Hercule e frate cu Spartanul?

Hercule
Timișoara

În prima zi de nou mall (a se citi Shopping City Timişoara ☺ ), am ajuns acolo pe la ora 13. Cum există minunata parcare de sus, care dă direct în food court, n-am mai stat pe gânduri şi am început să inspectez localurile deschise. În proporţie de 80% pot spune că erau deja funcţionale. Printre cele nefuncţionale la momentul respectiv era şi Hercule, dar e drept că părea a fi pe ultima sută de metri, ca dovadă, după ce am colindat prin magazinele de la parter, am revenit în food court pe la ora 16, unde deja era coadă la Hercule.

Din câte mi-am putut da seama atunci, Hercule e un fel de frate cu Spartanul, acel fast food care nu cred că aveaţi cum să-l rataţi până acum. Meniul lui Hercule prezintă cam acelaşi meniu ca al Spartanului, pyta, numită aici Zeus Pyta, păi da, o fi un fel de number one al meniului dacă are acest nume. ☺ Alte preparate din meniu: gyros, souvlaki (care e de fapt shaorma la farfurie, complet eronat faţă de ce înseamnă souvlaki la greci şi anume frigărui doar din carne, fără legume) şi cred că mai ceva preparate care nu mi-au rămas în minte. Preţurile relativ comune acestor mâncăruri, adică între 12 şi 16 lei.

Lipiile de la gyros, care pentru mulţi e acelaşi lucru cu shaorma, sunt coapte de ei, cele de la pyte la fel, lucru de apreciat pentru că sunt tare bune la gust. Cu toate astea, în prima zi i-am zis pas lui Hercule, revenind la el în următoarea.

Următoarea zi, ghinion! Nu aveau curent! Nici ei, nici vecinii lor de la Transylvania Burger. Aşa că m-am mai plimbat, fiind setată să nu plec din mall fără ceva de la Hercule. După mai bine de jumătate de oră de când aşteptam eu, s-a făcut lumină! Ocazie cu care am putut vedea că unii angajaţi pe care i-am văzut anterior la Spartan, sunt acum la Hercule. Tot mai multe asocieri. În cele din urmă descopăr că de fapt ambele localuri fac parte din ceea ce se numeşte francizelacheie. Aşa s-a rezolvat misterul: da, Hercule e frate cu Spartanul!

Pentru că am vrut să văd exact cum e gustul preparatelor fără a le aduce modificările mele, în sensul că eu prefer multe sosuri, nu am solicitat nimic în plus, ci doar în minus. Minus salată verde, pentru că nu era nicicum preparată, era doar tăiată şi mi s-a părut cam prea seacă să fie înghesuită între lipii. Am comandat gyros de pui şi Zeus Pyta. În meniul aflat deasupra tejghelei scrie ce conţine Zeus Pyta, în schimb nu scrie ce conţine gyrosul. Ambele au avut sos de maioneză şi sos tzatziki (cred, pentru că nu am văzut exact de care s-a pus).

La gyros, pentru că nu am vrut salata verde, am rugat să mi se pună varză. Murată, mi se atrage atenţia. Ok, murată, nu-i problemă, e oricum mai bună decât seacă, fără ulei, oţet, cum e în prea multe shaormerii. Surprinsă fiind că se pune doar câte o linguriţă din fiecare sos, mă temeam că va fi totul prea sec, cu atât mai mult cu cât vă spuneam că sunt o fană a sosurilor, aşa că am întrebat dacă doar 2 sosuri se pun. Mi s-a răspuns că da, dar că îmi poate pune separat. Lucru care mi s-a părut minunat, pentru că nu peste tot găseşti această amabilitate, mai ales fără cost suplimentar. Aşa că am ales un sos puţin picant, foarte bun şi sos de maioneză cu porumb, bun şi acesta. Deşi pe meniul lor sunt înşirate vreo 5-6 sosuri, eşti păcălit uşor având impresia că se va pune din fiecare.

Public FoodCrew

Cartofii din gyros nu au forma banală de cartofi congelaţi, ci sunt puţin mai măricei, dar desigur, tot congelaţi. Pyta, după cum ştiam de la Spartan, nu conţine cartofi.

Am luat totul la pachet, deşi ştiam că nu pot mânca singură atât, nu am putut să mă abţin să nu gust, chiar dacă jumătate mi-a rămas în final.

Ce nu înţeleg eu la aceste localuri, atât la Spartan, cât şi la Hercule acum, e de ce costă pachetul 50 de bani, când de fapt primeşti o pungă doar. Păi dacă am punga mea, nu pot lua mâncarea la pachet? Ca idee zic, nu pentru cei 50 de bani. E puţin aiurea, pentru că până la urmă ar trebui să fie gratuit, din moment ce nu stau să consum acolo, nu le folosesc farfuriile din carton şi tacâmurile de unică folosinţă. De ce pentru consumul imediat nu se plătesc cei 50 de bani, când de fapt sigur acea pungă nu costă atât. Că mi se pune o foaie de hârtie în plus? Poate se va găsi cineva să-mi explice.

Dar să revin… Pyta a fost bună, nu delicioasă ca cea de la Spartan, dar bună. Nu a avut nevoie de niciun fel de sos în plus, în schimb gyrosul era cam sec şi plin de pieliţe pe carne, pieliţe care nu se pot mesteca şi mai aveau şi „îmbunătăţiri” de păr din acela specific pieliţei. Nu le-am pozat ca să nu vă scârbesc, pentru că eu am fost suficient de scârbită. Erau unele bucăţi mari, complet necomestibile. Nu înţeleg cum, pentru că îmi închipui că era aceeaşi carne ca la Pyta, unde nu am simţit aşa ceva. Altfel carnea era bine prăjită, gustul nu era rău şi ar fi fost chiar aproape de a ajunge la calitatea Spartanului dacă nu s-ar fi întâmplat să fie atâta pieliţe.

Public FoodCrew

Poate că am avut eu ghinion, poate că a fost doar o întâmplare, aşa aş vrea să cred, pentru că pare un local de viitor, unde tot timpul e coadă imensă. Poate şi faptul că e acolo un bărbat care seamănă foarte bine cu Gerard Butler, deşi pare să fi greşit localul… locul lui ar fi fost la Spartani. ☺ Glumesc. Dar chiar e cineva care seamănă. ☺

Aş vrea să cred că vor fi mai atenţi în selecţia cărnii, deşi, sincer, eu rămân la prima iubire din franciză şi anume, Spartan. Hercule a fost o simpatie de câteva minute şi prea curând nu cred că ne vom reîntâlni.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Hercule

Acest restaurant s-a închis. Descoperă ce e nou în oraș.

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul