Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber poposeşte weekend-ul acesta şi în Bucureşti într-o ediţie care va avea loc la Plaza Bucureşti începând de mâine după-masă. Precum ne-au obişnuit în ediţiile trecute din Timişoara şi Cluj, organizatorii au pregătit şi de această dată o distribuţie specială din care nu lipsesc numele sonore ale bucătăriei internaţionale, dar nici reprezentanţi de seamă ai bucătăriei româneşti.
Printre invutaţii de peste hotare care vor susţine gastro show-uri în faţa publicului se numără Charlie Fadida (căpitan al echipei olimpice a Israelului), Elena Schramko (organizatoarea Cupei Kremlinului în Gastronomie), Guido Debono (preşedintele Asociaţiei Bucătarilor din Malta), Hay Schwartz (preşedintele Asociaţiei Bucătarilor din Israel), Spyros Dimitriou (consultant gastronomic), Reuven Harel (preşedintele de onoare al Asociaţiei Bucătarilor din Israel), Jyrki Yli-Uotila (preşedinte Eurotoques Finlanda), Thomas Gugler (Vice-Preşedinte al Asociaţiei Bucătarilor din Arabia Saudită). Şugubăţul Uica Mihai de la Sarea în bucate (TVR Timişoara), Răzvan Cucui (redactor-şef Bucătăria pentru toţi) şi Cosmin Zidurean (prezentator TVR1) vor pregăti de asemenea bunătăţi şi vor dezvălui din tainele bucătăriei celor prezenţi la eveniment.
Evenimentul se adresează atât bucătarilor profesionişti, care au mai participat şi la alte competiţii gastronomice şi au experienţă în domeniu, cât şi amatorilor care gătesc din placere şi vor să ia parte la un eveniment deosebit. Mai mult, Cupa Bucureşti este o ocazie excelentă pentru toţi gurmanzii bucureşteni care doresc să petreacă un weekend într-un cadru plăcut, cu atât mai mult cu cât şi de această dată organizatorii vor pregăti nu doar un record mondial, ci două, în total 4000 de porţii de mâncare: 2000 de porţii de gulaş secuiesc şi 2000 de porţii de ghiveci măcelăresc!
Iată cele mai importante activităţi care vor avea loc în cadrul Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber, etapa Bucureşti:
Vineri, 21 octombrie
- 16.00 – Festivitatea de deschidere a evenimentului
- 16.10 – Lansarea Muzeului de Obiecte Viticole Gastro
- 16.20 – Gastro – show Uica Mihai
- 16.30 – Gastro – show Palestina
- 17.30 – Gastro – show Albania
- 18.30 – Gastro – show Israel
- 19.30 – Gastro – show Cristi Sora, Chef TV Paprika
- 20.30 – Parada Somelierilor
- 21.00 – Gastro – show Jyrki Yli–Uotila
- 22.00 – Închiderea programului
Sâmbătă, 22 octombrie
- 10.00 – Înscrierea concurentilor
- 11.00 – Preluarea standurilor de către concurenţi
- 12.00 – Startul competiţiei de Preparate Culinare Reci
- 13.00 – Record Gastronomic Internaţional – Gulaş Secuiesc
- 13.15 – Grupul Fargolino
- 13.45 – Trupa Mini Trouble Crew
- 14.15 – Gastro – show Uica Mihai
- 15.00 – Gastro – show Razvan Cucui
- 16.00 – Gastro – show Egipt
- 17.00 – Finalizarea Recordului / Certificarea Internaţională a Recordului/ Împărţirea a 2.000 de porţii către public
- 18.00 – Gastro – show Antonio Passarelli
- 18.45 – Concurs de spălat viteză a tigăii uriaşe
- 19.00 – Gastro – show Charlie Fadida
- 20.00 – Concert Sensor
- 20.45 – Parada Somelierilor
- 21.00 – Ceremonia de Decernare a Premiilor
Duminică, 23 octombrie
- 9.00 – Înscrierea concurenţilor
- 10.00 – Preluarea standurilor de către concurenţi
- 11.00 – Startul competiţiei de Gătit în Aer Liber
- 12.00 – Record Gastronomic Internaţional – Ghiveci Măcelăresc
- 12.30 – Grupul Fargolino
- 13.00 – Trupa Mini Trouble Crew
- 13.30 – Gastro – show Alexandru Nagy
- 14.15 – Jurizarea echipelor de concurenţi
- 15.00 – Gastro – show Irina Hriapcă
- 16.00 – Gastro – show Nelu Fatol
- 17.00 – Finalul Competiţiei de Gătit în Aer Liber
- 18.00 – Finalizarea Recordului / Certificarea Internaţională a Recordului / Împărţirea a 2.000 de porţii către public
- 18.15 – Concurs de spalat viteză a tigăii uriaşe
- 19.00 – Gastro – show Spyros Dimitriou
- 20.00 – Concert ALIAS
- 21.00 – Parada Somelierilor
- 21.30 – Ceremonia de Decernare a Premiilor
FoodCrew va fi reprezentat la eveniment de iscoada Dino Salami, care nu va rata ocazia de a-şi băga nasul şi camera foto în toate oalele pentru a relata mai apoi despre cele gătite în acest weekend. Mergeţi cu încredere şi cu poftă, nu veţi regreta! 😉
Nici un comentariu