Concurs de rețete bănățene veritabile

Timișoara

Avem o veste bună pentru dragii noștri cititori! Am răspuns cu bucurie invitației celor de la PRBeta și ne alăturăm campaniei Timișoara în orice colț de Românie.

Campania este realizată de Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021 și are ca scop conturarea influențelor pe care Timișoara și ai săi locuitori le-au avut în dezvoltarea tradițiilor, culturii, gastronomiei și istoriei românești. Așa că, o mână de bloggeri talentați relatează povești frumoase pentru a demonstra că Timișoara se regăsește în fiecare colț de țară.

Dar să revenim la ale nostre și să vorbim puțin de această nouă inițiativă din cadrul campanei. Fiindcă știm cu toții că Banatul are mâncăruri alese pe sprânceană, rețete unde multiculturalitatea specifică zonei și-a spus cuvântul, rețete care au fost preluate și personalizate cum numai un bănățean știe să facă. Sunt rețete preparate din moși-strămoși, adaptate constant vremurilor; rețete care sunt prea bune să nu fie transmise mai departe. Și aici interveniți voi, partenerii noștri în găsirea celei mai bune rețete bănățene.

Așadar, vă invităm la un concurs. E un concurs simplu și vesel, care poate implica toată familia. Puteți cere ajutorul la mămici, bunici, mătuși, unchi, frați, surori sau cine mai vreți voi, doar să ne trimiteți o rețetă specifică Banatului. Știm că sunt multe și bune, de aceea puteți trimite rețete de ”zupă” cum zice bănățeanul, ciorbă, dulciuri / dulcețuri, fripturi gustoase, salate sau orice credeți voi că s-ar potrivi.

Așteptăm cele mai gustoase rețete până miercuri, 08.10.2014, la miezul nopții. Le puteți trimite la adresa poșta@foodcrew.ro sau, dacă vă este mai simplu, puteți lăsa un comentariu cu o adresă de email validă.

Și pentru că nu am glumit când am spus că ne căutăm partener, vom găti rețeta alături de câștigătorul concursului în cadrul campaniei Timișoara în orice colț de Românie. Evenimentul se va desfășura duminică, 12.10.2014 la Hostel Costel, unde alături de alți bloggeri pasionați de gătit și partenerii lor, ne vom delecta cu preparate bănățene. Așa că, grijă mare la rețeta trimisă, avem competiție serioasă; fiecare blogger participant își caută partener de gătit.

Așteptăm cu mare interes rețetele voastre și suntem curioși și nerăbdători să vedem ce vom găti împreună. Să fie clătite bănățene? 🙂

clatite cu vanilie

[…] fără a fi pâinos sau prea subțire încât să curgă ingredientele prin el. Alături de pizza, gratis, se poate primi ulei aromat […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul