Porții generoase se găsesc aproape de Timișoara, la Restaurant Roco

Hotel Roco
Izvin

Se întâmplă uneori să mai dorim să evadăm din oraș și cum am vrut să forțăm puțin sosirea primăverii, împreună cu Muffin Queen, am pornit spre Izvin. Destinația finală a fost Restaurantul Roco, despre care am tot auzit atâtea, încât era momentul să aflăm despre ce este vorba.

Complexul Roco (pe lângă restaurant, mai este și hotelul, precum și o sală mare de nunți) este situat în Izvin, la 20 de minute de Timișoara. Ținta noastră era restaurantul, dar până să ajungem la restaurant, am fost plăcut surprinse de păunii care se plimbau prin curtea restaurantului. Fie vorba între noi, cred că ei sunt stăpânii pe acolo. Se plimbau fără nicio grijă și își etalau frumoasele și coloratele cozi. Cel mai bine las să vorbească pozele și să prezinte situația concretă, eu voi trece direct la motivul pentru care am venit.

Intrare Restaurant Roco

Paun Roco

Interior Restaurant Roco Izvin

Semineu Restaurant Roco Izvin

Cum foamea era destul de mare, am început să studiem meniul. E un meniu variat, spre foarte variat, cu o combinație de mâncăruri tradiționale și internaționale.

Caprese cu pesto de busuioc

Am început cu ceva ușor. Salata a venit relativ repede, aspect care ne-a bucurat. Am fost plăcut impresionată de gustul bun al roșiilor, surprinzător gust pentru această perioadă. Am fi dat un punct în plus, dacă sosul era pregătit în casă. Apreciem mult când sosurile sunt pregătite în bucătăria restaurantului.

Salata Caprese Roco Izvin

Tagliatele cu somon, praz și dovlecel

Dacă am început cu salata caprese, eu am decis să continui în același ton. Prima remarcă este legată de cantitate: porția este foarte mare, eu nu am reușit să o termin. Am cerut să fie pusă la pachet, acest lucru fiind posibil. Din moment ce am cerut să fie pusă la pachet, e clar, mi-a plăcut. Am apreciat prezența prazului, care este numai bun la mâncăruri de acest gen. Prazul are destul de multe proprietăți. Recunosc, nu știam că este bun pentru tratarea gripei, sau că este foarte bun în rolul de calmant și antiseptic. Deoarece mi-a plăcut gustul, am zis să aflu mai multe despre praz și, uite așa, o să îl consum mai mult. Somonul a fost chiar suficient prezent iar întregul preparat foarte gustos. Mi-ar fi plăcut totuși să simt mai mult dovlecelul, nu l-am prea zărit prin farfurie.

Detaliu Tagliatele cu somon Restaurant Roco

Tagliatele cu somon Restaurant Roco

Medalion de porc caramelizat cu ananas și garnitură de orez cu legume

Muffin Queen a ales recomandarea primită din partea celor de la Roco. Din cele spuse de ea, carnea a fost fragedă, plăcut condimentată și bine gătită. Sosul a fost puțin cam dulce în combinație cu ananasul, dar a completat bine carnea. Remarcile ei vin către ananas, care ar fi dorit să fie mai caramelizat, astfel fiind și mai echilibrat întregul preparat. Sugestia ar fi, ca pe viitor, să se servească alături orez simplu sălbatic sau basmati. Orezul fiind cu legume, a fost cam greoaie combinația. Cu privire la porție, la fel de mare a fost și aceasta.

Medalion Porc Roco Izvin

Detaliu Medalion Porc Roco Izvin

Clătite desert Roco

Când sunt pentru prima dată într-un loc, îmi place să încerc desertul casei. Eram curioasă ce au special clătitele Roco. Pentru cei care au mâncat clătite bănățene, ei bine, se aseamănă. Se aseamănă, dar acestea sunt mai ușoare. Sunt umplute cu brânză cremoasă și gustoasă și stafide, dar nu au și sosul de vanilie, fiind astfel mai simple. Era multă spumă deasupra clătitelor, dar, dacă ești fan de spumă, e numai bine. Eu una sigur voi mai comanda aceste clătite și în viitor.

Detaliu Clatite Roco Izvin

Clatite Roco Izvin

Papanași Roco cu dulceață

Cu un gust plăcut și cu multă dulceață de afine, papanașii au primit un calificativ mare de la Muffin Queen. Dulceața era în cantinate generoasă și se completa foarte bine cu smântâna. Pe viitor, ca sugestie, ar fi plăcut să se renunțe la topping. Papanașii au fost, de asemenea, o experiență foarte plăcută.

Papanasi Roco Izvin

Prețuri și servire

Despre servire pot spune de bine. A fost o servire rapidă, promptă, iar când am solicitat mai multe informații sau am cerut sugestii, au fost rapid oferite.
Dacă la capitolul servire am fost mulțumite, la capitolul prețuri, vă las pe voi să analizați. Eu pot spune că unele preparate mi s-au părut mai scumpe, iar altele la un preț foarte decent. Porțiile mari compensează acest aspect.

Prețul produselor comandate este următorul:

  • Caprese cu pesto de busuioc (300 g): 32,50 Ron;
  • Tagliatele cu somon, praz și dovlecel (250 g din care 80 g pește): 37 Ron;
  • Medalion de porc caramelizat cu ananas și garnitură de orez cu legume (350 g din care 150 g carne): 26,50 Ron;
  • Clătite desert Roco (350 g): 19 Ron;
  • Papanași Roco cu dulceață (200 g): 17,50 Ron.

Pentru noi a fost o după-masă relaxantă, cu mâncare bună, dar cam multă. Ca sugestie pentru viitor, am aprecia dacă televizorul nu ar fi prezent în restaurant.

E o experiență pe care o puteți încerca, dacă doriți să vedeți păuni frumos colorați, să vă bucurați de mâncăruri generoase și gustoase, sau doar să evadați puțin din Timișoara. Suntem curioase cum arată restaurantul vara, fiindcă părea că vor fi multe flori. Voi ați fost deja, ce părere aveți?

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Hotel Roco

Adresă:
str. Preot Traian Pelea, nr. 39, Izvin
Telefon:
Website:

[…] Tarhonul era în prezență discretă, dar făcea bine legătura între toate elementele ciorbei. Două aspecte mai personale sunt legate de mărimea boabelor de fasole și de cantitatea de sare: ar fi fost […]

[…] și pastele al dente, a fost un preparat destul de bun. Ce lipsea însă din compoziție era pesto-ul, sau era extrem de puțin. În schimb avea foarte mult busuioc uscat, ceea ce personal nu pot […]

[…] s-au mai comandat trei burgeri (cu somon, rață și vită), o pizza prosciutto crudo, o porție de paste cu somon și dovlecel, o porție de cartofi wedges cu legume la grătar, un biban în crustă de sare la cuptor, o supă […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul