voi mai trece pe aici, poate cât de curând pentru a mă bucura și de căldura șemineului și poate și ceva desert, deoarece de data aceasta nu am mai putut.

Semineu Castelul Maria

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Castelul Maria

Adresă:
sat Banpotoc

[…] Restaurant, mă bucur că ai apărut pe lista locurilor de ieșit în oraș și, cu siguranță te recomand și voi mai trece în vizită. Încă un lucru în plus, mai ales pentru fanii de băut bere: […]

[…] Carnea nu era prea prăjită și era foarte bine condimentată, iar chifla fiind stropită cu acel suc si prăjită în interior a căpătat un gust foarte bun și nu a absorbit sosurile, astfel nu s-a înmuiat în două secunde. Și castraveții murați erau neobișnuiți, după gust semănau cu castraveții pe care îi punea bunică-mea vara în borcane mari împreună cu mirodenii și pâine și îi lăsa câteva zile la soare să fermenteze. […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul