La Balta – o escapadă lângă Timișoara pentru o masă pescăros de bună

Pescăria Marcel „La Balta”
Timișoara

La inițiativa colegei noastre iubitoare de pește, Fiska, am organizat o escapadă lângă oraș, chiar în mijlocul săptămânii. Căutam o oază de liniște pentru discuții productive și ceva gustos pentru papilele noastre mereu pofticioase. Astfel, cu gândul la concediile în care ne delectam din plin cu bunătăți pescărești, Pescăria Marcel „La Balta” de la Peciu a fost o alegere potrivită.

Pescaria La Balta

Ajunși acolo, am început cu o tură prin locație. Ne așteptam să fie baltă amenajată pentru pescari, cu un spațiu mic de servire. Dar am rămas plăcut surpinși de ambientul liniștitor și improvizat într-un stil modern. O combinație între natură și munca omului, cu foișoare din lemn, terasă, lebede și peștișori – asta înseamnă La Balta. Pescăria îți oferă mai mult decât papa bun, îți oferă o experiență minunată, atât pentru pescari, cât și pentru gurmanzi.

Somn, crap, jumări și ciorbă pescărească

După ce ne-am ales un foișor cu priveliște spre baltă, am răsfoit salivând meniul lor. Deși nu este foarte stufos, au mâncăruri foarte specifice – borș de pește, jumări de pește, crap, somn și plăchie. Pe lângă bucatele pescărești, am aflat că în weekend pregătesc și pizza – aveau listate multe tipuri de pizza în meniu. Și pentru că orice masă pe cinste are nevoie și de un desert, sunt opțiuni precum papanași și calzone.

Meniu La Balta

Am dat startul cu o ciorbă pescărească, deosebit de bună și cu ardei iute. A fost mai consistentă decât alte ciorbe pe care le-am mai încercat, puțin cremoasă, probabil datorită legumelor mărunțite, și cu o bucată bună de pește în ea.

Ciorba de pește

Am primit și un coș cu pâine, care avea gust de pâine de casă, proasptătă și pufoasă. Apoi ne-au venit și jumările din crap, călduțe și foarte crocante, cu o salată de ceapă roșie lângă. Am sorbit câte o halbă de bere, înfulecând din jumările aburinde. Nu erau nici foarte uleioase, nici foarte uscate, fiind ronțăielile perfecte pentru bere.

Jumări de crap

Nu am putut să neglijăm nici crapul și somnul din meniu. Așa că fiecare ne-am comandat câte o porție, cu cartofi și ceapă. Considerăm că peștele cu ceapă fac cea mai bună combinație ever. Atât crapul, cât și somnul erau afumați și băgați la cuptor, având astfel o carne foarte fină, cu un gust plăcut de afumat.

Somna La Balta

Cartofii, nu avem ce să comentăm, buni, proaspeți și moi. A meritat să mai ciocnim fiecare câte o halbă de bere pentru această combinație. Nu am încercat încă plachia bucătarului și nu am mai avut loc și de desert, dar cu siguranță vom reveni în aceeași componență.

Crap La Balta

Prețuri

După ce ne-am alintat papilele cu o cină pescăros de bună, am rămas în foișor să ne terminăm berile în liniște și cu discuții calde. Deși mai apărea pe ici-colo câte o gâză care ne deranja sau mușca, locul ni s-a părut superb. În condițiile actuale, este unul chiar de recomandat pentru distanțare socială și relaxare.

Prețurile sunt decente, iar porțiile, foarte consistente și sățioase. Chiar dacă 40 de lei pe un platou de crap sau somn pare mult, în combinație cu atmosfera de acolo și servirea, merită orice bănuț.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul