Cooking with Kasumi – Yakisoba

KUXA studio
Timișoara

Nu știu câți dintre voi știu că în Timișoara avem o asociație culturală româno-japoneză care se ocupă cu promovarea culturii din țara soarelui răsare. Aceasta se numește Asociația Culturală Româno-Japoneză Kizuna care este condusă chiar de Kasumi, o tânără japoneză stabilită în Timișoara. 

Kasumi, împreună cu echipa asociației a lansat un cooking workshop acum câteva luni, iar pentru ianuarie 2020 ne-a pregătit un nou episod de gătit cau și despre – yakisoba. Atelierul are loc pe data de 25 Ianuarie la studioul celor de la KUXA, între orele 11:30 și 13:30, iar prețul unui bilet este de 130 de lei.

Înscrierile se fac aici: http://bit.ly/inregistrareyakisoba

Yakisoba este un preparat japonez a cărui popularitate a crescut tot mai mult începând cu anii ‘30. Cuvântul yakisoba se traduce ca tăieței prăjiți rapid prin agitare (stir fried, cum s-ar spune în engleză). Deși soba înseamnă tăiței din făină de hrișcă, tăiței din yakisoba sunt de fapt pregătiți din făină de grâu. Deși pare foarte ciudat să mănânci tăiței prăjiți, noi vă spunem din experiență că sunt foarte delicioși și savuroși la gust. Totodată, yakisoba nu este deloc greu nici de gătit, iar cu ocazia această vă dezvăluim un secret. 

Pizzeru‘ nostru Pragmatic obișnuiește să gătească yakisoba destul de des, motiv pentru care îl vom trimite la workshop, ca să afle secretele pregătirii tăițeilor prăjiți de la un nativ. Dacă continuăm călătoria de la noi la japonezi, aflăm că acest fel de mâncare se prepară atât acasă cât și în teishoku-ya (restaurante mici, adică diner, cum s-ar spune în engleză), însă ce a făcut yakisoba să devină extrem de popular sunt festivalurile (matsuri) în care mâncarea de stradă abundă. Putem spune liniștiți că yakisoba nu lipsesc de la un matsuri adevărat.       

Ce este important să știți despre atelier?

În cazul în care vă răzgândiți sau nu mai puteți participa la eveniment și anunțați acest lucru până joi, 23 ianuarie, la ora 23:59, vi se va returna 50% din suma integrală (65 RON). În cazul în care neparticiparea va fi anunțată vineri, 24 ianuarie sau sâmbătă, 25 ianuarie, înainte de începerea atelierului, suma NU va mai putea fi returnată. 

 

Toate ingredientele sunt incluse în preț, iar preparatele se pot consuma pe loc sau se pot lua acasă. Pentru a le putea lua acasă, vă rugăm să vă aduceți recipiente sau caserole (atât pentru supă cât și pentru celelalte feluri).

 

Mai multe detalii și informații găsiți și în evenimentul lor de pe Facebook.

KUXA studio

Adresă:
Bulevardul Liviu Rebreanu 177, Timișoara 300723
Telefon:

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul