Livada, ospitalitatea și mâncarea bună definesc Castelul Maria

Castelul Maria
Banpotoc

Există locuri la care, odată ce le descoperi, vrei să mai ajungi. În această categorie intră și Castelul Maria despre care voi povesti astăzi.

Castelul Maria este situat în localitatea Banpotoc, la o distanță de numai 18 km față de orașul Deva. Pentru 18 km parcurși, natura te răsplătește și îți mulțumește că ai ales să ajungi acolo. Castelul Maria este atât restaurant, cât și pensiune, îmbinând utilul cu plăcutul. A pornit la început ca o pensiune, dar, din dorința de a satisface clienții și a veni în întâmpinarea dorințelor lor, s-a deschis și ramura de restaurant.

Situat într-un loc cu multă verdeață și aer curat, Castelul se bucură de o livadă mare, chiar foarte mare care are și un frumos loc de joacă pentru copii și unde se poate lua masa în zilele însorite. Pentru vreme mai mohorâtă, melancolică sau seri reci de iarnă, există două saloane, cu o capacitate maximă de 35 locuri și un șemineu frumos.

Deoarece de multe ori o poză face cât o mie de cuvinte, voi lăsa pozele să vorbească de la sine despre frumusețea locului și voi trece la motivul principal pentru care am ajuns acolo și anume, restaurantul cu ale lui specialități.

Fata Castel

Spate Castel

Car Castel

Banca Castel 2

Loc joaca Castel

Livada

Floare Castel

Era foarte cald când am ajuns noi la Castelul Maria și am decis să comandăm câte o granita fără alcool.

Eu am ales o granita cu vișine, care a sosit foarte repede, era foarte rece, cu multă gheață mărunțită și bucăți întregi de vișine. Mi-a plăcut gustul proaspăt și răcoritor.

Granita

Între timp am decis și cam ce doresc să mănânc. Știam că vreau ceva ușor, de vară. Am fost plăcut încântată să constat, că, deși era un restaurant cu specific tradițional și internațional, erau destul de multe preparate vegane. Am primit și explicația imediat: restaurantul dorește să se orienteze spre o alimentație mai sănătoasă, urmând cât de curând să introducă și mai multe specialități vegane: Bine de știu pentru viitor!

De data aceasta am ales următoarele: o combinație de bruschete cu ton și bruschete cu telemea și o salată de vară cu creveți.

Bruschete cu ton și bruschete cu telemea

Porția este una destul de consistentă, conținând câte patru felii. Mi-a plăcut mult combinația de ton, ceapă și roșii. Nimic nu era foarte mărunțit și, astfel, se simțea suficient de bine și fiecare ingredient avea rolul lui. Totul se servea pe felii de pâine prăjită, care nu erau prea calde, numai bune de mâncat.

Poate eu aș mai fi adăugat și niște mărar, dar, deja aici e strict preferința mea, ele au fost foarte bune și așa.

Despre bruschetele de telemea, pot spune că eram curioasă cum anume vor fi. În concepția mea era ceva bucată de brânză și cam atât. Mi-a plăcut însă prezența roșiei. Era combinația îndrăgită de roșii cu brânză și pâine prăjită. M-a încântat și prezența pătrunjelului, tot ansamblul având un gust proaspăt de vară. Personal nu am folosit ardeiul, dar era de efect cum era așezat.

Bruschete

Branza

Salată de vară cu creveți

Să fiu foarte sinceră, la prima vedere, porția mi s-a părut mică. Nu era o problemă, deoarece bruschetele au fost foarte consistente.

Salata mea avea o combinație de castraveți, salată verde, mulți creveți, anchois, grapfruit și un dressing ușor de smântână. Mi-a plăcut ideea de a pune grapfruit în salată. Mai era și lămâie stoarsă, care venea foarte bine în combinație cu creveții. Creveții erau puțin prăjiți și rumeniți.

Deși la început mi s-a părut mică porția, faptul că erau mulți creveți a făcut să fie o salată foarte bună și sățioasă, eu una am fost chiar foarte încântată. Din puctul meu de vedere a îndeplinit ceea ce eu îmi doream și anume să fie ușoară, hrănitoare și gustoasă.

Salata Buna

Mega Salata

Salata

Prețuri și servire

La categoria prețuri pot spune că porția de carne era calculată la 100 g, dar apreciez că era specificat în meniu acest amănunt și, de asemenea, era specificat și cam cât ar însemna cantitatea finală.

Nefiind cazul la ce am comandat eu, prețurile au stat cam așa:

  • Bruschete cu ton (4 felii): 12 Ron;
  • Bruschete cu telemea (4 felii): 12 Ron;
  • Salată de vară cu creveți: 25 Ron.

Despre servire pot spune doar de bine. Mi-a plăcut că a fost o servire promptă, chiar dacă restaurantul era plin când am ajuns noi. De asemenea a existat dialog și chelnerița a fost mereu cu zâmbetul pe buze și cu răspunsuri la curiozitățile noastre.

Mi-a mai plăcut și că pe mesele de afară erau puse mere din livada, astfel, până sosește mâncarea te poți bucura de un măr gustos și sănătos.

fructe bun

Pentru mine Castelul Maria e un loc de liniște, un loc cu multă verdeață în care mâncarea de calitate, făcută cu calm și timp, ca în Ardeal și ospitalitatea, toate sunt la ele acasă.

Mă bucur că am ajuns la Castelul Maria și să văd că mai există locuri unde timpul parcă s-a oprit.

 Interior

Pian

Semineu

 

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Castelul Maria

Adresă:
sat Banpotoc

[…] unele locuri, pe care, dacă ai șansa și norocul să le descoperi, faci ce faci și încerci să mai ajungi pe acolo. Unul din aceste locuri este și Castelul […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul