Noua înfățișare Riviere Brasserie

Rivière Brasserie
Timișoara

În ciuda faptului că majoritatea teraselor de vară s-au închis, există și unele localuri care s-au reorientat și acum au un spațiu la interior. Riviere e unul dintre ele. Știam că au avut un spațiu mai mic jos, lângă terasă, dar atâta timp cât afară era încă cald nu ne-a tentat să îl vizităm. Dar acum, când vremea nu mai e așa de darnică cu noi, am aflat și că au redecorat spațiul și acum se bucură de un restaurnat în toată puterea cuvântului cu un design modern și frumos. Așadar, nu am stat prea mult pe gânduri și ne-am dus fuguța să vedem despre ce este vorba.

Am rămas surprinși de spațiul complex pe care l-au creat. Cu multe încăperi, mese de diferite dimensiuni, poate să fie un foc bun atât pentru o masă cu prietenii cât și pentru o atmosferă mai intimă.

Riviere Braserie Interior

Riviere Restaurant

Masa Interior Riviere

Noul Meniu

Ne-am așezat la o masă în zona de nefumători și am încercat să ne acomodăm cu noul spațiu. Combinația de stiluri din design e puțin confuză. Inițial ne simțeam ca într-un pub datorită meselor, doar accentele industiale, florile proaspete, petele de culoare, luminiile moderne te transpun într-un spațiu nou. Am primit meniul nou cât și lista cu meniul zilei pe săptămâna respectivă. Ne-am uitat puțin peste meniu încercând să ne amintim cum era cel din vară. Unele lucruri s-au schimbat, altele s-au păstrat dar oferta este foarte mare.

Am început masa cu o supă cremă. Migdala Sărată a ales o cremă de dovleac iar eu una de legume. Ne-au plăcut foarte mult farfuriile negre în care a venit mâncarea, contrastul de culori e mult mai intens. Decorate cu semințe și crostini bine prăjiți, supa a fost bună. Personal prefer ca crutoanele, de orice fel ar fi ele, să fie aduse separat. Dacă sunt puse direct în supă le face să-și piardă consistența crocantă.

Supa crema Riviere

Supa de dovleac Riviere

Pentru felul principal am diversificat puțin lucrurile. Primul preparat comandat a fost o porție de chili con carne. Carne tocată, fasole roșie, porumb și sos de roșii, toate bine condimentate și picante. O porție generoasă servită cu o lipie bine prăjită. Mie mi-ar fi plăcut și varianta cu orez, iar dacă ar da și niște guacamole lângă pe mine m-ar cuceri. Migdala a comandat și o porție de murături asortate și s-a bucurat tare că a făcut asta. Murăturile sunt făcute chiar de ei și sunt senzaționale.

Chili con Carne Riviere

Muraturi Riviere

Eu am comandat un preparat mai puțin întâlnit, un rulou de mușchi de vită cu curcan, piure de cartofi, broccoli și sos de vin cu portocale. Preparatul arăta exact la fel de complicat precum și sună. Ruloul de carne a fost interesant, vita din interior a fost suculentă iar curcanul bine făcut. Ce nu mi-a plăcut la preparat a fost alăturarea dintre piure de cartofi și broccoli. Mi se par două garnituri puternice care nu merg nepărat atât de bine împreună la preparatul acesta. Sosul cu portocale a fost interesant, dar mie mi s-a părut că vedeta ar fi trebuit să fie carnea, iar cu atâtea gusturi pe lângă se pierdea puțin. E un preparat foarte reușit dar cred că poate fi pus în evidență mai tare dacă se simplifică puțin sau măcar dacă se servesc garniturile separat, nu amestecate.

Rulou de curcan cu vita Riviere

Porțiile sunt foarte mari (pentru mine) dar îmi dau seama că probabil sunt pe placul majorității. Mâncarea nu este foarte sărată, dar am avut rășniță cu sare de mare și piper boabe deci am remediat și aspectul acesta, care e foarte subiectiv de altfel. Dar să vă povestesc puțin despre desert. Un mouse cu trei feluri de ciocolată care te unge pe suflet. Nu știu de ce au hotarât să nu mai colaboreze cu o cofetărie și au început să-și facă singuri deserturile, dar au decis bine. Tortul ăsta e senzațional, fiecare înghițitură parcă mi-a încălzit sufletul. Vă recomand să îl încercați.

Trio Mouse Riviere

Prețurile oscilează destul de mult între preparate, majoritatea mi se par accesibile, dar există și unele care sunt puțin cam scumpe. Pentru cele servite prețurile sunt:

  • supă cremă de dovleac – 12 lei;
  • supă cremă de legume – 12 lei;
  • chili con carne – 28 lei;
  • murături asortate – 7 lei;
  • rulou de curcan cu vită, broccoli cu piure de cartofi și sos de vin cu portocale – 55 lei;
  • trio mouse – 17 lei.

Dacă și tu ai fost în noua locație Riviere, te invităm să ne spui în secțiunea de comentarii cum a fost.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Rivière Brasserie

Adresă:
Parcul Justiției, Splaiul Spiru Haret 1, Timișoara
Telefon:

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul