Social 1 – noua atracție din București

Social 1
București

În perioada asta este minunat să stai la o terasă cu o limonadă rece, homemade, unde miroase a tei şi e destulă verdeaţă ca să te simţi ascuns de oraş măcar pentru câteva momente. De aceea am fost la Social 1 – Restaurant cu bar, care este un local modern, cu un design american, dar foarte chic şi mai fancy. Fratele lui Stadio – Restaurant cu atrium este situat lângă Casa Poporului, pe blvd. Unirii 1, localul oferă un meniu internaţional, presărat cu un pic din toate pentru toţi.

Vedere Soacial 1

Social 1

Restaurantul este foarte spaţios înăuntru şi împărţit pe mai multe încăperi. Designul m-a dus cu gândul la dinerele din America, dar şi restaurantele din Soho vizitate recent în Londra. Întâmplarea a făcut ca şi internetul să fie ca acolo. Este nevoie de crearea unui cont pentru a avea acces, nu doar de o parolă. Puţin ciudat, mai ales pentru că mie nu mi-a mers.

Detaliu interior Social 1

Social 1 decor

Meniul este foarte scurt şi la obiect. Mi-a plăcut că nu a trebuit să răsfoiesc printr-un roman până să comand. În plus, e presărat cu remarci drăguţe şi amuzante ca să antreneze apetitul clienţilor: cel mai tiramisu, cheesecake capitalist, aproape quesadilla, dezmăţ, o măslină – o atenţie. În sfârşit am văzut ceva diferit şi varietate chiar dacă sunt puţine preparate. Se găsesc atât produse din peşte, vită, porc şi pasăre, plus câteva preparate vegetariene. Important de menţionat este că preparatele din carne sunt gătite în vid.

Meniu Social 1

Eu am comandat o porţie de creveţi, urmată de o vită şi la desert o tartă de mere cu crème brulee plus o negresă pentru însoţitoarea mea. De băut am ales ceva de sezon, o limonadă cu soc. A fost extrem de răcoritoare, aromată şi potrivit de dulce. Nu mi s-au strepezit dinţii când am gustat din ea. Ăsta e mereu un semn bun. Preţ 16 lei, 450 ml. Toate tipurile de limonadă şi ice tea sunt făcute în casă.

Limonada cu soc

Serviciul a fost cam încet din păcate. A durat mult să ne ia comanda, dar odată ce a început să vină primul preparat şi restul au urmat foarte repede. Ieşirea noastră s-a sincronizat şi cu unul dintre concertele lui Andre Rieu şi era cam zarvă pe acolo.
Primul preparat comandat a fost un aperitiv: kebab de creveţi cu zucchini, roşii cherry, lime, mentă, sos chilli dulce de casă şi biscuiţi crocanţi cu usturoi. Au fost delicioşi! Creveţii au fost zemoşi şi bine condimentaţi, sosul gustos şi pâinicile cu usturoi divine! Prezentarea a fost originală şi uşor atipică, ceea ce am apreciat. Am început bine. Preţ 37 lei, 300 gr.

kebab de creveţi cu zucchini

La partea a doua mi-am comandat o porţie de vită Dakota adică o spată de vită la cuptor, cu salată de sfeclă, rucola, hrean, ragout de cartofi noi şi ciuperci. Carnea a fost fragedă şi gustoasă, uşor nesărată, dar în combinaţie cu restul ingredientelor din farfurie îşi lua necesarul. Combinaţia totală a fost fresh şi light. Prezentarea a fost simplă, elegantă, fără pretenţii. Preţ 39 lei, 380 gr.

Vită la cuptor

La desert au urmat tarta de mere cu etaj de crème brulee şi negresa aka The Brownie, cu sos de caramel făcut în casă. Tarta a fost cam nefăcută şi gustul uşor fad. Negresa a fost cremoasă şi foarte dulce mai ales împreună cu sosul de caramel. Vă anunţ şi că porţia este mare. E o veste bună pentru cei pofticioşi. Preţ tartă 19 lei, 170 gr. şi preţ negresă 19 lei, 150 gr.

Cheesecake Social 1

Brownie cu caramel

Per total ne-a plăcut atmosfera şi experienţa de la Social 1 şi plănuim să revenim curând!

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Social 1

Adresă:
Bulevardul Unirii 1, București
Telefon:
Website:

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul