Amedeea – adevărul dur despre aripioare, cartofi și desert

Amedeea

Urmează o recenzie foarte onestă, poate puțin dură – pe bună dreptate, așa cum v-am obișnuit. Întrucât, iubitori fiind de mâncat în oraș, ne-am mobilizat și noi în această perioadă, cu ajutorul prietenilor noștri de la foodpanda comandăm ce ne poftește burtica noastră cu livrare la domiciliu. Din fericire, foarte multe restaurante și-au mutat activitatea în online pentru a deservi în continuare clienți și a ne ajuta să nu ieșim prea des din casă.  Așa că ne-am propus să facem alegeri cât mai diversificate, pentru toate gusturile și toate poftele.

Amedeea – un restarant mediocru sau doar o greșeală a bucătarului?

foodpanda timisoara

Nu am mai comandat până acum nimic de la Amedeea și nici nu discutasem vreodată cu prieteni sau cunoștințe despre acest local. Însă de la prima experiență, Amedeea a reușit să mă facă să rămân la prima și ultima comandă. Nu am ales localul din punctul de vedere al prețurilor, care nu sunt neapărat cele mai mici, dar al diversității. Alegerea a fost una cât se poate de proastă și îmi pare chiar rău că trebuie să scriu asta.

Cei mai fleșcăiți cartofi și cei mai uscați crispy

Consum destul de rar carne și cartofi sau cel puțin încerc să evit cât de mult pot produsele care le conțin, orientându-mă spre produse mai sănătoase. Săptămâna trecută însă aveam poftă de aripioare, nu oricare, unele picante și crocante, cu o porție de cartofi prăjiți lângă ele. Această poftă m-a făcut să mă opresc la meniul celor de la Amedeea.

Am ales un MENIU BIG ARIPIOARE PICANTE cu ketchup dulce, pentru cazul în care aripioarele sunt mult mai picante decât obișnuiesc să mănânc. Și pentru că nu m-am putut hotărî între aripioare și crispy, am ales și un MENIU CRISPY FOUR CHEESE.

crispy amedeea timisoara

Ambele meniuri au venit cu o porție de cartofi moi, fleșcăiți de-a dreptul, pe care nu i-am putut mânca. Aripioarele erau foarte uscate și deloc picante, noroc cu sosul de ardei iute pe care îl aveam în frigider și l-am folosit. Cel care voia să fie un crispy nu a fost deloc cum mă așteptam eu și sigur nu conținea „four cheese” pentru că era destul de înecăcios. Pe lângă faptul că era foarte puțin cașcaval și nu se simțea gustul de gorgonzola, avea și foarte mult aluat.

crispy amedeea

Desertul – cei mai „duri” papanași și niște „tăieței” fancy cu nucă

După dezamăgirea pe care am avut-o la felul principal, nu am avut așteptări la desert, și bine am făcut. Am comandat și noi tăieței cu nucă, să ne mai amintim de copilărie, dar am primit ceva mai fancy – tagliatelle. Nu erau dulci (erau nicicum, aș spune eu), nu am reușit să iau decât 2 furculițe din ei. Le-am dat însă o șansă papanașilor, arătau destul de decent, iar eu sunt înnebunită după gemul de afine. Însă nu a fost să fie: papanașii erau foarte tari, reci și deloc pufoși.

amedeea timisoara

Îmi pare rău dacă am reușit să dezamăgesc pe cineva prin sinceritatea mea, dar odată ce comand ceva, mă aștept să fie măcar la limita bunului simț în farfurie. Poate celelalte preparate din meniul Amedeea nu sunt atât de rele, poate unii au avut mai mult noroc decât mine cu ei, dar eu nu pot să recomand ce am ales. Nici măcar prețurile nu scuză gustul și calitatea meniurilor comandate:

  • Tăieței cu nucă – 15 lei
  • Papanași cu gem – 15,5 lei
  • Meniu BIG Aripioare Picante – 39 lei
  • Meniu Crispy Four Cheese – 26 lei

Eu însă voi continua descoperirile mele culinare prin livrări la domiciliu, ceea ce vă recomand și vouă. Când nu mai aveți nimic în frigider sau nu aveți chef sau pur și simplu vi se face dor de momentele petrecute în localurile preferate, comandați.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Amedeea

Adresă:
Strada Aurelianus nr. 7A, Timișoara
Website:

Comentarii

Cristi

14 April 2020 at 17:45

De la ei am mancat cea mai proasta pizza mancats vreodata

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul