Lamia, un altfel de vegetarian în Timișoara

Lamia
Timișoara

Astăzi am ales ca topic de discuție „Lamia” sau „Bastionul Sănătății” cum își mai spun ei. De ce? Din dorința de a propune un meniu nou și inedit pentru curioși și de a afla mici secrete din bucătăria vegetariană.

Am avut ocazia de a le mai trece pragul, dar mi-am spus să merg și a doua oară pentru a-mi face o părere cât mai obiectivă. De data aceasta, am preferat să merg la cină cu o prietenă dornică de experiențe culinare noi. Deși suntem în plină iarnă, frigul nu ne-a împiedicat să mergem la masă, la ceas de seară în locația mai sus precizată.

Decorul restaurantului este unul simplu și ușor rustic. Despre numele surprinzător al restaurantului „Lamia”, aflasem data trecută că una din fiicele binefecătorului restaurantului se numește Lamia și automat a apărut asocierea cu fiica iubitului Radu Beligan, al cărui prenume este același.

După ce ne-am așezat, am fost salutate de o doamnă amabilă, după care am primit și meniul. Propunerile sunt originale și variate, dar există totuși o predominantă și anume hrișca verde. Se pare că este preferata lor. În timp ce răsfoiam meniul am primit din partea casei o apă într-un recipient inscripționat cu floarea vieții care, după spusele ospătarei și a proprietarului, emană o energie deosebită creând un echilibru între corpul fizic și spirit, deci implicit o stare de bine aparte. Într-adevăr, când iei o înghițitură ai impresia că este o altfel de apă, având un gust aparte.

 

Un altfel de burger și o mămăliguță de hrișcă verde cu brânză de capră

După ce am studiat suficient meniul, prietena mea a ales „un altfel de burger”, iar eu o „mămăliguță de hrișcă verde cu brânză de capră”. Timpul de așteptare a fost ceva mai lung, dar când au ajuns farfuriile ne-am bucurat de aspectul lor estetic. Spre bucuria ei, prietena mea avea doi burgeri medii și două mini-sosuri pe o farfurie imaculată, pe când la mine trona o mămăliguță tare apetisantă. Inedit la burgeri au fost „chiflele” care erau un fel de pancakes-uri din hrișcă, completate de chifteluța din legume și ingredientele tipice: felia de roșie, salata verde, castraveții murați și sosurile light, în cazul de față.

 

La mămăliguța de hrișcă verde, țin să precizez că am apreciat în mod deosebit textura acesteia: cremoasă și fină cu o notă sărată dată de telemeaua de capră (făcută, se pare, de un producător de încredere, după spusele proprietarului).

Servire și prețuri

Servirea a fost una agreabilă, proprietarul amabil și vorbăreț, iar prețurile propuse în meniu – convenabile.

  • Un altfel de burger: 25.90 lei
  • Mămăliguță de hrișcă verde cu brânză de capră: 17.90 lei

Pe noi ne-a încântat ideea unui restaurant altfel, care vine nu doar cu rețete noi dar și sănătoase. Tu ai încercat preparatele de aici? Spune-ne părerea ta despre Lamia în secțiunea de comentarii.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Lamia

Adresă:
Emanoil Ungureanu, nr 9, Timișoara
Telefon:

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul