Burger cu carne de cerb și alte bunătăți la Restaurant Stejarul

Hotel Restaurant Stejarul
Timișoara

Profitând de weekendul prelungit și de vremea frumoasă de afară, am pornit într-o excursie în afara Timișoarei.

Ne-am săturat de clasicele opțiuni oferite de restaurantele oferite din oraș și ne dorim să vedem care sunt locurile unde merită să evadezi dacă ieși din Timișoara. Fiindcă nu le-am mai mapat serios de câțiva ani buni, iar pandemia ne-a amplificat dorința de a ieși din casă, am zis că este un moment oportun să ne apucăm de treabă.

Prima oprire a fost la Restaurantul Stejarul, aflat la Bazoșu Nou, chiar lângă intrarea parcului dendrologic. Restaurantul nu ne este străin, el fiind vizitat de gurmanzii noștri acum mulți ani pentru preparate cu specific vânătoresc, răsfățuri culinare sau pentru preparate mai exotice.

Locația a rămas la fel de pitorească, înconjurată de natură, ideală pentru a te ascunde căldura sufocantă din oraș. Fiindcă este aproape, la 20 de kilometri de Timișoara, iar drumul este unul bun, nu ne-a luat mai mult de 15-20min să ajungem acolo.

Fiindcă ne-am dorit să luăm masa de prânz acolo în weekend ne gândeam că va fi aglomerat. Însă am fost plăcut surprinși să găsim ușor și loc de parcare în fața locației, dar și o masă disponibilă pentru doi flămânzi.

Îndată așezați la masă ni s-a adus meniul și atunci a început adevărata luptă, pentru a ne decide ce să comandăm. Așa cum ne așteptam, meniul s-a schimbat de la ultimele noastre vizite și acum include o pagină întreagă de bunătăți (multe din ele cu specific vânătoresc), care te îndeamnă să le încerci.

Alegerile ne-au fost ușurate fiindcă din motive logistice, câteva preparate nu erau disponibile din meniu. Astfel, am renunțat la pulpa de iepure și la supa gulaș de vânat, cu gândul că vom reveni să le testăm fiincă tare ne-au făcut cu ochiul.

La băuturi am mers pe clasica opțiune atunci când îți este cald și te pregătești de o masă copioasă, o bere rece la halbă. Șoferul a ales una fără alcool, ca să ne aducă înapoi responsabil și în siguranță acasă.

Revenind la mâncare am rămas tot la capitolul vânat, unde am atacat un platou vânătoresc, așa de început cât să ne potolim foamea, iar apoi am continuat cu supă rasol de fazan cu tăiței de casă și un burger de vânat cu cartofi prăjiți și sos alioli.

Platou vânătoresc

Pe platou am avut salam de cerb, cârnăciori de vânat, pastramă de mistreț, pate de fazan, ouă de prepeliță cu sos remoulade, brânză de burduf, cașcaval cu chimion, ceapă roșie și o roșie feliată. Prefarata noastră a fost pastrama de mistreț — carnea fiind foarte fragedă, cu o aromă plăcută de afumat. Mai mai că nu ne-am bătut pe ultima felie. Următorul pe listă a fost cârnăciorul de vânat, puțintel picant, exact atât cât trebuie să îi dea un kick plăcut la gust și să meargă de minune cu pateul. Nici salamul nu îl judecăm, fiind foarte aromat și el și a mers foarte bine cu brânza de burduf și roșia.

Ne-a plăcut și combinația de ouă de prepeliță cu sos remoulade și bănuim că sosul a fost făcut de casă, fiind foarte aromat și bun la gust. Platoul a mers de minune și cu pâinea servită alături. Noi am devorat-o pe cea prăjită, dar și cea proaspătă arăta bine.

Concluzionăm cu platoul gol, fericiți de alegere și cu gândul la următorul fel de mâncare.

Ce am recomanda? 

Poate schimbarea platingului — fiindcă platoul ni s-a părut puțin cam mare pentru dimensiunea porției. Nu ne plângem de cantitate, a fost suficient pentru două persoane, așa ca aperitiv înainte de un preparat mai mare. Dincolo de aspect, credem că s-ar potrivi mai bine experienței și imaginii locației un platou cu aspect mai rustic.

Supă rasol de fazan cu tăiței de casă

Supa a fost ca un pansament pe suflet, ca orice supă caldă de casă, făcută de bunica ca să te răsfețe. Ne-a plăcut mult, aromată așa cum trebuie, porție suficientă și cu pătrunjel pus exact atât cât trebuie ca să împace ambele tabere (pro și contra). 🙂  Ne-a mai plăcut să regăsim și bucăți de legume și morcovi în farfurie, lucru care ne-a dus cu gândul acasă. Dacă ați mai mâncar supă de fazan cu tăiței de casă la Restaurantul Nora, atunci vă spunem că seamănă foarte mult la gust și că merită încercată.

Ce am recomanda?

În porția servită la farfurie să fie mai mulți tăiței. Fiind tăiței de casă, fragezi și perfecți în supă, ne-ar fi plăcut să completeze mai bine porția de zeamă lichidă. 🙂

Burger cu carne de cerb

Vedeta acestei excursii este burgerul care a fost o experiență foarte plăcută. Deși am fost sceptici la început văzând combinația între carne de cerb cu ardei copt, am rămas plăcut surprinși de cât de bine au mers împreună. Punctul principal a fost aroma și juicyness-ul pe care îl are un buger adevărat și delicios. Sosul de usturoi a mers foarte bine cu cartofii de casă și ne-am declarat fericiți la finalul mesei.

Burger cu carne de cerb

Ce am recomanda?

Poate preferință personală sau poate ne validați și voi idea, dacă mergeți să încercațu acest burger, noi am fi preferat un sos de usturoi mai ușor, poate cu iaurt în loc de maioneză. Burgerul fiind destul de consistent, parcă am simțit nevoia de ceva fresh ca sos și nu ceva care să ne încarce mai mult.

Tartă cu crumble, mure și mere verzi

Am fost entuziasmați de desert, fiindcă ne era dor de o tartă crumble bună, iar acesta a răspuns așteptărilor. A fost servit cu înghțată, ceea ce ne-a surprins în mod plăcut și a completat bine desertul cald și dulceața fructelor. O porție suficientă de împărțit în două persoane, mai ales după o masă consistentă.

Ce am recomanda?

O idee mai puțin zahăr, fiindcă fructele păreau a fi coapte și dulci de la natură. O singură persoană cred că ar lupta greu cu desertul dacă ar fi așa dulce.

Prețurile și servirea

Servirea a fost una foarte plăcută, ospătărița foarte amabilă informându-ne despre opțiuni disponibile sau recomandarea de a încerca burgerul. A fost prezentă în jurul nostru exact atunci când a fost nevoie, iar mâncarea ne-a fost servită exact la momentul potrivit. Nu am simțit că a fost nici prea devreme, nici prea târziu.

Prețurile și nota de plată a fost puțin cam mare, dar ținând cont de spcificul locației și de calitatea preparatelor pe care le-am încercat ni s-a părut că a fost un raport-calitate preț bun. Însă vi le lăsăm și vouă mai jos, ca să fiți informați când mergeți în vizită:

  • Platouă vânătoresc – 59 lei
  • Supă de fazan – 20 lei
  • Burger de vânat – 56 lei
  • Tartă crumble, mure și mere verzi – 34 lei
  • Bere x 2buc – 20 lei

Total de plată: 189 lei

Pentru a combate starea de moleșeală după o asemenea masă, am luat-o la pas prin Parcul Dendrologic, pentru a face mișcare și a descoperi diferitele tipuri de copaci.

Plimbarea de după a fost foarte energizantă și ne-am declarat fericiți de escapada în natură făcută în acest weekend. Ne-am propus să mai revenim în câteva săptămâni să încercăm și alte preparate și să descoperim și celelalte zone din parc, unde nu am reușit să ajungem.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Hotel Restaurant Stejarul

Adresă:
Bazoşu Nou, nr.123(DJ 609F)
Telefon:

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul