Delicatese italiene la Restaurant Intermezzo din Timișoara

Restaurant Intermezzo
Timișoara

Cu toate că e situat la doi pași de Piața Unirii, nu am avut până acum drum pe la Restaurantul Intermezzo. Pentru cei care nu știu despre ce restaurant e vorba, localul se află pe strada Vasile Alecsandri, aproape de trecerea de pietoni de lângă piață.

Restaurantul e amplasat la subsol și e amenajat cu gust, am rămas foarte plăcut impresionată din prima clipă când am intrat. Pereții sunt decorați cu o ceramică italiană deosebit de frumoasă, asortată cu farfuriile de pe mese. Mobilierul este elegant, din lemn masiv, închis la culoare.

restaurant intermezzo timisoara

restaurant intermezzo decor

ceramica intermezzo

Când am ajuns noi, pe la ora 16:00, localul era destul de gol, așa că ne-am bucurat de o ambianță liniștită și de o servire atentă. Pentru început, curiozitatea ne-a îndemnat să studiem meniul, din scoarță în scoarță. Am remarcat că preparatele sunt cu specific italian, ceea ce era de așteptat, având în vedere numele restaurantului. Varietatea produselor din meniu este mare, însă nu copleșitoare. Cel mai mult mi-a plăcut să văd că există produse pentru toate gusturile și buzunarele (o supă, de exemplu, costă 8 lei).

meniu restaurant intermezzo

Bruschette

Până să ne decidem ce dorim ca fel principal, ochii ne-au fugit la nişte bruschete cu nume draguţ. Și, fiindca nu ne-am putut hotărî la un singur fel, am cerut, dacă se poate, un mix format din trei feluri de bruschete. Fiind un restaurant axat pe satisfacerea clientului, cu siguranţă s-a putut.

Am ales următoarele:

  • Fagioli e tonno – bruschete cu fasole, ceapă şi ton;
  • Al pomodoro – bruschete cu roşii şi oregano, stropite cu puţin ulei de măsline;
  • Con salmone afumigato – bruschete cu rucola, somon, unt.

selectie bruschette intermezzo

bruschette intermezzo

bruschete restaurant intermezzo

Toate bruschetele erau realizate cu pâine prăjită iar gustul era diferit, aromat şi plăcut la fiecare în parte.

“Fagioli e tonno” e o combinaţie de fasole roşie şi ton cu puţin suc de lămâie stors, amestecate toate bine şi puse peste o felie bună de pâine prăjită, ideal dacă vrei ceva rapid, gustos şi săţios.

“Al pomodoro” ne duce cu gândul în Italia la o terasă unde să servim ceva uşor, sănătos şi cu arome perfect combinate.

“Con salmone afumigato” e numai bun pentru fanii adevarăţi de rucola, mie una mi-a plăcut, fiind un aperitiv cu un gust mai impunător, puternic şi plăcut în acelaşi timp.

platou bruschete intermezzo

Ca preţ, bruschetele sunt cuminţi:

  • Fagioli e tonno (180 g) – 8 RON;
  • Al pomodoro (150 g) – 6 RON;
  • Con salmone afumigato (180 g) – 10 RON.

Filetto di manzo alla Intermezzo

Uneori e bine să mai asculţi şi de recomandări, mai ales atunci când vin de la oameni cunoscători în domeniu. Ei bine, aşa am făcut de data aceasta şi am ales “Filetto di manzo alla Intermezzo”;  în traducere- Muşchi de vită Intermezzo la tigaie tras cu sparanghel, ciuperci, ierburi aromate (traducerea cuprinde şi o descriere mai amplă a alegerii făcute).

Deşi am mai mâncat muşchi de vită si cu alte ocazii, în alte locaţii, pot spune că preparatul bucătarului de la Intermezzo a fost fix pe gustul meu. Am cerut un muşchi de vită mediu spre puţin făcut şi rezultatul a fost IDEAL.

Muşchiul de vită plasat în mijlocul farfuriei, ca un rege, era frumos asezonat cu fâşii de rucola si radicchio şi puţin parmezan. Foarte frumos şi foarte îmbietor. A venit însoţit asa cum era menţionat, de toate cele. Când am gustat ciupercile de pădure pot spune că am intrat într-o cu totul altă lume, o lume a copilăriei cu gustul tocăniţei de ciuperci de altă dată. Clar, ciupercile au fost mai mult decât foarte pe gustul meu. Sosul alb fin care însoţea sparanghelul şi morcovii se potrivea de minune cu restul farfuriei. Tot acest frumos şi gustos fel de mâncare era încercuit de boabe de piper roşu care făceau farfuria mai veselă şi mai atrăgătoare.

muschi de vita restaurant intermezzo

muschi de vita intermezzo

Filetto di manzo alla Intermezzo

Ce am comandat eu a avut 350 g, din care 200 g a fost muşchiul de vită, a fost o porţie mai mult decât îndestulătoare, foarte săţioasă, gustoasă şi de recomandat prietenilor. Preţul pentru aşa răsfăţ, a fost unul ca pentru un buzunar de om normal în câmpul muncii şi nu de rege, adică 40 RON, mai mult decât decent având în vedere ce a conţinut.

Tot în lista cu specialitățile casei am remarcat alte două mâncăruri care sună foarte bine: “Tagliatelle con gamberi, carciofi e pomodori” (Tagliatelle cu creveți, anghinare și roșii) și “Orata all’acqua pazza” (Doradă cu roșii proaspete, vin, ardei iute, măsline)

Risotto con frutti di mare

Colega mea, Ratatoullia, a dorit să încerce un fel de mâncare ușor și fără carne. Așa că a optat pentru risotto cu fructe de mare. Din spusele ei, mâncarea a fost bogată în delicatese marine delicioase. Atât orezul cât și fructele erau îmbibate cu un sos aromat și acrișor de roșii, ușor picant, exact pe gustul ei. Cu toate că porția era de 200 g, ei i s-a părut foarte consistentă și sățioasă. Prețul pentru un astfel de răsfăț mediteranean a fost 28 de lei.

risotto fructe de mare

risotto fructe de mare restaurant intermezzo

Din cele scrise mai sus pot trage concluzia că am avut parte  de un prânz regesc, o experienţă care a meritat, restaurantul Intermezzo înscriindu-se cu succes pe lista restaurantelor mele favorite din oraş.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Restaurant Intermezzo

Adresă:
Piața Unirii nr. 3
Telefon:

[…] și salate la Lucas și Enjoy, câteva gustări pe la Eclipse și pizza și paste la Insieme și Intermezzo. De data asta noi ne-am pus la Atmosphere pe terasă pentru că mi s-a părut mie că la un moment […]

[…] deosebit, fiind foarte elegant, subțire, dar bogat în opțiuni. Locanda del Corso are un specific italian, iar meniul cuprinde îndeosebi paste și pizza. Oferta e variată, clientul având de ales între […]

[…] Bruschetele au sosit suficient de repede şi au fost gustoase. Am apreciat feliuţele foarte subţiri de pâine, astfel încât am putut savura aroma cubuleţelor de roşii îmbogăţită cu parfumul de oregano, fără a mă simţi plină după aceea. Dacă ar fi ceva de reproşat, ar fi lipsa sării de pe roşii dar, până la urmă, condimentarea felurilor de mâncare ţine de fiecare în parte şi deci, am rezolvat rapid. […]

[…] toate că bruschetele au devenit o mâncare foarte comună în ziua de azi, bruschetele bune nu sunt la fel de uşor de […]

[…] devenit. Salvarea a venit repede, deoarece mi s-a spus că pot să le aleg pe amândouă, deoarece pot comanda jumătate de porție. Ce mai, atunci imediat am știu ce […]

[…] saloane rustice, cu lemn masiv, în buna tradiţie anglo-saxonǎ, barul decorat frumos, separeuri… Afarǎ, […]

[…] de pui sau o salată cu piept de pui. Știu că asta nu e un must  pentru că e un restaurant cu specific italienesc, dar dacă au salată grecească, mă gândeam că nu o fi foarte complicat să fie și una cu […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul