Farm to Table – Sabres încurajează producătorii locali prin noul meniu

Sabres
Timișoara

Sabres Timișoara a lansat recent Farm to Table, un nou concept de promovare a produselor locale încurajând astfel clienții să îmbrățișeze un stil de viață sănătos.

Când am văzut evenimentul Farm to Table pe Facebook eram convinși că weekendul acesta nu gătim, fiindcă am găsit o opțiune sănătoasă de a lua masa în oraș. Așa că o parte dintre noi am revenit cu drag la Sabres în această sâmbătă însorită, la prânz, să-mi iau proteinele necesare refacerii după o alergare de 7 km.

Farm to table - Sabres Restaurant

Bineînțeles, am regăsit acea oază de liniște ca de fiecare dată și am cerut meniul cu specialitățile preparate cu produse locale. Ne-am bucurat mult să recunoaștem în noul meniu microplantele și mirodeniile de la MyGreens și produsele de la Terra Natura. Dar, nu am rezistat să nu comandăm pentru aperitiv și o porție de creveți marca Sabres. Aceștia sunt probabil preferații colegei noastre Fishka prezentă la datorie astăzi la restaurant.

Creveții sunt în sos de ulei de măsline cu usturoi și peperoncino, perfecți cu felii de pâine neagră prăjită.

Creveți marca Sabres Restaurant

Farm to Table – cu și despre producători locali

Revenim la Farm to Table și la meniul lor de Dragobete, aici aveți de ales din mai multe specialități din pește pe care vă recomand să le asezonați cu mămăligă și microplante.

Puteți savura păstrăv pescuit la Roscani, sturion de crescătorie din Giarmata sau crap de Pescotim, cu mămăligă făcută de casă cu mălai ecologic de la Terra Natura. Ce trebuie să știți despre microplante însă, este faptul că au conținut de zeci de ori mai mare de nutrienți decât plantele mature. Astfel veți simțiți gustul și aroma acestora mult mai intense.

Pentru iubitorii de paste în meniu se regăsesc și tagliatele făcute de casă, din făină ecologică cu păstrăv.

Sabres Restaurant

Eu am optat pentru sturion fript ca la Clisură cu mămăligă și un pahar de vin ecologic Sauvignon Blanc de la Terra Naturra.

Mămăliga avea un miros exact ca cea pe care o gătea bunica, iar deși eu prefer vinul roșu, pentru meniul ales vinul alb s-a potrivit perfect.

Sturion fript ca la Clisură cu mămăligă

Sabres Restaurant

Prietena mea, fiind și ea healthy food addicted, a comandat ceva din meniul obișnuit Sabres. A ales păstrăv file la abur cu piure de țelină și ardei copt, care a fost delicios. File-ul fost foarte fin și îmbibat cu gust și aromă de ardei copt.

Păstrăv file la abur cu piure de țelină și ardei copt

Sabres Restaurant

La final, am ales o tartă cu mere coapte și miez de nucă, fină și nu foarte dulce, cu o cupă de înghețată lângă.

Trebuie să evidențiem faptul că ospătarii sunt foarte prietenoși, iar fiecare fel de mâncare a venit destul de repede, reușind astfel să ne potolim poftele și foamea.

Tartă de mere coapte și miez de nucă cu înghețată

Am reușit astăzi să petrecem o după amiază liniștită, într-un stil sănătos la Sabres, susținând astfel inițiativa lor de a promova producătorii locali și o alimentație sănătoasă.

Dacă si voi sunteți pentru adoptarea unui stil de viață sănătos și în căutarea unei locații primitoare, vă recomandăm să-i vizitați. Mai puteți alege meniul Farm to Table azi și luni, urmând a fi repetat cu alte specialități luna viitoare.

Sabres

Adresă:
str. Craiova nr.1
Telefon:
Website:

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul