La aripioare înainte!

KFC
Timișoara

După ce l-am dus pe american la cine fancy şi pe la tot felu’ de restaurante, nu puteam rata în concediu unul din marile fast-food-uri care-şi au rădăcinile în ţara lui de baştină.

Eu fan McDonald’s nu sunt aşa că dacă mă pui să aleg între junk food-ul de la Mc şi de la KFC, oricând voi alege KFC. Şi-aşa că am hotărât noi să facem un popas la mall pentru a audita şi pentru a da răspunsul la întrebarea: “Unde e mai bun KFC-ul? la mama lui în America sau în Romania?”

Întrucât eu mâncasem deja la KFC prin State şi savurez constant şi KFC de România, pentru mine treaba era clară, aveam nevoie nevoie doar de confirmarea unui american.

Ajunşi acolo în faţă eu am comandat porţia mea standard şi anume meniu de 5 crispy strips, cartofi prajiţi, sos de usturoi şi Cola, că doar dacă tot te bagi la un meniu, n-are nici un farmec să bei apă, iar americanu, vizibil impresionat de cât de bine arată aripioarele, a comandat şi el un meniu de 5 crispy, dar şi un Twistter Beazer că doar bărbaţii mănâncă mai mult.

Eu de mâncare nu mă prea plâng la KFC. Tot timpul găsesc acelaşi standard al produselor. Nu pot să zic că o dată ies mai bine şi altădată mai prost. Da, ştiu, pui modificaţi genetic, multe calorii, nesănătos şi totuşi atââât de bun. Nu ştiu exact cum s-au gândit cei din Kentucky la aceste meniuri, dar parcă crispy strip-urile, merg perfect cu cartofii prajiţi bine înmuiaţi în sosul de usturoi, sau ketchup, după gust.

KFC Timisoara

Cartofi prajiti KFC

Meniu Crispy Strips la KFC

Meniu 5 crispy strips

Americanu s-a îndrăgostit iremediabil de sosul de usturoi care în America nu se găseşte la KFC sau nu cu acelaşi gust, şi a înfulecat pe nerăsuflate meniul. Nici Twister-ul cu piept de pui la grătar, castraveţi şi roşii proaspete, salată iceberg, sos iaurt cu piper şi tortilla nu i-a picat rău.

Twister sandwich

Am revenit la KFC într-una din seri ca să ne luăm şi ceva mai light, gen salatele Brazer. Şi salata a primit notă bună, ca fiind foartă delicioasă, cu bucăţi mari de legume şi pui picant, dar puţin cam scumpă.

Salata KFC cu pui

Salata cu pui de la Kfc

Servirea e în general ok, deşi eu am nimerit de vreo două ori la KFC-ul din centru când mi s-a spus că trebuie să aştept pentru puiul din salată vreo 10 min, şi când am ajuns cu ea acasă, n-avea pic de pui prin ea, pe semne că nebunia de acolo cauzată de aglomeraţie se răsfrânge asupra celor care intră-n fast-food pentru o salată.

Ca şi local e curat în zona în care serveşti masa, dar se mai poate lucra puţin la capitolul curăţenie la toaletă. Şi n-am înţeles încă de ce au paznici de la BGS chiar acolo în centru. Or reacţiona unii aşa urât după ce mâncă aripi picante?

Preţurile sunt destul de măricele pentru un fast-food, dar probabil sunt în  strânsă legătură cu cantitatea:

  • Meniu 5 Crispy – 20 de lei
  • Salata Brazer – 16 lei
  • Twister Brazer – 12, 50 lei
  • 1 sos de usturoi – 2 lei

La final ca şi concluzie, declarăm cu mâna pe inimă că KFC România e muuult, dar muuult mai bun ca şi cel din America. Şi asta susţine şi americanu, aşa că nu mă acuzaţi de patriotism, e doar purul adevăr. 😀

Voi ce preferaţi: KFC sau Mc? 🙂

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

KFC

Adresă:
Adresa: Str. Demetriade Nr. 1 și Str. Goethe Nr. 2
Website:

[…] la Buffalo Wild Wings pentru felul principal am comandat 12 aripioare, 6 cu sos de honey barbeque și 6 cu sos de sweet barbeque. Dacă mă-ntrebați pe mine, mie îmi […]

[…] încă fără probleme, aşa că m-am avântat să comand o porţie din mult-visatele Chicken Crispy Strips. Comesenii, 4 la număr, s-au decis să încerce un platou cu aripioare, sos şi cartofi pentru 4 […]

Comentarii

CristinaTM

19 October 2012 at 16:05

Întotdeauna KFC! La Mc miroase a plastic de cauciucuri arse, îmi trece foamea numai când trec prin fața fast-food-ului. În schimb, recunosc că la un KFC m-aș băga oricând de n-aș fi la cură. Ce poftă mi-ai făcut!

    Nuți Foame

    19 October 2012 at 16:13

    Join the club!:D Deşi ambele fac parte din categoria junk food, oricând, oriunde KFC! 😀

Claudiu

20 October 2012 at 0:58

Broasted Chicken 😛 dar s-o inchis, din pacate; aveau un sos demential, nici ca-ti mai trebuia pui 🙂 si cartofii erau foarte faini

    claudia

    8 November 2012 at 16:53

    Broasted inca exista, si o parte din meniul lui 🙂 alaturi de specificul libanez

    loredana

    8 May 2015 at 2:03

    Broasted Chicken a revenit. Cu gustul de acum 10 ani si cu preturile de acum 10 ani.
    http://www.broasted-chicken.ro

Ovidiu

7 November 2012 at 10:06

KFC all the way ! Totusi, ii duc lipsa orezului cu pui, pacat ca l-au scos din oferta 🙁

    Nuți Foame

    7 November 2012 at 12:09

    Nu am încercat orez cu pui, eu merg tot timpul pe meniul clasic cu 5 crispy…şi vai, cre poftă de mâncare mi-am făcut acum cu KFC-ul… 😀

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul