Little Hanoi de la noi

Little Hanoi
Timișoara

Na, că s-a deschis! Cu surle şi trâmbiţe, cu tobe şi saxofoane, cu DJ şi cu şampanie, cu prăjiturele şi cu promoţii de nerefuzat, noul mall al Timişoarei s-a ţinut de cuvânt când zicea că dacă nu în 31 martie, atunci când!? O fi învăţat ceva de la trecutul „cântăreţ” Fizz care spunea că dacă nu el, atunci cine… Nu am fost singura care involuntar a ajuns la această asociere. Dar să trecem direct la ce ne interesează pe noi de fapt şi anume, mâncarea.
Ei bine, food court-ul din Shopping City Timişoara este destul de mare, cel puţin are multe mese şi scaune. ☺

Public FoodCrew

Fotografia este din a doua zi de deschidere, în prima fiind muuuult mai aglomerat.

O grămadă dintre localuri/tarabe ne sunt cunoscute, fie din Iulius Mall, fie de dinainte, cum ar fi 3F. Alte localuri cunoscute sunt: Grill Sârbesc, Pizza Hut, Crazy Donut, Salad Box, KFC. Din cele mai puţin cunoscute, de mine cel puţin, găsim aici:

  • Mesopotamia (Doner (kebap) şi alte preparate în acelaşi stil cu carne de curcan)
  • Little Hanoi (specialităţi asiatice)
  • Hercule (aproape fix la fel cu Spartan)
  • Transylvania Burger (burgeri, bineînţeles)
  • Chop Sticks (specialităţi asiatice)
  • TLV (specialităţi gen kebap, shaorma – din păcate tot închis era când am fost eu)
  • Shannhay (specialităţi asiatice)

După cum observaţi predomină mâncarea chinezească sau asiatică (să nu mă opresc doar la chinezească, pentru că pare să fie şi vietnameză ☺ ), kebap-urile, shaormele, şi prea puţin mâncarea gătită, ca la mama cum se zice. Mi-ar fi plăcut să fie un local cu paste sau unul cu supe sau măcar cu chiftele, dar nu, nimic. Cu siguranţă shaormele prind cel mai bine, nu? ☹

Acum că ştiţi ce vă aşteaptă în noul mall, pentru cei care nu aţi fost încă, să vă prezint totuşi astăzi şi unul din localurile amintite mai sus şi anume, Little Hanoi.

Public FoodCrew

După ce m-am plimbat pe la toate tarabele care erau deschise în prima zi (pentru că unele nu au reuşit să termine de amenajat), am decis ca prima încercare s-o fac cu nişte tăiţei de orez cu pui, pentru că era ceva sigur, ceva ştiut şi nu prea aveam dispoziţie de încercat ceva nou. Bun. Mă pun la coada, relativ mică, 3 persoane, rog fata de la casă să mă lămurească şi să-mi explice diferenţa între paste cu pui şi paste din grâu cu pui. Aşa aflu că pastele cu pui sunt de fapt paste de orez mai late, cum se găsesc şi în comerţ. Am zis nu, mai bine rămân pe tăiţeii aceia subţiri, cunoscuţi de toată lumea.

Diferenţa între Little Hanoi şi celelalte 2 localuri cu mâncare asiatică este că la Little Hanoi nu vedeai ce comanzi, totul se prepară pe loc, de aceea trebuie să fii înarmat cu multă răbdare până să-ţi primeşti comanda. Multă însemnând undeva la jumătate de oră, în condiţiile în care erau doar 3 comenzi (mici) înaintea mea.

Aşteptând acolo în faţă, mi-am dat seama că nu sunt atât de răbdătoare precum credeam. Dar am avut ocupaţie. Am studiat ce se întâmplă în spatele tejghelei. Erau cel puţin 3 asiatici, 2 fete şi un băiat care munceau, pe lângă ei mai erau şi 2 români, plus fata de la casă. Cu toate astea, se mişcau foarte încet, ba nu, groaznic de încet. Până la urmă cred că doar unul singur gătea. Cât timp am aşteptat, fata de la casă a încurcat 3 comenzi, adică pe toate cele 3 de dinaintea mea. ☺ Ce şanse erau să nu o încurce şi pe a mea? Am fost se pare o norocoasă pentru că venise una din fetele asiatice s-o certe, destul de blând totuşi, şi mi-a luat ea bonul şi s-a ocupat de comandă. Aşa că am primit ce am comandat. Cost? 15 lei.

Public FoodCrew

Diferenţa dintre aceşti tăiţei cu pui şi de care am mai mâncat pe la celelalte localuri cunoscute din oraş, este că la Little Hanoi se pune ceapă crocantă deasupra. Un plus zic eu pentru că avea gust fain. Iar mie îmi place ceapa crocantă, care, din păcate, se înmoie dacă iei la pachet.

Tăiţeii mei nu au fost o nebunie, nu aveau un gust extraordinar, erau comestibili şi atât. În schimb puiul, după cum se vede şi din poze, a fost în cel mai bun caz, fiert, nicidecum prăjit. Nu avea gust, nu avea nimic. Dezamăgitor acest aspect.

Din păcate prima mea vizită în food court-ul Shopping City Timişoara, nu a fost cu prea mari satisfacţii. După cum veţi vedea în scrierile următoare, a doua aproape la fel, în schimb la a treia vizită am fost dată pe spate. ☺

Sunt curioasă cum au fost primele voastre experienţe aici.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Little Hanoi

Adresă:
Strada Johann Wolfgang von Goethe 2, Timișoara
Telefon:
Website:

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul