Un strop din Italia și multă savoare la noua cafenea Adagio

Adagio
Timișoara

Când vine vorba de dulciuri, sunt prima pe lista de așteptare. Iar când acele dulciuri mai sunt făcute și după rețete de tradiție din Italia, clar m-au convins. De aceea am și fost repede, repejor să văd cum stă treaba la Adagio. O cafenea/ geleterie nou deschisă în Timișoara, pe strada Alba Iulia. Un local micuț și foarte cochet în care ești întâmpinat cu zâmbetul pe buze. Când am ajuns noi acolo, încă se mai muncea la decor și se discuta despre meniu și sortimente de prăjituri. Discuțiile în italiană, decorul și meniul ne-au făcut să credem pentru câteva momente că suntem chiar în Italia.

De cum intrii ajungi în fața unui stand plin cu praline de ciocolată, în stânga ai frigiderele de înghețată iar în dreapta, fiecare raft are ceva special. De la sucuri bio, la creme de ciocolată sau fistic, până la cafea sau capsule de ciocolată caldă, în fiecare colțișor poți să descoperi o surpiză delicioasă.

cafenea Adagio

detaliu cafenea adagioNu e un local mare și pare mai mult făcut pentru oameni puțin mai grăbiți. Foarte multe opțiuni pentru luat la pachet, iar cele câteva mese din interior sunt cu scaune înalte, ca de bar.  Însă chiar dacă ai nevoie de timp, nimeni nu te grăbește. Am fost servite cu atenție, ni s-au dat explicații dacă am avut nevoie și au știut să ne spună exact ce conține fiecare prăjitură și ce gust are.

Meniul și servirea

Meniul nu este unul foarte stufos, dar fiind acolo pentru prima dată am stat puțin mai mult să-l analizăm. În afară de clasicul Tiramisu, prăjiturile sunt destul de speciale și arată foarte bine. Singurul lucru care s-ar putea să vă sperie puțin sunt prețurile. Totul e foarte scump comparativ cu alte cafenele. Nu contestăm că prețurile sunt justificabile, dar trebuie să mergeți pregătiți. Așadar, am început cu ce credeam că e mai simplu și am comandat un suc bio și o ciocolată caldă. Deși în meniu aveau și combinații de mai multe fructe, ni s-a spus că momentan nu au pe stoc decât variantele simple, cu un singur fruct. Iar la ciocolata caldă (cremmito) poți alege și o capsulă de ciocolată cu diferite arome pe care ți-o pune peste băutură. Partea frumoasă e că vezi fiecare capsulă cum arată și e foarte greu să te decizi. Am ales totuși o ciocolată caldă neagră cu o capsula (Mito) de brownies. A fost un deliciu! Foarte cremoasă, nu exagerat de dulce și cu bucățele de brownie.

mito adagio

cremmito

După băuturi am trecut la alegerea desertului. Deși înghețata arată senzațional și aveau niște combinații tare deosebite precum spirulină sau caise cu biscuiți, ne încearcă o răceală și a zis că e mai sigur să mâncăm o prăjitură.

Prima alegere a fost o prăjitură cu spumă ce ciocolată și fructul pasiunii, o combinație de dulce și acrișor, cu o glazură de ciocolată fină. Singurul minus a fost că era extrem de rece, prăjiturile sunt ținute la frigider cu tot cu farfurie, iar căpșuna din decor era chiar congelată în mijloc. Probabil nu m-ar fi deranjat dacă nu aș fi ales-o tocmai ca să nu fie ceva rece. Oricum, prăjitura în sine este un deliciu și arată impecabil.

tarta fructul pasiunii

A doua alegere a fost o ruladă de fistic, de a cărui autenticitate am fost asigurate de chelneriță. Nu a fost la fel de rece ca prima prăjitură și rulada chiar avea gust autentic de fistic, fiind suficient de dulce și foarte fină.

rulada fistic

Cât despre cât ne-a costat toată distracția, în nota de plată a venit cam așa:

  • 20 lei – prăjitura cu ciocolată și fructul pasiunii;
  • 18 lei – rulada cu fistic;
  • 12 lei – ciocolata caldă;
  • 12 lei – sucul de portocale.

Așadar, Adagio va fi pentru noi un răsfăț pentru momente deosebite, știm că mergem la sigur cu specialitățile lor delicioase. Să ne spuneți dacă ați fost și cum a vi s-a părut.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Adagio

Adresă:
Victor Vlad Delamarina nr. 1, Timisoara
Telefon:
Website:

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul