5 restaurante lângă Timișoara unde să mergi în weekend

Căldură, zgomot, agitație…sau oricare ar fi motivul, căutăm des o escapadă în afara orașului, care să ne încarce puțin bateriile. Și fiindcă și perioada concediilor se apropie de final, credem că încă ne putem bucura de vremea de afară, chiar și într-o mini-vacanță de weekend.

Acum multă vreme, am evaluat câteva locuri și restaurante lângă Timișoara și am vrut să vedem dacă între timp recomandările au rămas valabile sau nu și ce alte opțiuni noi au mai apărut. Astfel, în ultma perioadă ne-am plimbat prin orașele și satele din zonă să vedem ce opțiuni sunt, iar mai jos v-am lăsat trei opțiuni care nouă ne-au plăcut și unde am reveni cu plăcere.

  1. Restaurant Stejarul (Bazoș)

Burger cu carne de cerb - Restaurant Stejarul - Restaurante lângă Timișoara

Parcul Dendrologic de la Bazoș, dar și Restaurant Stejarul sunt printre locațiile noastre preferate încă de când v-am făcut primele recomandări, prin 2014. Este un loc care și-a păstrat frumusețea, autenticitatea și calitatea în timp și unde am vrea să ne întoarcem oricând cu drag. Mâncarea cu specific vânătoresc și terasa cu vedere spre parc sunt printre mariile avantaje, dar și faptul că este foarte accesibil cu mașina, la doar câteva minute distanță de Timișoara.

Supa de fazan și burgerul cu carne de cerb sunt printre preparatele la care am reveni oricând, dar credem că cu orice preparat de la categoria vânat nu vei da greș. Ah, vă mai dăm un pont, murăturile sunt făcute la soare și sunt servite la masă cu cuburi de gheață. Vă spunem doar atât, CELE MAI PROASPETE.

Citește opiniile noastre din trecut aici:

Carne de vânat - Restaurant Stejarul - Bazoș - Restaurante lângă Timișoara

  1. Pescăria lui Marcel — La Balta (Peciu)

Somn — Pescăria lui Marce - La Balta - Restaurante lângă Timișoara

Pescăria lui Marcel sau cum este cunoscută de foarte multe persoane „La Balta” este al doilea loc unde evadăm des din Timișoara. Îi găsiți la Peciu, atât cu o terasă largă, potrivită pentru evenimente de familie, dar și cu mini-terase din lemn, ideale pentru o ieșire de weekend.

Din meniu, mergem întotdeauna pe variantele cu pește, de cele mai multe ori varianta afumată cu sosul tare bun de usturoi și cartofi de casă, făcuți de ei. Ah, și musai la aperitiv un platou cu jumeri de pește și o bere rece la halbă.

Citește opiniile noastre din trecut aici:

  1. Pizzeria Maschino (Giarmata)

Pizza quattro fromaggi cu salam picant - Pizzeria Maschino - Giarmata Vii - Restaurante lângă Timișoara

Am descoprit Pizzeria Maschino într-o zi normală, după muncă când ne foiam de ici-colo să ieșim undeva la masă afară din oraș, pe motiv să ne aerisim puțin creierul. Ne-am îndrăgostit de pizza lor, dar și de zona de deserturi, unde am încercat un tiramisu.

Nu am apucat să revenim la ei de curând și să vă povestim pe îndelete într-o recenzie, dar promitem să o facem curând. Iar până atunci așteptăm și opiniile voastre în comentarii.

  1. La Livada Bănățeană

La Livada Bănățeană - Locuri de evadat lângă Timișoara - FoodCrew

Pentru amatorii de pedalat, recomandăm o plimbare cu bicicleta pe pistă, până la Sânmihaiu Român sau parțial cu vaporașul RATT, până la Ecluză și de acolo în plimbare pe jos. La Livada Bănățeană puteți face apoi un popas pentru o gustare și o bere rece.

La ultima noastră plimbare am luat o porție de mici și o bere la halbă, apoi ne-am plimbat prin livadă, înainte să pornim înapoi spre casă. Fiindcă a trecut ceva vreme de când am făcut asta, vrem să revenim și să luăm pulsul, iar mai apoi să vă povestim și vouă aici. Mâncarea și priveliștea merită oricum.

La Livada Bănățeană - Locuri de evadat din Timișoara - FoodCrew

  1. Anette Resort & SPA (Covaci)

Colega noastră Ianca.Food a făcut recent o excursie la 10 minute de Timișoara, spre Covaci unde a descoperit această bijuterie de locație. Anette Resort & SPA nu are doar partea de apă și relaxare, ci și o zonă de restaurant și hotel, unde poți savura niște bunătăți și rămâne peste noapte. Vă lăsăm impresiile la cald ale colegei noastre, în caz că vă decideți să le faceți o vizită.

Anette Resort & SPA - Locuri de evadat din Timișoara

Astea sunt doar o parte din locurile pe care noi am ajuns să le viziăm până acum. Suntem deschiși însă la propuneri și de abia așteptăm să aflăm și de alte locuri din afara Timișoarei numai bune de vizitat. Lista rămâne deschisă și așteptăm recomandările voastre în comentarii.

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul