Recunosc că sunt mereu în căutare de pizza bună oriunde merg și, mai ales, în apropierea casei, pentru zilele când nu apare cheful de gătit acasă sau pentru ieșirile cu familia sau prietenii.
Local
De când locuim în Calea Aradului, în Timișoara, am trecut pragul pizzeriei Pizzaiolo doar de două ori. Cumva nu ne atrăgea situarea în aceeași curte cu un amanet și zgomotul străzii destul de circulată de camioane (asta e o altă discuție legată de Primărie și centura Timișoarei). Totuși, am hotărât să trecem peste cele 2 inconveniente (ca idee, amanetul chiar nu deranjează cu nimic, puțini oameni îi trec pragul, și există și mese mai departe de drum) și am început să vizităm localul din ce în ce mai des și ne-am convins că nu greșim.
Pizza și salate
Revenind la pizza (același lucru fiind valabil și pentru salate), vreau să accentuez faptul că nu veți găsi pe ea ingredientele cele mai ieftine, de genul tonului din conservă sub formă de răzătură, ardeilor veștejiți, cârnaților cu zgârciuri sau roșiilor storcite. Dimpotrivă, de fiecare dată am mâncat doar pizza fenomenală, deloc uleioasă, cu bucăți mari de ton, mozzarella delicioasă, hribi perfecți, combinație de formaggi savuroasă (care nu include telemea sau brânză de vaci, ca în alte părți) și, mai ales, anghinare aromate care se găsesc mai greu la alte pizzerii. Așa cum am spus, blatul este perfect realizat, cu textură și condimente bune, perfect copt, fără a fi pâinos sau prea subțire încât să curgă ingredientele prin el. Alături de pizza, gratis, se poate primi ulei aromat picant.
Pe lângă pizza absolut delicioasă pe care am savurat-o de fiecare dată, cu ingrediente mereu proaspete, gustoase și de calitate, și cu un blat excelent, am avut plăcerea de a degusta și cea mai bună bere nefiltrată din Timișoara (aviz amatorilor!) care este mult peste orice se găsește la alte localuri (chiar pot spune că e mai bună decât ce am băut prin alte țări). Salatele (cu ton, Pizzaiolo și caprese), pe care am avut plăcerea să le gust, sunt la fel de bune și în cantitate suficientă. Ingredientele pentru acestea sunt tot cele mai bune și cele mai proaspete, iar focaccia cu rozmarin și ulei de măsline servită alături (de fapt, sub, astfel încât se impregnează cu tot ce e mai bun din salată) completează foarte bine acest fel.
Prețuri și servire
Personalul este mereu amabil și binevoitor, ceea ce contează mult pentru noi care mergem tot timpul cu bebele în cărucior și el nu e mereu cooperant (mai țipă, mai aruncă cu diverse obiecte pe jos, ca toți bebelușii).
Îmi place și meniul lor, cu foarte multe feluri de pizza (cred că peste 30) și 3 sau 4 feluri de salate și băuturi dar, și cu un dicționar al ingredientelor de pe pizza. Nu toată lumea știe ce este mozzarella sau mortadella, de exemplu, și cred că a fost o idee foarte bună includerea explicațiilor în meniu. Tot acolo am văzut, dar nu am gustat niciodată, că există și mâncare gătită (gulaș la ceaun si fasole cu ciolan) marțea și joia, alături de murături și pâine (15 lei). Prețurile sunt decente, pizza fiind între 20 și 35 lei, salatele între 20 și 30 lei, iar berea 6 lei (halbă, nefiltrată).
Într-un cuvânt, pizza foarte bună și un local unde te poți relaxa în voie. Vă recomand să le treceți pragul (sau să comandați pizza acasă, am văzut că au mașinuțe de livrări) și să ne spuneți cum vi s-a părut. O fi cea mai bună pizza din Timișoara, sau nu?
Briza mării din Eforie Nord nu aduce cu ea și servicii de calitate | FoodCrew
[…] uitat peste meniu, care era destul de consistent, trecând peste supe, fripturi sau pizza și am ajuns la salate. Oferta părea destul de bună, însă, așa cum am fost avertizați, […]
Comentarii
Mihai
Din poza, pizza seamana cu cea a celor de la Roco, iar siteul e varza. Pe langa ca nu au cantitatea la cele doua meniuri ale zilei, la meniul pizzelor eu am dat scroll in jos sa vad mai multe dar cand colo trebuia apasat pe sageata din dreapta + ca nu stiu cum arata pizzele lor…
Andrei
Nu le compara! Cum sa o compari cu Rocco? Doar pentru ca seamana blatul? Si mi se pare mai saracacioasa Iolo decat a fost, dar stiu ca intr-o vreme ca la Iolo se gasea cea mai buna pizza din Timisoara si singura asa ca in Italia.
ioana
Si eu am mancat de foarte multe ori la ei si intradevar au cea mai buna pizza si salata de pizzerie din Timisoara (asta daca nu sunteti amatori de blat gros si ingrediente multe dar proaste). DAR la domiciliu nu mai e asa de buna pt ca se inmoaie blatul de la statul in cutie, asa ca recomand consumul la fata locului.
Eu am mancat la ei si gulas, care e de fapt un bogracs, pt ca are si carne de porc, si e si el excelent !
irina
Intradevar foarte buna pizza…am mâncat de nenumarate ori…insa am un minus pt cel care face pizza….mereu l-am văzut cu berea in mana
vasypizzaiolo
fara bere in mana imi pierd clientii si nu iese pizza la fel de buna
Andrei
Te felicit pentru munca prestata
Veverița Mâncăcioasă
Eu am fost mare fan Thalia / Roco ani de-a randul (am si scris aici, pe site, despre pizza lor) si pot spune fara dubiu ca nu e nicio legatura intre Pizzaiolo si pizza celor de la Roco (Thalia nici nu mai spun, cu telemea pe pizza si alte monstruozitati).
Cat despre site: am scris despre mancare, partea de webdesign o las altora si nu are nicio relevanta pentru pizza servita.
Andrei
Toata chestia e ca nu dau bon fiscal. Altele pizzerii pot, ei nu. Adica, eu platesc taxe pe banii ce-i castig, dar ei nu vor. Prima si ultima data cand comand de la ei!