Despre meniul zilei cu alegeri asumate

Restaurant Casa del Sole
Timișoara

Partea cea mai bună la meniul zilei de la Casa del Sole este că poți să alegi preparatele de la ambele feluri. De obicei există câteva feluri de supă/ciorbă la alegere cu salată pentru primul fel, iar la felul al doilea lucrurile oscilează mai mult, variând de la paste la pizza sau carne cu garnitură. Indiferent dacă ești vegetarian sau nu, dacă ai chef de o pizza sau de un meniu mai clasic, aici găsești o opțiune pe gustul tău.

Noi ne-am uitat peste meniu înainte de a porni spre restaurant, îl găsiți online atât pe website-ul lor cât și pe pagina de Facebook. Ne-au plăcut variantele propuse așa că am fugit la prânz să ne relaxăm puțin pe terasa umbroasă de care știam că dispun. Am ajus la restaurant și spre surprinderea noastră am ocupat ultima masă liberă de pe terasă. E flux continuu la prânz în rstaurant, iar mesele se eliberează destul de repede. Ne-am așezat și am primit meniurile în care e inclusă și oferta pentru meniul zilei.

Terasa Casa del Sole

Dintre opțiunile disponibile am ales două salate de roșii cu quinoa, o poție de paste pesto și o pizza prosciutto. Am rugat să ni se aducă toate preparatele în același timp și așa au făcut, fără întârzieri sau întrebări în plus. Mâncare a venit repede și caldă. Deși nu ne putem plânge și am avut parte de o servire bună, amabilitatea chelnerilor era direct proporțională cu cantitatea de mâncare comandată. Clienții care comandau din meniul a la carte primeau puțin mai multă atenție. Nu ne-a deranjat atâta timp cât a avut grijă și de masa noastră.

Dar să trecem la mâncare. Salata de roșii cu quinoa a fost ușor dezamăgitoare la prima degustare, dar am luat oliviera în primire și după o porție sănătoasă de sare și piper, niște ulei de măsline și puțin oțet balsamic, a fost chiar bună. Aș fi preferat să se specifice în descrierea preparatului că vor pune și pătrunjel în salată, mi-ar fi plăcut să pot să le spun să omită acest ingredient, m-am descurcat oricum. Dar ca regulă generală, consider că fiecare ingredient din farfurie trebuie să se regasească în meniu. S-ar putea să te riști să strici bucuria omului punând un ingredient surpriză care nu e pe gustul său, sau chiar mai rău poate dai de cineva cu niște alergii la anumite ingrediente.

Salata de Rosii Casa del Sole

Pastele pesto au fost simple și deloc impresionante. Niște penne cu puțin sos pesto și ulei de măsline, fără nimic altceva. Nu am o problemă că restaurantele nu își prepară singure sosurile, în special pentru meniul zilei fiindcă vor să îl țină la un preț accesibil, dar niște busuioc proaspăt, niște parmezan peste, măcar ceva puteau să pună, să vezi că încearcă. Noroc că am cerut să îmi aducă salata în același timp și nu au mai părut chiar așa de seci.

Paste pesto Casa del Sole

Pizza prosciutto a fost gustoasă. Șuncă a fost suficientă și mozzarela din belșug. A venit fierbinte cu un aluat ușor crocant. O combinație clasică care a mulțumit-o pe comeseană și i-a oferit o masă copioasă.

Pizza Casa del Sole

Meniul costă 20 lei și are inclus un pahar de apă sau suc. Se putea și mai bine, dar din experiență vă spunem că ține foarte mult de alegerea făcută. Am mâncat preparate delicioase și altele care ne-au lăsat cu semne de întrebare. Per ansamblu este o destinație potrivită chiar și pentru meniul zilei, atâta timp cât te asiguri că poți găsi niște opțiuni pe placul tău.

Tu unde mergi la prânz? Care e locul tău favorit când vine vorba de meniul zilei?

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Restaurant Casa del Sole

Adresă:
str. Romulus, nr. 12
Website:

Comentarii

Dragos

26 August 2015 at 15:16

Eu la pranz mergeam la o pizzerie turceasca de langa Banca Transilvania din Complexul Studentesc care nu mai este de cativa ani si acum este ceva bar numarul 2. Era o chelnerita draguta, tot felul de pizze turcesti denumite pide si lahmacun unde iti ofereau gratis seminte de ardei iute pentru produsele comandate. Dupa mergeam la Roy, dar de cand cu viermi in ciorba, cu timpul foarte lung de asteptare si cu faptul ca daca luai o ciorba iar partenerul de masa un felul doi nu le aduceau impreuna, am renuntat sa mai caut ceva bun si prefer sa comand de la Roco o oferta de 2 pizza + 4 doze gratis sau de la Napoleon cateva Shaorme adevarate. Uneori mai iau cate o plescavita de pe Sagului de la Antalya. Cam atat.

Daniel

14 March 2016 at 12:11

Incepand cu 2016, pretul meniului s-a modificat de la 20 la 30 de lei, nimic nou fiind adaugat, singurul lucru diferit fiind faptul ca acum se numeste: business menu, ci nu meniul zieli.

Noi am renuntat sa mai mergem la ei.

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul