Germania celebrează berea bună şi vinurile de calitate

München

Buna dispoziţie a nemţilor e faimoasă în lume. Sunt un popor vesel care pare mereu pus pe sărbătoare. Dar parcă niciodată atât de frumos şi grandios ca toamna, când îşi pun în valoare două dintre simbolurile naţionale: vinul şi berea.

Râuri de vin la Dürkheimer Wurstfest

Acest festival îşi merită renumele de “cel mai mare din Europa”. Totul este la superlativ când vine vorba de organizare: nicăieri nu veţi mai găsi atât de mulţi producători de vin strânşi la un loc şi corturi imense cât un teren de fotbal unde puteţi savura vin bun în pahare de o jumătate de litru. Dürkheimer Wurstfest are loc la Bad Dürkheim (la 145 de kilometri Stuttgart) între 7 şi 17 septembrie. Are o tradiţie de aproape 600 de ani şi nu şi-a pierdut prospeţimea şi fanii. În cotinuare mii de oameni vin în fiecare toamnă aici ca să se distreze în stil german. Fanfarele şi trupele cu muzicanţi îmbrăcaţi în costumaţii tradiţionale sunt deliciul mulţimii.

Puteţi degusta peste 150 de tipuri de vin în peste 50 de corturi, standuri sau terase. Fiecare podgorie are locaţia ei şi îi îmbie pe turişti cu cele mai bune licori. Vinuri seci sau dulci, roşii sau albe,  tinere sau mai vechi, niciunul nu îşi pierde savoarea la Dürkheimer Wurstfest, unde îl puteţi savura lângă celebrul wurst (cârnat) nemţesc. Şi chiar dacă vinul este în centrul atenţiei, nici clienţii mai mici ai festivalului nu sunt uitaţi. Pentru copii există locuri de joacă speciale şi o mulţime de atracţii: de la roata mare până la cabinele unde poţi să împuşti raţe şi ursuleţi de pluş. Cu toţii, adulţi şi copii, vor dori însă să se fotografieze cu marele butoi din lemn, simbolul festivalului.

Vinurile germane sunt recunoscute în lume alături de cele din Franta sau Spania, iar podgoriile de pe valea Mosel (din apropiere de Düsseldorf) sunt o altă aventură pe care o puteţi încerca în vacanţa de toamnă. Riesling-urile de aici şi-au câştigat faima mondială. În plus, Valea Mosel este plină de sătucuri romantice, castele şi oraşe medievale, unde vă puteţi caza în pensiuni cochete.

Regatul berii la Oktoberfest

Dacă doriţi o escapadă agitată şi plină de distracţie la început de toamnă, atunci trebuie să mergeţi la München, între 22 septembrie şi 7 octombrie, când are loc Oktoberfest. Despre el se cunosc numai cuvinte de laudă. Este cel mai mare festival al berii din lume şi cel mai mare eveniment al toamnei în Germania.

Bere Oktoberfest

Oktoberfest Germania

În fiecare an, peste 6 milioane de turişti merg la Oktoberfest ca să guste berea nemţească şi cârnaţii suculenţi, să cânte şi să se distreze. Festivalul adună o mare de oameni veseli, localnici şi străini, care se bucură de atmosfera de petrecere. Berăriile germane sunt mândre să îşi prezinte ca la carnaval băuturile. Îşi fac intrarea în prima zi de festival într-o paradă grandioasă, în căruţe trase de cai, cu butoaie mari de bere, însoţite de trupe folclorice.

Primarul din München este cel care dă startul festivalului: primul cep la un butoi cu bere este salutat cu 12 salve de puşcă. Pe lângă râurile de bere blondă şi brună care curg la festival, o mare atracţie este parada costumelor tradiţionale din Bavaria, care are loc în prima duminică a evenimentului şi adună peste 7.000 de oameni ce defilează prin centrul oraşului München într-o mare de flori, confetti şi ghirlande colorate. Un concert în aer liber cu toţi cei 400 de muzicieni invitaţi la festival va avea loc pe 30 septembrie.

Festivalul tradiţiilor pescăreşti din Bremen

La începutul lunii noiembrie sunteţi invitaţi să luaţi parte la un festival înnobilat cu arome de mare. Slow Fisch Bremen este mai mult decât un evenimet culinar, la care veţi gusta cea mai bună mâncare preparată cu peşte.

Este şi un semnal pe care organizaţia Slow Food Germania îl dă pentru cei care cred în hrana ecologică, obţinută fără a pune în pericol mediul înconjurător. Pe lângă delicioasele preparate cu peşte veşi putea încerca şi numeroase condimente, cafea ecologică, mezeluri şi brânzeturi făcute în casă de mici producători locali. Toate sunt produse 100% naturale, locale şi de cea mai bună calitate.

Indiferent ce locaţie alegeţi pentru o vacanţa de toamnă în Germania, cu siguranţă veţi avea loc la mesele de petrecere ale localnicilor.

Sursă poză, poză 2, poză 3

Sursă articol: Carpatair Magazine no.23

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul