Weekend-ul acesta am campat la Muzeul Satului Bănăţean de lângă Timişoara pentru a ne afla în mijlocul oamenilor care au venit cu mic, cu mare la cea de-a 6-a ediţie a Festivalului PLAI. Aşa cum anunţam, nu am venit cu mâna goală, ci am pregătit două ateliere delicioase şi am stat la poveşti despre mâncare cu cei care ne-au făcut bucuria de a ne vizita cortul.
Iată în câteva cuvinte şi în ceva mai multe imagini ce s-a întâmplat sâmbătă şi duminică la cortul FoodCrew de la PLAI.
Sâmbătă fiind prima zi dedicată activităţilor, probabil mulţi dintre purtătorii brăţărilor PLAI s-au adunat mai greu în curtea Muzeului Satului. La ora 14.10 când au sosit cele 23 de cutii de pizza livrate de Rustica a început să se strângă cu mai mare spor lumea curioasă de întâmplare. La nici 10 minute mai târziu în faţa cortului aveam deja un grup de vreo 15-20 oaspeţi cu care am început Atelierul de Pizza şi am dat totodată drumul la poveşti.
Am discutat despre pizzeriile preferate ale celor prezenţi, despre ce pizzerii s-au mai deschis prin oraş, ce tipuri de pizza ar trebui să încercăm în Timişoara şi mai ales unde să o facem. Nu au lipsit exemplele de pizza ciudate, dezbaterile de tipul “pizza americană vs. pizza italiană”, “pizza cu sau fără sosuri” şi nici explicaţiile date de către cei mai în temă dintre participanţi.
Bineînţeles, în acest timp printre cei prezenţi circulau în toate direcţiile cutiile de pizza într-un fel de degustare de pizza ad-hoc 🙂
Şi dacă tot ne-am strâns la cortul FoodCrew şi ne-am pus pe povestit, parte din sugestiile făcute în timpul atelierului de sâmbătă s-au putut regăsi şi pe “peretele cu recenzii” unde am invitat participanţii să-şi treacă recomandările şi ponturile de localuri pe care să le vizităm.
Mulţumim tuturor celor care au împărtăşit cu noi câteva felii din experienţa lor în ceea ce priveşte mâncatul în oraş. Sperăm că pizza oferită la schimb mulţumită Pizzeriei Rustica să vă fi fost pe plac şi că măcar într-una din zilele de PLAI aţi profitat de reducerea oferită la locaţia Rustica din Unirii.
Dacă sâmbătă am despicat pizza-n patru şi am mai aflat câteva lucruri noi despre acest preparat, duminică am trecut la mâncarea care ne stă tuturor la îndemână: sandwich-urile. Dorind să facem lucrurile cât se poate de simple pentru invitaţii noştri de la PLAI, am încropit o echipă mixtă de editori FoodCrew, prieteni şi cititori şi ne-am pus pe feliat şi porţionat ingrediente, preparat sosuri şi stors lămâi pentru limonadă.
Pentru cei aflaţi în trecere pe Aleea Culturală de la PLAI, cortul FoodCrew arăta cam aşa:
Pentru cei care au avut curiozitatea să se apropie ceva mai mult, cortul a arătat cam aşa:
În nici 10 minute de la startul Atelierului de Sandwich-uri vreo 30-40 de oameni deja trecuseră pe la mesele cu ingrediente, dornici atât să-şi pregătească sandwich-ul din combinaţia preferată de ingrediente, cât şi să se inspire de la colegii de atelier pentru a încerca gusturi noi.
Pentru rezultate lăsăm pozele să vorbească de la sine:
Aşa cum ne aşteptam, la PLAI am cunoscut o mulţime de oameni faini, iar regula conform căreia evenimentul se adresează tuturor vârstelor a fost încă o dată confirmată chiar şi la Atelierul de Sandwich-uri unde prichindei, părinţi şi bunici au meşterit şi au mâncat cot la cot bunătăţile preferate.
Atelierul de Sandwich-uri a fost de asemenea o ocazie pentru cupluri să-şi demonstreze atât îndemânarea şi grija atunci când vine vorba de a împărţi o gustare cu jumătate mai pofticioasă.
Un lucru este sigur: fie că au ales să-şi pregătească un sandwich consistent…
… sau unul mai simpluţ…
… concluzia a fost unanimă. Sandwich-urile au primit fără excepţie notă de trecere!
Ne bucurăm că am reuşit să aducem un zâmbet nu doar pe feţele celor care au petrecut câteva ore la standul FoodCrew.
Sperăm să ne revedem cu bine şi la PLAI 2012, însă până atunci ne citim pe FoodCrew.ro. Ah, da! Nu uitaţi să vă tag-uiţi în pozele din albumul de pe Facebook! 😉
Mulţumim tuturor participanţilor atelierelor, organizatorilor PLAI şi sponsorilor celor două ateliere: Pizzeria Rustica pentru pizza livrată şi reducerea acordată pe baza brăţărilor PLAI, respectiv Novatim pentru contribuţia adusă la procurarea ingredientelor necesare pregătirii sandwich-urilor!
Plaiul trece şi prin stomac | FoodCrew
[…] « Voie şi mâncare bună la atelierele FoodCrew de la Festivalul PLAI […]
Nici un comentariu