Tocmai ce ne-am întors, eu și Nuți, de la o nouă vizită la Bunicuța. De data aceasta, Bunica ne-a primit în cea de-a doua casă a ei, situată în Piata Mocioni nr 8 (fosta Sinaia), vis-a-vis de biserica Ortodoxă, la demisolul Hotelului Iosefin Residence.
Am ajuns pe la ora 13:00 și am observat că localul era destul de plin, în mare parte cu angajați plecați de la firmă în pauza de prânz. Spre deosebire de Casa Bunicii 1, acest restaurant este mai întunecos, cum intri înăuntru ai impresia că te pregătești pentru cină, de aceea mi se pare mult mai potrivit pentru întâlniri și evenimente care au loc seara. Localul este spațios, decorat în același stil retro specific ambelor “case”.
Deoarece eu nu mănânc carne, am răsfoit meniul în căutarea unor preparate potrivite. Am avut noroc! Chiar pe prima pagină am găsit o secțiune cu meniu de post. Am decis să aleg o supă cremă de conopidă. Din meniul de post mi-au mai atras atenția salata de crudități cu ciuperci și semințe de dovleac (7.99 lei), dovlecelul la cuptor cu sos de roșii (14.99 lei), sarmalele cu ciuperci și nuci cu mămăliguță (18,99 lei).
La felul doi, de multă vreme îmi doream să încerc faimosul preparat “spatzle de casă”. Așadar, nu am mai stat pe gânduri și am comandat o porție de spatzle cu hribi și salvie.
Supă cremă de conopidă
Supa m-a surprins din prima clipă prin inelele de ceapă prăjită și stropii de ulei de măsline cu care era decorată. Fiind o supă de post, nu avea smântână, însă gustul era foarte bun iar ceapa crocantă îi dădea o irezistibilă savoare de prăjeală care chiar îmi aducea aminte de mâncarea bunicii mele. Am servit supa împreună cu crutoane.
Spatzle de casă cu hribi și salvie
Dacă nu ați mai încercat niciodată acest preparat, pot să vă spun că spatzle sunt un fel de paste cu ou date pe răzătoare. Au fost aduse în Banat de nemți și au devenit parte din bucătăria locală. Conform descrierii din meniu, felul comandat de mine se pregătește astfel: se prepară un sote din hribi de pădure, praz, usturoi, pătrunjel și salvie. Pe urmă se adaugă spatzlele de casă, se asezonează cu sare și piper proaspăt râșnit și se mai trage puțin la tigaie pentru a uniformiza aromele.
În afară de gustul de salvie, pe care eu nu l-am simțit, totul a fost ca la carte! Pastele erau foarte fragede și pufoase, se vedea că sunt făcute în casă. Mi-au amintit, din nou, de tăițeii de casă din copilărie. Eu sunt un mare iubitor de ciuperci, așa că hribii au fost extrem de potriviți alături de aceste paste. Dacă ar fi să aleg, aș merge pe spatzle în loc de spaghetti, penne sau alte feluri de paste de cumpărat. Nu se compară! Trebuie să vă spun că Bunica știe să prepare spatzle în multe feluri, iar dacă sunteți iubitori de carne v-ar putea tenta specialitățile cu sos roșu și carne tocată sau cu costiță și smântână (ambele la prețul de 18.99 lei).
Cheese Cake
Cu toate că aveam deja stomacul plin, am poftit și un desert, foarte lăudat în prealabil de colega Nuți, care l-a încercat mai demult și i-a plăcut foarte tare.
Un cheese cake, așadar. Eu nu am o prea vastă experiență cu acest tip de desert însă iubesc orice fel de prăjitură cu brânză, așa că mă așteptam să îmi placă. Cheese Cake-ul făcut de bunica este cu blat de biscuiți și cremă fină de ricotta. Crema e aromată cu lămâie și este foarte, foarte fină, nici nu simți textura brânzei. Iar deasupra e acoperită cu un delicios strat acrișor de fructe de pădure. A fost un desert simplu, ușor și răcoritor, care mi se pare potrivit atât în completarea unui meniu de zi cu zi, cât și pentru o ocazie mai festivă.
Prețuri
Supă cremă de conopidă – 350 ml – 8.99 lei
Spatzle de casă cu hribi și salvie – 400 g – 19.99 lei
Cheesecake – 150 g – 9.99 lei
Concluzii
Dacă încă nu ați ajuns pe la Bunica, vedeți că are două case și fiecare dintre ele merită vizitată 😉 Veți găsi un cadru primitor, servire bună și mâncare ca pe vremuri.
The Cheesecake Factory-definitia rasfatului | FoodCrew
[…] până la urmă din meniu Orange Chicken pentru mine și Fettuccini Alfredo cu pui pentru partener. Pastele lui au fost extrem de delicioase pentru că am gustat și eu și mai apoi mi-a părut rău că nu […]
Pizza Hut de America | FoodCrew
[…] aperitive, paste, pizza și deserturi, dar ca să fiu sinceră nu cred că există ceva de genul meniul zilei sau cel puțin eu nu am văzut nimic […]
Piept de rata facut de bunica | FoodCrew
[…] l-am luat alături de colega mea, Ratatoullia, dar cum ea v-a povestit deja despre experiența ei cu faimoasele spatzle din meniul de la Casa Bunicii, e rândul meu să vă zic cum mi-a […]
Ziua de nastere la Casa Bunicii 2 | FoodCrew
[…] cea de-a doua vizită mi-am zis că nu pot să mai ratez faimoasele spatzle de casă făcute de Bunica că prea îmi zicea toată lumea de ele. Am ales rapid o porție de spatzle de […]
FoodCrew – Prânz delicios fără carne la BIOfresh
[…] mult ulei. Nici sosul pesto nu m-a dezamăgit deloc. Un sos răcoritor și ușor care a făcut ca pastele să fie savurate până la ultima […]
Comentarii
Veveriţa Mâncăcioasă
Cheesecake-ul arata foarte bine, mi-ai dat o idee de desert de facut in casa. 😀