Mulţi ar spune că e suficient pentru meniul zilei. Chiar ai putea lua un meniul zilei decent şi ar mai rămâne cât să dai şi un bacşiş normal. Da, e o variantă şi e ok. Dar dacă a trecut de mult ora prânzului şi dacă ai un prieten venit din Germănica, cu dor de mâncare românească şi dorinţă să revadă Fabrica de Bere, ei bine, te îndrepţi într-acolo.
Am ajuns cam pe la ora 19:00, nu era foarte plin, dar era deja ceva lume. Am ales o masă şi a venit suficient de repede cineva cu meniul. Oferta e aceeaşi ca la Curtea Berarilor, doar că preţurile mi s-au părut mai decente. Am studiat meniul şi am ales o Ciorbă de fasole cu afumături şi Papanaşi cu brânză dulce şi dulceaţă.
Ciorbă de fasole cu afumături
Nu a durat mult şi a sosit ciorba. Practic, nici nu avea cum să dureze mult, fiind vorba de o ciorbă. Arăta bine şi avea verdeţuri proaspete prin ea. Plus, avea boabele mari, aşa cum îmi place mie. Gustul a fost unul clasic, plăcut şi chiar era vorba de afumătură acolo. Porţia a fost una suficient de mare, te cam luptai puţin cu ea (bine că nu mi-am luat şi felul doi).
Papanaşi cu brânză dulce şi dulceaţă
O regulă care e bine să fie respectată când vine vorba despre papanaşi e următoarea: Papanaşii se servesc neapărat calzi (îi poţi mânca şi reci, dar nu mai au acelaşi farmec). Da, a fost respectată această regulă. A fost un început promiţător şi aşa a continuat. Au fost nişte papanaşi pufoşi, fără pic de aluat crud, scăldaţi plăcut în smântână. Surpriza a fost dulceaţa folosită, care ducea înspre dulceaţă de cireşe. Una peste alta, mi-a plăcut şi a fost suficient ca porţie.
Prețuri şi servire
Există preţuri pentru toate buzunarele. Nici la capitolul ofertă nu stau rău. Ai de unde alege şi cam oricine poate fi mulţumit într-o locaţie de genul, asta dacă realizează în ce locaţie este (nu vorbim de un restaurant de 5 stele aici).
Pentru ce am comandat eu, preţurile sunt următoarele:
- Ciorbă de fasole cu afumătură (360 g/40 g): 8,5 Ron;
- Papanaşi cu brânză dulce şi dulceaţă (150 g): 6 Ron.
Servirea a fost una suprinzător de fermă şi doamna a venit inclusiv cu zâmbetul pe buze. Nu a fost apăsătoare, nu a stat mereu în spatele nostru, dar a ştiut când să vină. Cred că am avut noroc, deoarece am nimerit şi dăţi când parcă te rugai să vină cineva.
Sunt şi câteva lucruri care nu m-au încântat. Spaţiul e plin de fum, muzica e cam tare şi nici până în ziua de azi nu am înţeles de ce atunci când se investeşte în renovarea unui restaurant, baia nu e luată în considerare. Dacă va fi să am vreodată propriul meu restaurant, voi încerca să fie baia în aceeaşi temă cu restaurantul.
Una peste alta a fost o experienţă plăcută cu mâncare bună, servire rezonabilă şi preţuri pentru nivelul de trai în România. Recomand restaurantul şi eu una voi mai merge pe acolo.
Nici un comentariu