Topul teraselor din Timișoara în vara lui 2015

Timișoara

Dacă verile timișorenilor se învârteau în jurul pieței Unirii care abunda de terase, se pare că anul acesta lucrurile se schimbă puțin. Dacă ați trecut recent prin piața Victoriei, cu siguranță ați observat că umbreluțele par să se înmulțească peste noapte. Ceea ce nu e neapărat un lucru rău. Însă dincolo de centru, dacă vrei să și mănânci ceva bun, știți unde sunt terase frumoase?

Terase Timisoara

Ei bine, noi am încercat să facem o listă cu restaurante/bistro-uri care au terase numai bune de servit o cină într-o seară de vară. Cu locuri noi și vechi, am reușit strângem o listă cu terase din Timișoara pe care trebuie să le încercați vara aceasta.

Restaurant Sky

Faimos pentru priveliștea superbă pe care o oferă, terasa restaurantului este o alegere perfectă pentru o cină romantică, pentru un eveniment special sau pentru a savura în tihnă un pahar de vin. Meniul cu specific internațional cu siguranță impesionează și reușește să satisfacă toate gusturile.

Terasa Sky Restaurant

Sabres

Deja cunoscut pentru specialitățiile din pește, restaurantul este mereu o alegere potrivită pentru  o cină mai specială. Mâncarea bună, porțiile gândite bine și terasa frumoasă din dotare fac din Sabres un loc care trebuie vizitat.

terasa restaurant sabres timisoara

Fratelli Terrazza

Cu un decor modern și colorat, situată pe malul Begăi, Fratelli Terrazza este cu siguranță o terasă de neratat pentru această vară. Au un meniu simplu, cu câteva feluri de paste, salate și aperitive, niște limonade grozave și o rețetă de brownies care îți lasă gura apă.

terasa fratelli

La căpițe

O terasă care se bucură de popularitate și a urcat rapid în topul preferințelor. Cu numeorase evenimente pe timp de vară, cu un meniu tradițional, mâncare simplă și gustoasă, poate să fie destinația perfectă pentru  o seară cu prietenii într-un spațiu relaxant și lejer.

Villa Casa del Sole

Piscina din mijlocul terasei și florile care împânzesc terasa aduc un plus de farmec locației. Cu o ofertă bogată în meniul de pizza, aici puteți gusta inclusiv paste, fructe de mare, și diferite preparate din pui, porc, miel sau vită.

Piscina Casa del Sole

Casa Bunicii 1 & 2

Un spațiu generos cu teren amenajat pentru copii, terasele de la cele două locații Casa Bunicii pot să fie o alegere potrivită pentru întâlniri în grup mare sau în familie. Destul de aglomerat în perioada verii, restaurantul oferă mereu preparate gătite atent, rețete tradiționale și combinații de succes.

gradina de vara restaurant Casa Bunicii

Riviere Brasserie

O terasă nouă în Timișoara care se bucură de o locație de excepție. Aproape de centru, cu vedere la râul Bega, noua terasă oferă un meniu complex, variând de la pizza, paste, bugeri sau specialități din vită și fructe de mare. Noi i-am încercat, nu ne-au impresionat la capitolul mâncare, dar sperăm că se vor adapta la exigențele impuse de clienți.

Terasa Riviere Brasserie

Locanda del Corso

Deși nu la fel de mare ca restul menționate, restaurantul este situat pe strada pietonală Mărășești. Iar spre deosebire de restul teraselor din zonă e ceva mai bine delimitată de stradă, oferind un spațiu mai puțin expus. Preparatele cu specific italienesc sunt bine pregătite, deși puțin cam scumpe raportate la piața din Timișoara.

Terasa Locanda del Corso

Casa Voastră

O locație cu potențial, departe de de zarva orașului, Casa Voastră e un restaurant cu vechime din Timișoara care oferă preparate bune la prețuri accesibile.

Separeu Casa Voastra

Dincolo de acest top vă puteți bucura de restaurantele cu terase generoase aflate în afara localității sau de cele cu terasă mică, amenajate în fața restaurantului cum există la Segafredo, Core Napoli, Cheers, Restaurant Urban și multe altele. Și nu uităm nici de terasele cu vechime din Timișoara cum sunt Porto Arte, Grădina Banațeană, Lloyd sau Curtea Berarilor Timișoreana. Dacă nici cu acestea nu ați găsit ceva pe plac, puteți încerca una dintre terasele de la hotelurile din Timișoara. Spre exemplu Hotel Senator sau Hotel Vanilla au terase spațioase cu mâncare bună.

Dacă totuși am ratat vreo terasă din topul vostru de preferințe, nu ezitați să o menționați în secțiunea de comentarii.

[…] la o masă, am privit puțin în jur și nu am putut să nu observăm cât este de colorată terasa. În plus, dispune și de o priveliște frumoasă, te simți de parcă ai fi într-o oază de […]

Comentarii

anca

11 June 2015 at 23:11

Si pe terasa in iarba de la Hotel Boavista se mananca bine.

Alexandra

1 September 2015 at 16:11

Vreau sa va recomand terasa restaurantului Edesia din Bazosu Nou. Am ajuns acolo din intamplare pentru ca era inchis restaurantul Stejarul. Mancare deicioasa intr-o gradina frumoasa.

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul