Cronică eveniment: Salonul RoVinHud, vinuri de bun gust

Hotel Timișoara
Timișoara

Pentru că oamenii, vinul și mâncarea sunt mereu o combinație reușită pentru orice eveniment, am primit cu brațele deschise invitația celor de la Salonul RoVinHud. Aflat la prima ediție, evenimentul venea cu un aer nou, reușind să strângă în jur câțiva dintre cei mai mari experiți ai vinului. Mai mult, Salonul RoVinHud a reușit să contureze o poveste emoționantă și a îmbinat adus oamenii cu gusturi alese aproape de vinurile bune pentru sprijinirea asociației Ceva de Spus. Astfel, după cum știați, toți banii strânși în cadrul evenimentului vor fi direcționați pentru achiziționarea unui microbuz accesibil pentru tinerii cu dizabilități din cadrul asociației.

candoameniiVINaproape

Au fost trei zile de experiențe remarcabile care au oferit participanților nu doar o viziune mai bună asupra vinurilor din toate colțurile lumii, cât și a reușit să le dezvăluie câteva dintre secretele unor crame de tradiție. Sambătă, prima zi deschisă publicului larg a fost o zi completă în care participanții s-au înscris atât la cursurile demo WSET cât și la masterclassuri, iar seara s-a terminat grandios cu o cină festivă cu licitație de vinuri. La vorbitor au stat specialiști precum Jancis Robinson , Nicholas LanderNémeth Ágnes, Dan Micuda și Alkonyi László, adevărați profesioniști cu o pasiune deosebită pentru vin și cu o carieră profesională extraordinară, o adevărată premieră pentru timișoreni.

Duminica a continuat degustarea vinurilor alături de expozanții prezenți, iar pentru noi a fost o zi mai specială pentru că ne-am întâlnit cu câțiva dintre cititorii noștri și am împărțit impresii despre vinurile degustate.

cititori FoodCrew

Am petrecut o zi deosebită, am trecut pe la mesele expozanților, le-am ascultat poveștile și ne-am lăsat simțurile încântate. A fost un deliciu, aromele și culorite ne-au cucerit pe fiecare în parte. Am trecut de la vinuri albe, la roze și roșii. Am degustat vinuri tinere, altele deja consacrate – cu premii la nivel internațional- sau vinuri care nu se găsesc încă pe piață. Fiecare expozant a avut câte o surpriză plăcută pentru vizitatori.

expozanti RoVinHud

Astfel, orele s-au umplut cu informații prețioase despre soiurile de struguri din Spania, cupaje de vin de excepție din Ungaria, tradiții românești legate de vinificație din Oltenia, concepte noi și de apreciat din Transilvania și multe altele. Au fost foarte multe țări, regiuni și fiecare vin prezentat avea în spate cultura, obiceiurile și gusturile specifice zonei din care provine. Iar somelierii prezenți la standurile expozanților au știut exact cum să ne introducă în atmosfera aceste povești de fundal, alegând cu grijă fiecare sticlă de vin în așa fel încât să te poți bucura pe deplin de fiecare pahar degustat.

Ne bucurăm că iubirea pentru vinuri a domnului Zoltán Szövérdfi-Szép a reușit să aducă aproape de dânsul oameni deosebiți care s-au implicat ca voluntari în organizarea acestui eveniment. A fost un real succes, un răsfăț al simțurilor, o bucurie pentru toți cei care știu să aprecieze un pahar de vin bun. Iar prezența celor din asociația Ceva de Spus a învăluit fiecare seară în noblețea și bunătatea din care a izvorât prima ediție a Slonului RoVinHud. FELICITĂRI!

Zoltán Szövérdfi-Szép

Mai mult, mulțumim cititorilor care au fost alături de noi la eveniment, celor care și-au onorat invitațiile câștigate în cadrul concursului dedicat Salonului RoVinHud și sperăm să ne întâlnim în număr și mai mare anul viitor, în ediția a doua a salonului.

Hotel Timișoara

Adresă:
Strada Mărășești 1-3, Timișoara
Telefon:

[…] pe seară, aproape toate localurile oferă Aperitivo. Pe scurt: cumperi băutura iar localul oferă mâncare gratuit.  Majoritatea fac asta între ora 18 și 22. Așa cum era de așteptat, fiecare local are propria […]

[…] iar cel special pentru băuturi nu ne-a interest în mod special, deoarece nu suntem băutori de vinuri. Totuși, n-am putut să nu remarcăm bogăția sortimentelor listate în meniuri (Casa Pilvax este […]

[…] două, să fie loc pentru toată lumea. Am primit seturile de meniuri și ne-am pus la discutat vinuri. Nu am primit foarte multe informații, dar nici nu prea poți să ai pretenții de somelier din […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul