Oamenii pasionați de mâncare bună sunt cei mai potriviți pentru a pune bazele unei afaceri în domeniul culinar. Locurile de succes sunt cele cu personalitate, cele în care implicarea se vede în pasiunea pusă în mâncarea servită. Pe Awfully Tasty o citim de mult, ne place să răsfoim bloguri culinare scrise de oameni frumoși care ne învață să gătim bine. În cadrul campaniei Bun Simț la Farfurie am avut norocul să colaborăm cu ea, am încercat rețete de-ale ei și acum a sosit momentul să și gustăm din preparatele pe care le gătește.
Așadar, într-o seară aglomerată de weekend drumul nostru a avut ca destinație Garage Cafe. Care deși e proaspăt deschisă, se pare că a devenit un loc foarte popular pentru timișoreni, localul fiind plin. Am avut noroc să dăm de niște prietene care aveau o masă ocupată și ne-am alăturat, altfel nu am fi avut o șansă la o masă liberă. Totuși pe parcurs mesele s-au golit și publicul s-a tot schimbat. Localul e foarte simplu decorat, merge puțin spre stilul industrial, e spațios și modern.
Vitrina colorată de prăjituri de toate felurile încălzește atmosfera. Expuse erau câteva torturi de ciocolată, o pavlova cu pere, un carrot cheesecake, cookies, brownies, o nebunie.
Pentru că era destul de târziu, am zis că ar trebui să fie suficient dacă gustăm din niște prăjituri, așa că ”cina” noastră a început puțin pe dos. Am comandat inițial o brownie cu fructe de pădure și o pavlova cu pere. Brownie era foarte consistentă, densă și fructele de pădure acrișoare o întregeau. Pavlova, deși puțin diferită ca și consistență de ce mai încercasem și de ce am mai pregătit, era foarte spumoasă, dulce și crocantă pe margini. Cele câteva feli de pere și rodie îi dădeau o notă aparte. Trebuie să o încercați!
Pentru că eram curioase foc să încercăm cât mai multe dintre prăjituri, am ales și o felie de tort de ciocolată. Deși are o consistență densă, mie mi-a părut light pentru că nu avea crema clasică. L-am devorat în 2 secunde și mi-am propus ca data viitoare să îl încerc și pe cel fără gluten.
Am mâncat liniștite prăjiturile, am servit câte ceva de băut și credeam că vom pleca. Însă poveștile nu se mai terminau și e greu să tot vorbești doar cu o prăjitură în stomac. Așadar am cerut iar meniul și ne-am comandat câte ceva de ronțăit. Am comandat două porții de crochete cu hummus și un Thanksgiving Sandwich.
Hummusul cu roșii uscate a fost foarte bun. Era la fix dacă erau două crochete în plus, e cantitate mare și a rămas destul de mult în farfurie.
Sandwich-ul primit a fost extrem de generos, iar combinația de ingrdiente inedită. Alăturarea dintre carnea de porc, avocado și sosul de merișoare este greu de găsit în altă parte. Personal mi-ar fi plăcut să fie mai bine făcută carnea, în rest e o deliciozitate. Am mâncat jumătate și jumătate am cerut la pachet, nu ne așteptatm ca sandwich-ul să fie atât de mare.
Prețurile sunt accesibile, pentru cele încercate am plătit cam așa:
- brownie – 6 lei;
- pavlova – 6 lei;
- tort de ciocolată – 8 lei;
- hummus & crackers – 6 lei;
- Thanksgiving Sandwich – 10 lei.
Ne-am declarat mulțumiți și am promis că revenim, singura noastră problemă e cu fumul din cafenea și așteptăm cu mult drag ziua în care va fi interzis fumatul.
Până atunci aștept să-mi povestiți și voi dacă ați gustat din dulciurile de la Garage Cafe.
Paste și Bellini la Enzo, în Sibiu | FoodCrew
[…] realizat că nu aveam cum să mai mâncăm și desert așa că am preferat să cerem nota de plată și să lăsăm desertul pentru data viitoare. […]
Ruszwurm sau cea mai bună cofetărie din Buda | FoodCrew
[…] din lemn de cireș și fotografii cu familile care au dus tradiția mai departe. Astăzi cofetăria aparține celei mai cunoscute familii din domeniu – Szamos – (primii cofetari care au reușit […]
Comentarii
Dorin
Si eu? 🙁
andrew
Wow, nu credeam ca mai exista locuri cu preturi atat de mici.
Giorgiana
Puteați să cereți crochete în plus…
Eu așa am făcut când am fost. Humusul meu a venit însoțit de sticksuri.